Blog-szolgáltatás ellentmondásokkal – tiltakozom!

A bloggertársadalomban az átlagosnál több lehet az ?érzékeny? ember. Írók, költők, művészek, kutatók, ?önkifejezésre ítélt? értelmiségiek és bármilyen foglalkozású érzékeny emberek…Ugyancsak érzékeny pontja a blogszolgáltatásnak (közösségi terekben gondolkodva), hogy igen magas számban lelhetők fel a fiatalok, még éretlen, kiforratlan személyiséggel.
Ezekhez az emberekhez fapados intelligenciával, a tőke nyers erejével közelíteni – máris előrevetíti a konfliktushelyzetek kialakulását! – töprengtem így a készülő Blogsuli 3 – ban nemrég!
Blogsuli 3

Aztán hozzátettem még: a nagyobb veszteség a rossz hírbe keveredett, a ?blogbiztonságot nem garantáló? szolgáltatót fogja sújtani!

Ezeket a gondolatokat abból az “alkalomból” vetem bájtokra, hogy a NOL-nál, ismereteim szerint, december közepén, ELŐZETES értesítés nélkül, MORVAX blogját “leszedték, eltüntették”, s azóta sem kapta vissza a blogger a munkáit!

TILTAKOZOM, mert ez megengedhetetlen – sőt gyanítom, törvénysértő!

——

Upgrade: 2007.jan. 09. 21.38

A Blogarléc közössége előtt, ahová elhelyeztem e poszt mutációját, megígértem, hogy Morvax kérésének eleget teszek: közzéteszem az utolsó, megmaradt írását, ami a NOL-on lement, de a többivel együtt leszedték és eltűnt. Ezt megtenném jobboldali bloggernek is, mert az eljárásmód az, amivel nem értek egyet!

Közben egy komoly hibát is elkövettem: nem vettem figyelembe, hogy a Blogarléc célkitűzéseivel nem összeegyeztethető az általam felvetett kérdés! Ezért ott, az érintettektől elnézést kérve, a posztot leszedtem!

(Tehát nem a mondandóm lényegét illetően vannak kétségeim, hanem abban vagyok biztos, hogy a Blogarléc célkitűzéseit valóban megsértettem!)

Az egyik hibát persze, azonnal követni szokta a másik! Azzal, hogy itt közzéteszem lentebb Morvax “utolsó megmaradt írását”, gyakorlatilag elterelem a figyelmet az alapkérdésről! De megígértem! (Hm, a sikert sikerre, a kudarcot kudarcra építi az ember.)
———

Morvax írása: 

Forradalmár voltam az éjjel
2006. szept. 21.

