A keresőoptimalizálás microsite-ja

A keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (SEO) ma már az internetes kultúra része, ugyanolyan mezítlábas teremtmény, mint mondjuk a honlapkészítés vagy a html nyelv. A régi, immár kopottas lakkcipő tehát a múlté.
Ám mégiscsak van egy kis csavar ebben a keresőoptimalizálás nevű dologban.
Ez pedig az, hogy egyre több időt, energiát, tudást kell beletennie annak, aki a Google több száz értékelési szempontjának meg akar felelni, azaz előrébb akar jutni a keresőben.

Ráadásul itt újabb csavar következik, amit egy kérdéssel meg lehet világítani: melyik keresőben?

Ahány eszköz, annyiféle eredmény a keresőben

És a választ nem csak a Microsoft Edge, a Bing, az Opera, a Mozilla Firefox vagy a Google Chrome bermuda ötszögében kell keresnünk, hanem akár a Chrome-on belül is, hiszen már az okostelefonos keresésre is más eredményt kapunk, mint asztali gép esetén!

Így tehát egyre komplexebb megközelítés szükséges. És akkor mindehhez a közösségi média sokszínűsége is hozzá kapcsolódik, ahonnan olvasót nyerhet a honlap. Twitter, Facebook, Google Plus, Google Cégem, Linkedin fiók, YouTube csatorna – hogy csak a legismertebbekből említsek.

microsite-on a keresőoptimalizálás
Grafikonok, képek teszik érthetővé a keresőoptimalizálást a microsite-on

Mindeközben nagyon sokan elfeledkeznek a szükséges alapokról: a keresőoptimalizálás a keresőmarketing része (amely az online marketing „gyermeke”), vagy elfeledkeznek a kontent SEO fontosságáról, a marketing alapismeretek felfrissítéséről, az írás művészetének magas fokú használatáról, a címadás ezerarcúságáról, a varázsszavakról, amelyek tényleges vásárlást hoznak, a hatékony, szabályos linképítésről, az internetes csomópontokon való jelenlétről – és így tovább…
Aki a keresőoptimalizálás alapjaira kíváncsi, vagy újra áttekintené azokat, jó szívvel ajánljuk (na, jó, van egy kis tachicardia) a SEO microsite-ot.

P.S.
Az internet a folyamatos változás világa. Ezeket a változásokat követve a microsite irásait beintegráltam a Keresőoptimalizálás-SEO blogomba. Tehát a keresőoptimalizálás alapjairól itt tájékozódhat:
> a keresőoptimalizálás alapjai

***

A keresőoptimalizálásról ebben a blogban:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!