A menekültek elmenekültek

Illegális migránsok vagy menekültek?

A magyar kormány a plakátkampányával, a nemzeti konzultációnak nevezett szégyennel, továbbá ezer szóval az általa uralt médiában démonizálta, kriminalizálta a menekültek sokaságát. A magyar lakosság egy része vevő volt a gyűlöletre, míg másokban a magyar kormány nem tudta legyőzni az emberséget.

Íme, Pröhle Gergely helyettes államtitkár önvallomása:


Hányszor hallottuk, hogy nem volna jó, ha az illegális migránsok jól éreznék magukat Magyarországon. Budapest fideszes főpolgármestere a tranzitzóna kialakítása kapcsán cinikusan megjegyezte: lesz sátor, de senki ne gondolja, hogy a távfűtést is bevezetjük!
A „közszolgálati televízióban” nem volt mutatható migráns-gyerek…

A kormányzatot meglepte, hogy mégis jelentkeztek önkéntesek, hogy a lakosság – még ha számosan félve, rejtőzve is – de segítő kezet nyújtva élelmet és ruhaneműt gyűjtött, gondoskodott a betegekről és legfőképpen a gyerekekről.
Nagyon tanulságos mozzanat, hogy Magyarországon számosan vélekednek úgy, hogy emberségük, empátiájuk bajt hozhat a fejükre, az a magyar kormány ellenére van.
Vagyis elmondhatjuk, sokunk körében a gyűlöletkampány lett a gyűlölet tárgya, nem a szerencsétlen menekültek!

A kormányzat, belátva, hogy az emberséget nem tudta legyőzni, álságos módon most néhány gyenge mondat erejéig szót ejt a lakosság szolidaritásáról, hogy visszaszerezze megtépázott tekintélyét. Miközben versenyre kel az erő kultuszának felélesztésével (hadsereg, büntetés, kivételes törvények, határvadászok stb.) a szélsőjobbal is.

És a menekültek jönnek továbbra is…

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!