Az agyam dagadt bele a szemembe, vagy a szemem az agyamba, ezt most képtelen vagyok eldönteni a tükör előtt, három órai alvás után.
Hogy bírhatták ezt régebben a forradalmárok? Tulajdonképp már napok óta ezt csinálom, nem alszom, helyette én barom live követem az eseményeket, otthonról.
No de most más volt egy kicsit, kimerészkedtem a sűrűjébe.
Miért mentem oda? Nem köveket dobálni, oh nem.
A HírTV miatt lettem én forradalmár, tisztelt Bíróság, mert Ákos a tv üdvöskéje, látva és borzadva a Rákóczi úti harcosokon, ki tudta jelenteni: ezeket ő nem látta a Kossuth téren, ott ájtatos, szelíd mélymagyarok voltak, ő mind a tízenezret lesasolta ottan.
Ha csak úgy nem?
Gondoltam, átmenve mélyen magyarba elvegyülök, oszt dokumentálom az igaz magyarokat, míg ájtatatoskodnak, szigetpiknikelnek a Kossuth-on, aztán dokumentálom őket premagyarrá válva, egy kis véres kockakővel a kezükben.
Ehhez felvettem a keki baseballsapkámat, sálat gyömöszköltem gázok ellen a szütyőmbe, sportcipőbe bújtam, háha futni kell sokat (kellett), és vittem a gépemet is, az alapos munka érdekében.
A téren Pörzse Sándor gyubeszédével sikerült aklimatizálódnom, ami kicsit nekem túl radikálisnak tűnt, bár nem kifejezetten lámpavasra szánta Orosz Józsefet. De hogy ezek el lesznek innen takarítva, arról biztosította a többi imádkozót.
A legnagyobb gondot az okozta nekem, hogy nem tudtam felvenni a ritmust, nem tudtam álcázni, mennyire mély vagyok, hogy én most itt egy léget véve veletek, megtisztultam és puszta kézzel fordítanám ki azt a csürhét onnan a Steindl-házból. Eztet nem tudtam, tapsolni se, füttyögni se, hát bárgyún és szélesen vigyorogtam.
Közben méregettem ki is lesz itt a jó alany, akit aztán követhetek, akár a világ végére is egészen a forradalmunk győzelméig.
Aki kopasz, velünk van!- elv alapján ki is néztem magamnak egy exkluzív társaságot.
Ba?meg, lesz ma valami, hová megyünk?- ez volt az alaptónus. Legszebb mosolyommal behízelegtem ide magam, rögtön elmeséltük egymásnak az életünket, melynek során én arra hegyeztem ki a témát, honnan tudták, hova kell menni?
Jön az sms, szoknak szólni, ma nem volt semmi ilyesmi.
Vazze én meg pont ma vagyok itt. Na ne má! De aztán mégis jöttek, szóltak, s megindultunk az Oktogonra. A kopaszokhoz egy kedves cigányfiú is csatlakozott (képzavar nálam), aki mondta, ez a kormány nem ad esélyt neki. Majd a következő fog.- gondoltam.
A harcunkat nem részletezném, ott az Index, szerencsémre lájtosabb napot választottam, így halálfélelmem csak egyszer volt, a vége felé.
Közben próbáltam dokumentálni a barátaimat a környezetbe beleartikulálva, hogy ugyanis bizonyíthassak Ákosnak, ezek onnan.., fiú, pont a mélyektől jönnek. De hát az én kis digitális gépem nem vetekedhetett a sajtósok szuper tükörreflexeseivel. Meg aztán nem akartam lebukni, hogy direktbe őket fényképezem, amikor már az egyik haver így befogadott kopasz ?barátomat? köszöntve:- Mi van, Te az asszonyt is hoztad a harcba?
Kezdetben kicsi határozatlanságot véltem felfedezni, semmi szervezettség, egy kis cukkolás, megalázó beszólások az érkező zsaruknak.
Aztán szépen hergelte bele magát mindenki, magasra szökött egy-két futtatás után a harcikedv.
Bajba igazán akkor kerültem, amikor láttam, hogy ezek a rendőrök csak a TV-ből látszanak tök hülyéknek, mert két oldalról kerítettek be minket, s vészesen közeledtek, ekkor el kellett hagynom kis csapatomat, hogy nehogy bedaráljon az oszlatás. Mondtam, megyek, onnan távolabbról fotózom a helyzetet. Jó, dokumentálj csak-helyeselt alkalmi férjem.
Ekkor a másik oldalról közelítő rendőrsorfalhoz szaladtam, engedjenek át, s bizonyítékként hogy nem onnan lennék, elővettem a parlamenti belépőmet.
A pajzsfal kinyílt, megmenekültem.
Aztán mellékutcákról visszakerültem, hogy fotózhassam a kiszorítást, a további akciókat.
Most mondom, ha a rendőrökre valaki még egyszer nekem rosszat mond, lehülyézem. Tudatosak, szervezettek, gyorsak voltak. Lebilincselő volt, ahogyan különböző alakzatokba rendeződtek vagy kétszázan -amint elhagyták a rohamkocsijukat, s meglepve a harcosokat – , támadtak is, villámgyorsan.
A környezetbarát könnygázuktól kicsit megfulladtam – láttam a felkészültebb forradalmárokon biciklis maszk is volt, s lenyűgöző volt az ívelten lődözött 8-10 gránátlövedék látványa is. De a szemet rögtön hazavágta, s a szaga is marasztaló volt.
Közben a körúti házakból tojásokat dobáltak a forradalmárokra, melyre ők válogatott szitokszavakkal és Gyurcsány-bérenc kiszólással replikáztak.
Egyébként jóvágású polgárok olyan teóriáikat osztották meg velem, hogy ezt az egészet a kormány szervezi, ezt a kutya-macska harcot az utcán, hogy ellehetetlenítsék a szombati nagygyűlést. Gyóvan.
Ennek ellentmond, hogy hihetetlen stresszben láttam a rendőröket, hogy igen kemény hangot engedtek meg – igaz jól felcukkolták őket.
Munkájukat megnehezítette, hogy kb annyi nézelődő, sajtómunkás (álcázott is, mert sárga mellényt úgy venni lehetett) volt, mint ténylegesen harcoló, azaz forradalmár. Így aztán az én szívem nem vérzik, amikor a Hírszerző úgy tudósít, hogy ártatlanul tüntetőket is elvittek.
Mégis mire gondoltak? Amikor oszlatás van, nem tudom, hogyan válogathatná ki a munkáját végző rendőr.
Egy kis halálfélelmem akkor volt, amikor beszorítottak minket a Dohány utcába két oldalról, s akkor szerencsémre egy mellékutcán még éppen ki tudtam szaladni, mert ott aztán nem volt menekvés az én jó harcostársaimnak, akik ezzel vigasztalták magukat: – Nem baj, majd szombaton többségben leszünk, jönnek föl vidékről is buszokkal, aszt adunk nekik.
Aha, de akkor már nélkülem.

