Autóbérlet – gondolt már rá? Micsoda – még nem gondolt rá?

Koala Autorent autóbérlő reklám
Egy jó hírű magyar autóbérlő szolgáltató: Koala Autorent

Vásárlás vagy bérlés?

Egy új autó megvásárlása és üzemeltetése olykor többe kerülhet, mint az autóbérlés.
Számoljon csak utána, hogy Önnek mennyibe kerül egy évben egy autó megvásárlásának adott esztendőre eső része, a fenntartás költsége, beleértve a szervizelést, a parkolást, esetleg a garázs bérleti díját, súlyadót, cég esetén a cégautó adót és így tovább.

Kis autó vagy nagy autó kell?

És mi van akkor, ha a személyautója nem elegendően nagy egy nagyobb családi kiránduláshoz, nyaraláshoz?
Az anyóst aligha hagyhatja otthon, mert abból hosszú távon aligha lehet jól kijönni.
Lám, lehet, hogy Önnek is szüksége lehet az autóbérlet, az autókölcsönzés szolgáltatásra.

De hadd mondjak egy másik tippet is: a következő autója megvásárlása előtt egy-két napra kibérelve egy-egy autómárkát közelebbi ismereteket szerezhet arról a márkáról. Több tapasztalata lesz, mint egy nyílt napon biztosított rövidke próbaútból.
Ha valóban szóba kerül az autóbérlés ügye, akkor azért nem árt az autóbérlés iparágában tájékozódni a weben illetve az ismerősök körében.

A kínált márkák sokszínűsége, a szolgáltató cég goodwillje, referenciái, működése éveinek száma, az előre felkínált árak összehasonlítása, a szerződések apró betűs részeinek megléte vagy „hiánya” (az utóbbi a kedvező) – jó összehasonlítási alapot jelent.

Az igazán kedvező bérlet forma a tartósbérlet: Hosszú távú autóbérlés

A hosszú távú autóbérlés előnyei

A hosszú távú autóbérlés számos előnnyel járhat. Íme néhány fontos előnye:

  1. Gazdaságosabb lehetőség: Ha hosszabb ideig szeretné használni az autót, mint például több hónapra vagy akár egy évre, a hosszú távú autóbérlés általában olcsóbb lehet, mint az autóvásárlás vagy a rövid távú bérlés. Hosszabb távon gyakran kedvezményes díjszabás érvényesül, így alacsonyabb havi költségekkel számolhat.
  2. Kényelem és rugalmasság: Az autóbérlés lehetőséget nyújt arra, hogy olyan autót válasszon, amely megfelel az igényeinek és preferenciáinak. Rugalmasan választhat különböző típusú és méretű járművek közül, és az igényei szerint módosíthatja a bérlési időtartamot is. Ez különösen előnyös lehet, ha változó igényei vannak, vagy ha nem szeretne hosszú távra köteleződni egy autóvásárlással.
  3. Karbantartás és szerviz: A hosszú távú autóbérlés során a karbantartási és szervizköltségek általában az autókölcsönzőre hárulnak. A bérlőnek nem kell aggódnia a jármű fenntartásával és javításaival kapcsolatos költségek miatt. Az autóbérlés általában tartalmazza az alapvető karbantartást és a lejáratkor történő cserét is, így könnyebben tervezhetőek a kiadások.
  4. Frissített járművek: Az autóbérlés lehetővé teszi, hogy mindig a legfrissebb modellű járműveket használhassa. Az autókölcsönzők gyakran frissítik flottájukat, hogy a legújabb technológiákat és biztonsági funkciókat kínálják ügyfeleiknek. Ezért a bérlők új és modern járművekkel közlekedhetnek, amelyek kényelmet, hatékonyságot és biztonságot nyújtanak.
  5. Nincs értékvesztés vagy eladási nehézség: Az autók értéke gyakran csökken az idő múlásával. Az autóvásárlás során az értékvesztés a tulajdonos terheit növelheti. Az autóbérlés esetén viszont a bérlőnek nem kell aggódnia az értékvesztés miatt, és a bérlési időszak végén egyszerűen visszaadhatja az autót az autókölcsönzőnek, és nem kell foglalkoznia az eladással vagy az eladás nehézségeivel. Ez megkönnyíti a bérlő számára a váltást vagy az új autóra való áttérést, ha szükségét érzi.
  6. Elkerülhetőek a hosszú távú kötelezettségek: Az autóbérlés rugalmasabb lehetőséget kínál, mint a hosszú távú autóhitel vagy lízing. A bérlőnek nem kell hosszú távú kötelezettségeket vállalnia egy autóval kapcsolatban, és nem kell hosszú távú szerződéseket aláírnia. A bérlési időtartamot az igényei szerint módosíthatja, és akár rövid távú bérlésre is áttérhet, ha szükséges.
  7. Gyors autócsere lehetősége: Ha az autóval kapcsolatos igényei vagy körülményei változnak (például növekvő család, munkaváltozás stb.), az autóbérlés lehetővé teszi, hogy viszonylag gyorsan és könnyedén cseréljen autót. Nem kell várnia az autó eladására vagy a lízing szerződés lejártára. Egyszerűen visszaadhatja az aktuális bérelt autót, és választhat egy másikat, amely jobban megfelel az új igényeinek.

Fontos megjegyezni, hogy minden autóbérlési szolgáltatás és feltétel eltérő lehet. Érdemes alaposan megismerni az autókölcsönző ajánlatait, díjszabását és feltételeit, hogy a saját igényeinek legjobban megfelelő lehetőséget választhassa.


További érdekes bejegyzések autózásról, tartósbérletről.:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Autóbérlet – gondolt már rá? Micsoda – még nem gondolt rá?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Az autóvásárlás és autóbérlés közötti döntés alapos mérlegelést igényel. Az autó megvásárlása és fenntartása sok költséggel járhat, míg az autóbérlés rugalmasabb és gazdaságosabb lehet. Az autóbérlés lehetőséget nyújt a kényelemre és rugalmasságra, kiválaszthatjuk az igényeinknek megfelelő autót. A karbantartás és szervizköltségek az autókölcsönzőre hárulnak. Az autóbérlés friss és modern járműveket kínál, elkerülve az értékvesztést és az eladási nehézségeket. Ráadásul elkerülhetjük a hosszú távú kötelezettségeket. Fontos azonban alapos tájékozódás az autóbérlés piacáról, hogy a legjobb ajánlatot választhassuk.

Szólj hozzá!