A nemzeti burzsoázia alulnézetből

Mészárosok, Tiborczok, Csányik, Borkaik

Kis kurvák, hírneves ribancok
hada ropja, adja a flancot.
Közöttük riszál – farát rázva –
a ránk maradt sok méltósága,
kik múltjukért már nem ugatnak:
nőket találnak új uraknak:
s tanítják őket – ez a rendje –
úri-murira, etikettre.

S.Z.

Most pár perc erejéig ne a szex, ne a narkó oldaláról közelítsünk, hanem pillantsunk a napsütötte Adria ragyogó habjain úszó yachtok fényesre nyalt – hmmm – fedélzetén a nemzeti burzsoázia, a NER eszmeiségére.

Eszerint nemzeti tőkés osztályt kell teremteni, mert az fogja szolgálni a haza üdvét.
És valóban létrejött ez a magyar burzsoázia, szépen alárendelve az első számú vezetőnek, annak politikai céljait szolgálva.
Ez a csere lényege: a Mészárosok, a Tiborczok, a Csányik, a Borkaik és a többiek olyan kiskirályságokat hozhatnak létre a politikai hatalom kiszolgálásának fejében, amelyek anyagi gyarapodásának tempója – zömmel közpénzen – meghaladja a világ vezető cégeinek gazdagodását.
Most tekintsünk el ennek az elitnek ama tetteitől, amelyek csupán a bulvárban, a csámcsogások szintjén kerülnek „feldolgozásra”. Tehát ne beszéljünk arról, hogy minden nőnek jár a gyémánt, ne irigyeljük, hogy még a macskájuk is magángépen repül Amerikába, és a helikopteres repülésekről, a magánrepülőkről se ejtsünk szót.

Szervusz elnök úr, jelenthetek?

Hanem, arról beszéljünk, ahogy a politika és a kiskirályok hatalma összefonódik, ahogy a pénz átszövi a politika irányítását is.
Emlékezzünk csak arra, amikor hangfelvétel bizonyította, hogy egy egykori titkosszolgálati emberekből álló cég Csányitól várta a megerősítést, hogy gyűjtsenek-e adatokat Dávid Ibolyáról, az MDF elnökéről!
A hangfelvételek alapján tudjuk, Csányi nem azt felelte, hogy azonnal álljanak ezzel le, mert mindez sérti a magyar demokráciát, hogy ő pénzemberként távol tartja magát a politika befolyásolásától, hanem olyanokat mondott: „Ühüm, ühüm.” Továbbá: „átgondolom még…”.

KESMA – és holnap?

Ejtsünk szót a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) létrehozásáról, amellyel a pénzemberek összedobták Orbánnak a média jelentős részét.
(Tudom, az csak apróság a sajtószabadság vidékén, de ugyanez a KESMA korlátozta és választások idejére hallgattatta el az Index címlapján a blogokat is. De blogot is íróként aligha vethető a szememre, ha ez ellen tiltakozom, hiszen ez is gátolja a társadalmi kontrollt!)

A mesterségesen létrehozott pénzes osztály Tiborcz fényes, Brüsszelig látszó példája után most újra megmutatta működésének rendjét, egy város elfoglalásának menetét, az ország kaszinóinak megszerzését, az európai és a magyar emberek adóforintjai elrablásának módszereit.

Kormánypárti pendrive

Borkai-ügy

Blogvilág: Index, Blog hu

Ciki van

A Fodor Ibolya dráma

A Böszörményi ítéletről

Az Invitel holtaknak is számláz, és szívesen áll rendelkezésükre

Nyílt levél Szász Andreának, EKF, Pécs

Horn Gábor és Kóka János az államférfivé válás útján

“A nemzeti burzsoázia alulnézetből” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!