“Blog-szolgáltatás ellentmondásokkal – tiltakozom!” bejegyzéshez 44 hozzászólás

 1. Most, hogy újra tudok kommentelni.
  Köszönöm, hogy megírtad ezt a postot.
  Bővebben kifejtettem a részleteket itt:
  http://www.elit.blog.hu

  Nincsen újabb fejlemény, egyszerűen érthetetlen számomra egy ilyen magatartás.
  Ahogy a tartalomszolgáltatók kódexében olvasrtam, ilyen esetekre nincs is szabály, azaz általában a tartalomszolgáltatót védik a tiltott tartalomközlőkkel szemben.
  Fordítva nincs védelem.
  Erre úgy látszik még nem volt példa.
  Hogy ők tulajdonítsanak el egy felhasználói tartalmat.

 2. Kedves Kapitanyg!
  Nem bíztatok senkit onnan semmire! A magam által átélt dolgokat felvetettem ott – nem is reagáltak – tudomásul vettem, ennyi.
  Morvax esete durvábbnak látszik!
  A csönd, a nem reagálás, a háttérben pusmogás és titkos e-mailezés mindig veszélyes, mert találgatásra ad alkalmat!
  Az emberi fantázia (?), tapasztalat (?) kitölti az információs űrt!
  A KONOK hallgatás egy közösség előtt – megalázó a közösségre nézve. Ha párbeszéd van és érvek – az más!
  Tévedhetek – de én így gondolom!
  Ezzel együtt senkit semmire nem akartam és nem is akarok rábeszélni!
  Tisztelem az elszántságodat, tisztelem a hűségedet és a kitartásodat!
  Nem magamért, hanem a “Morvax jelenség miatt” tiltakozom! És egy hónapja létezik egy közösség előtt az az információs űr, amelyről szóltam. Ennyi…

 3. Nem tudom, Farkas…
  Kivonul az ember valahonnan. És?
  Jön a helyébe öt másik. Jobb, nem jobb – ez sokadrangú kérdés.
  Fontos nekem az a hely.
  2004-ben kezdtem, szinte akkor, amikor indult. És most már 2007-et írunk.
  Az idő, amit fordítottam rá…
  Akár változtathatok is a szórenden: nekem fontos az a hely… és nem én vagyok az neki.
  És (de?) egyelőre hiszek abban, hogy ODABENT többet tudok tenni azért, hogy jobb legyen, mintha idekint lennék valahol.
  Társak mindig akadtak. Mint Te. Például. És akadnak ezután is. Remélem.
  Most éppen lucusnak örülök. Régi jó harcostárs.

