A nemzeti burzsoázia alulnézetből

Mészárosok, Tiborczok, Csányik, Borkaik

Kis kurvák, hírneves ribancok
hada ropja, adja a flancot.
Közöttük riszál – farát rázva –
a ránk maradt sok méltósága,
kik múltjukért már nem ugatnak:
nőket találnak új uraknak:
s tanítják őket – ez a rendje –
úri-murira, etikettre.

S.Z.

Most pár perc erejéig ne a szex, ne a narkó oldaláról közelítsünk, hanem pillantsunk a napsütötte Adria ragyogó habjain úszó yachtok fényesre nyalt – hmmm – fedélzetén a nemzeti burzsoázia, a NER eszmeiségére.

Eszerint nemzeti tőkés osztályt kell teremteni, mert az fogja szolgálni a haza üdvét.
És valóban létrejött ez a magyar burzsoázia, szépen alárendelve az első számú vezetőnek, annak politikai céljait szolgálva.
Ez a csere lényege: a Mészárosok, a Tiborczok, a Csányik, a Borkaik és a többiek olyan kiskirályságokat hozhatnak létre a politikai hatalom kiszolgálásának fejében, amelyek anyagi gyarapodásának tempója – zömmel közpénzen – meghaladja a világ vezető cégeinek gazdagodását.
Most tekintsünk el ennek az elitnek ama tetteitől, amelyek csupán a bulvárban, a csámcsogások szintjén kerülnek „feldolgozásra”. Tehát ne beszéljünk arról, hogy minden nőnek jár a gyémánt, ne irigyeljük, hogy még a macskájuk is magángépen repül Amerikába, és a helikopteres repülésekről, a magánrepülőkről se ejtsünk szót.

Szervusz elnök úr, jelenthetek?

Hanem, arról beszéljünk, ahogy a politika és a kiskirályok hatalma összefonódik, ahogy a pénz átszövi a politika irányítását is.
Emlékezzünk csak arra, amikor hangfelvétel bizonyította, hogy egy egykori titkosszolgálati emberekből álló cég Csányitól várta a megerősítést, hogy gyűjtsenek-e adatokat Dávid Ibolyáról, az MDF elnökéről!
A hangfelvételek alapján tudjuk, Csányi nem azt felelte, hogy azonnal álljanak ezzel le, mert mindez sérti a magyar demokráciát, hogy ő pénzemberként távol tartja magát a politika befolyásolásától, hanem olyanokat mondott: „Ühüm, ühüm.” Továbbá: „átgondolom még…”.

KESMA – és holnap?

Ejtsünk szót a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) létrehozásáról, amellyel a pénzemberek összedobták Orbánnak a média jelentős részét.
(Tudom, az csak apróság a sajtószabadság vidékén, de ugyanez a KESMA korlátozta és választások idejére hallgattatta el az Index címlapján a blogokat is. De blogot is íróként aligha vethető a szememre, ha ez ellen tiltakozom, hiszen ez is gátolja a társadalmi kontrollt!)

A mesterségesen létrehozott pénzes osztály Tiborcz fényes, Brüsszelig látszó példája után most újra megmutatta működésének rendjét, egy város elfoglalásának menetét, az ország kaszinóinak megszerzését, az európai és a magyar emberek adóforintjai elrablásának módszereit.

Kormánypárti pendrive

Borkai-ügy

Blogvilág: Index, Blog hu

Ciki van

A Fodor Ibolya dráma

A Böszörményi ítéletről

Az Invitel holtaknak is számláz, és szívesen áll rendelkezésükre

Nyílt levél Szász Andreának, EKF, Pécs

Horn Gábor és Kóka János az államférfivé válás útján

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!