Home » blog » Balla D. új könyvének bemutatója Pécsett
Balla D. új könyvének bemutatója Pécsett | Szolgáltató blog
blog

Balla D. új könyvének bemutatója Pécsett

BALLA D. KÁROLY, József Attila-díjas költő, 2000?3 AZ EZREFORDULÓ HÉT ESZTENDEJE című könyvének bemutatójára kaptam meghívót. (2007. október 2-án 17 órára.) Minderre a Várkonyi Nándor Könyvtárban kerül sor (Pécs, Nagy Jenő u. 24.)
A vendégeket köszönti: Kereszturi József igazgató, a könyvet bemutatja, a szerzővel beszélget: Dr. Szirtes Gábor szerkesztő, kritikus, a Pro Pannonia Kiadó igazgatója. Közreműködik: Sólyom Katalin Jászai-díjas színművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.

Kedvre derítőnek ez szerepel a meghívón:
Hét év naplójegyzetei (naplóesszék, szakmai okfejtések, lírai kitérők, történet-leírások, kíméletlenül őszinte véleményalkotások) a kárpátaljai és a magyar valóságról, személyekről és szervezetekről, a kulturális és az irodalmi életről, művészi teljesítményekről, problémákról és ellentmondásokról. A napló egyik alapvető dilemmája: a hatalom és az ellenzékiség, a hatalom és az erkölcs, az emberi magatartás alternatíváinak kérdései. A világ kritikus szemlélete párosul a szerző szigorú önvizsgálatával és önleleplező szándékával. Érdekes, izgalmas, szokatlanul merészen szókimondó könyv! A Berzsenyi-, Quasimodo- és József Attila-díjas szerző a vers, a regény után most a napló műfajában is sajátosat és eredetit alkotott.

 

Pécs, Balla D. 2000

 

Szóval megint jön a jóbarát, majd jól megropogtatom! 🙂

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.