Blog kapcsolatok – bloggerek, művészek mindenütt a világból

Ahol élet van, ott blog is van – mondja Csepeli György, és mennyire igaza van!

esőember fej

Igen, léteznek blog kapcsolatok.
Mucsi Attila festőművész barátom – Londonból tett bejegyzést blogomba utoljára. Most nem tudom, honnan küldte a képet, ennyi szöveggel: “megszerettem az esot”. Ékezet nincs. Csak egy csodálatos kép. A kép címe nálam (mivel hivatalos nincs): Esőember.

Mucsi Attila: Esőember

Tehát Attila utolsó megjegyzése nálam itt: Blog-történetek: a festő

Ez most vajon londoni vagy afrikai eső?

***

Amúgy blog kapcsolataim során számos érdekes blog szlogennel találkozom.
Ki ne kapná föl egy-egy ilyenre a fejét:

Az élet nem szép, de érdekes.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Úrinőtől kapott tripper nehezebben gyógyul.

Neked is vannak ilyen kedvenceid?

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Blog kapcsolatok – bloggerek, művészek mindenütt a világból” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Kedves Cippo!

  Köszönöm, hogy odaát, nálad, a hsz.-emet még ki is emelted. Bevallom, nekem úgy kerek egész a dolog, amikor az eredeti bejegyzéseddel PÁRBAN olvasható a Színésznő és (hsz.-ben hozzákapcsolódóan) a Hentesfiú története 🙂
  Azaz itt: http://cippo.freeblog.hu/archives/2008/06/20/_241_viszonyom_van/

  Kedves e-Vita!
  Hibát követtem el, amikor nem tettem említést arról, hogy az első blog szlogen a te blogodé (a másik kettő pedig Marlon Brandy-é), hanem csak hivatkoztam rájuk! Most íme, pótoltam ezt.
  Amúgy pedig a Kaktusz-partink ( http://e-vita.blog.hu/2008/06/04/kaktuszom_viragom )is éppúgy szép példája a blog kapcsolatok újfajta minőségének (a játékos-komoly együttgondolkozásnak, együtt alkotásnak), mint amilyenre Cippoval került sor!

 2. El Lobo, igazad van. Gondolkodtam rajta, amikor a hozzászólásodat kiemeltem (mert az a tapasztalatom, h nem mindenki olvassa el a lábjegyzeteket), hogy talán jobb lenne az eredeti poszt alá/fölé tenni, aztán végül mégsem úgy csináltam. De tudod: “Ritkán ismerem fel az alkalmat, akkor is csak utólag.” 🙂

 3. Hát bizony, kedves El Lobo, és még most se pótoltad a hivatkozást. Nem is az enyémet hiányolom, hanem a másik kettőt, mert ezekkel a szlogenekkel érdekelne, melyek azok a blogok…
  Tudod: az I.sz. Webtörvény: kössük össze, ami összeköthető.
  Akár ez is lehetne egy szlogen 🙂

 4. Elfogadva a kritikát és megköszönve kapitanyg-nak a pótlást, azért megjegyezném:

  II. sz. Webtörvény: ha valamely szónak, fogalomnak nincs linkje, akkor keresd a keresőben!

  a) először az adott webegység keresőjében ((pl. a Morvax név beütésére e blog keresőjéből nem csak az általam kivett bloghelyek, hanem az összes előjönne, ahol a blogomban előfordul a neve, akár hivatkozásként, akár hozzászólóként. (Ugyane tárgyban más oldalon a rá való hivatkozást hiányoltad, kedve e-Vita – https://szolgaltato-blog.hu/archives/500#comment-53172 ))

  b) az adott webegység legátfogóbb keresőjében (ez a blog a joljarok.hu alatt helyezkedik el. A joljarok.hu olyan egyedi Google keresővel van ellátva, amely kétféle keresést tesz lehetővé.
  Egyfelől CSAK a joljarok.hu portál teljességében kereshetünk – beleértve e blogot, a Blogotékát és minden egyebet -, másfelől pedig a TELJES Googleban.

  c) ha nincs az adott helyen ilyen spéci kereső, akkor számos kereső közül választhatunk.
  Ma a leginkább használt kereső a Google – de ehhez is finom érzékkel kell nyúlnunk, v.ö.: https://szolgaltato-blog.hu/archives/430 , mert többféleképpen is használhatjuk, más- és más eredménnyel.
  De használhatjuk pl. a Yahoot, vagy a nagyobb portálokon fellelhető keresőket. (Az origo.hu-n az O.K. kereső is Google motoros.)

  P.S.
  Továbbá vigyáznunk kell a linkek mennyiségére és elhelyezkedésére is. Általában nem célszerű egy szöveget linkek garmadájával “széttördelnünk”, mert elmegy az olvasó, és esetleg vissza se jön a linkkel felkínált helyről.
  Ezért általában a szövegegység végén célszerű a linkeket elhelyeznünk, kapcsolódó írások vagy hasonló elnevezéssel. Akit érdekel, az a szövegünk elolvasása után menjen máshová.
  Ezt a “szabályt” a klasszikus hírportálok híreitől “tanulta el” a blogoszféra.
  Ezt persze nem mindig lehet és célszerű betartani, mert egy előzményre utalás lehet, hogy kihagyhatatlan.
  (Az más dolog, hogy én a posztom végén sem adtam meg a helyeket – tehát a fentieket nem mentségül írtam!)

 5. Kedves Cippo!
  A meghívást köszönöm, élek vele!
  Lehet, hogy csak későn, vagy csak holnap, mert ma egész napra be vagyok táblázva, húsért leszek 🙂

  P.S.
  Ilyen az, amikor a játék (az alkotás?) öröme utat tör magának, az ügyvédre és a számítástechnikusra szánt két idő között kivesz az ember három cigarettányi időt, és ír egy keveset, félretéve a munkát, amely most nem annyira élvezetes, hiszen Cippo, vagyis a Színésznő inkább játékra hív…
  Szóval a Hentesfiú is megszólalt megint:
  http://cippo.freeblog.hu/archives/2008/06/25/_248_viszonyom_van_III/

 6. én az olyan blogszlogeneket szeretem, amelyek egyediek. az alagútban katapultáló pilóta meg az úrinőtől kapott tripper sajnos nem eredeti, hanem közkeletű és évtizedek óta ismert mondás. én három eredetinek tűnőt idéznék, nem biztos, hogy szó szerint:
  Ez csak egy blog, nem atómóra (Hangkert)
  A szó elszáll. Mert disznó. (világbazár)
  Korán keltem, Hol az arany (világbazár)
  Telik, de nem múlik. Mégis marasztalod (Vastag Margó)
  Linkeket nem keresgélek…

 7. Most csak ennyire van időm:
  Én meg olyan helyekre nem szoktam visszamenni, ahol nincsenek (elegendő) linkek. (De hát én mindig is kilógtam a sorból.) Mert ha utána úgyis keresgélnem kell a keresőkben, akkor egyből a keresőkhöz fordulok legközelebb.
  Igen, képzeld kedves El Lobo, tudom, hogy vannak keresők. De a II. sz. Webtörvény szerintem inkább az, hogy a netpolgárnak mindig sietős a dolga, és azokat a helyeket szereti, ahol a leggyorsabban a legtöbb infót megkapja.
  És ebből a sorból viszont nem lógok ki, és sztem elég nagy ez a sor.

  Természtesen most alapvetően nem szépirodalmi irásokra gondoltam – sajnos ilyesmikre (sincs) időm. Meg: ha mégis, ilyeneket inkább hagyományos papírhordozón olvasok. Fekve, és/vagy utazva.
  Meg: mi az, amit még nem írtak meg szépíróilag? Számomra már nem tudnak újat, többet mondani az új és még újabb szépírások.
  Na ez is lehetett volna egy post is akár…

 8. Kedves BDK!
  Korán keltem, Hol az arany – ezzel levettél a lábamról! 🙂

  Kedves e-Vita!
  Lassan összeállíthatjuk a webtörvényeket:

  1) A netpolgárnak mindig sietős a dolga, és azokat a helyeket szereti, ahol a leggyorsabban a legtöbb infót megkapja.

  2) Kössük össze, ami összeköthető

  3) Ha az az átok blogger nem köti össze az összetartozó dolgokat, akkor a netpolgár a keresőkben keressen.

  Más.
  Szépíróság. Művészet általában.
  Ha elfogadnám a gondolatmenetedet, akkor a művészetet a barlangrajzoknál be lehetne fejezni (onnan már minden érdektelen!?)
  Mert mi volt a barlangrajzokon? Az élelemül szolgáló vadak, az elejtésükhöz szükséges szerszámok, a teherbe ejtett nő ((mint a termékenység és az utódlás szimbóluma)), s a rejtélyekkel teli csillagos ég.
  Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
  És még olykor ott volt a tenyér, a saját ego tükörképeként, az önmegvalósulás jeleként.

  Tehát, ha szorosan vesszük – valóban ennek ismétlése történik csupán.
  De valahogy én mégiscsak hiányolnék némelyeket a későbbi századokból – ha nem írták, festették, tudással-tudománnyal nem színezték volna tovább a barlangrajzokat.

  A blogger blogol. Ma még biztosan mosolyogtató, ha azt mondom, léteznek bloggerművészek (barlangrajzkészítők), akik blogban, képpel, szóval, hanggal, sohasem volt kapcsolati hálóban így vagy úgy, de alkotnak.
  Erről most többet nem mondanék…

  Internet, blog
 9. Kedves cippo, azaz Színésznő!
  Én köszönöm a játékot, élvezet volt!
  Egyszer majd, valamikor, hozzuk össze hőseinket egy forró éjszakán – ha javasolhatom 😉
  Megérdemelnék ennyi szenvedés után! 🙂

Leave a Reply