 4. Tudom, kedves El Lobo, hogy nem magad miatt. Pontosan tudom! És nem kell leírnod, hogy senkit nem akartál és nem akarsz rábeszélni semmire, mert ezt is tudom.
  Egyszerűen csak sajnálom, hogy kevesebben vagyunk…
  És én se akarok rábeszélni senkit semmire.

 5. Lobó! Igazad van!
  Éppen ezeket kifogásolta most evianna a szerki-blogban, hogy egyszerűen szarnak mindenkire.
  Igen, folyton jönnek újak.
  Jönnek, de valóban az van, amit a címlapon látsz, sekélyes blogok, sekélyes gondolatok és nincsenek normális viták.

 6. Hogy félreértés ne essék, a legolvasottab és a legtöbb hozzászólást elért blogpostokról beszéltem.
  Tehát nem a szerkesztői kiemelésekről, mert az sosem érdekelt.

 7. Kedves Morvax!
  1) Teljesen egyetértek veled abban, hogy a bloggert nem darabra mérik, tehát az, hogy elmegy egy, majd jön helyette másik – számomra is kétséges matematika!
  Illetve ahol darabra mérik, ott jól érezheti-e magát a blogger? – fogalmazódik meg bennem a kérdés…
  2) Eddigi, vitákban szerzett tapasztalatom azt súgja: minél apróbb részleteket tár fel a “sértett fél”, annál inkább elvész a lényeg!

  Tehát én nem apróznám itt a dolgot szerkesztési elvek megvitatására, arra, hogy mi van itt vagy ott!
  Hanem a LÉNYEG: eltüntetheti-e előzetes értesítés nélkül egy szolgáltató egy blogger több havi vagy több éves munkáját – erről van szó!

 8. A lényeg persze az, amit leírtál.
  Történetesen, valami jogtalanság történt, s ez nem maradhat így.
  Mert rászoknak.
  Ezért én hajlandó vagyok a végletekig elmenni, még ha pénzbe is fog kerülni.

 9. Kedves Morvax!
  Hogy jön a két dolog össze? Mármint a tiltakozás a blog-megszüntetés és a belinkelt cikk tartalma között?
  (Te írtad ezt a hszt? Ha nem, akkor van egy értékes IP címünk(!), ha igen, akkor légyszí magyarázd meg az összefüggést a két dolog között!)

 10. Kapitányg egy kommentjéből olvasom, hogy szórakoznak a nevemmel.
  Jó játék hülyegyerekeknek:(
  Lehet, hogy a tiéddel is.
  Kurama néni nem nyugszik, a szerencsétlen.

 11. Én nemrég tisztáztam ott egy ilyesmit!
  Viszont KapitanyG írt egy nagyon szép, elgondolkoztató posztot, az új munkahelyéről csak kinézett az ablakon és…

  De veled mi van, pontosabban a blogoddal? Történt-e már valami?

 12. Hát pont ebben a postjában olvastam a Te “pasidat”, aztán erre oda mentem a nő blogjába, s ott olvastam azt a kommentet, ahol kapitányg az én és smart kommentjeit említi.
  Csakhogy én nem hogy nem kommentelek a nőnél, de nem is olvasom.
  Most jól felbasztam az agyamat!
  Vagy a nő szórakozik a nickemmel, vagy vkije.
  Tudod, most kell a balhét verni, mert lelőkték a nézettségi trónról.
  Az eszem megáll!

  A bloggal nincs még semmi publikus.
  Gondolhatod, Veled tudatom először, ha lesz.
  Ha meg nem, hívlak tanúskodni:)
  Jössz?
  Fizetem a költségeidet!

 13. Kösz:)
  Amúgy ez ügyben (nickem lenyúlása) nem teszek semmit, mert úgysem tudom bizonyítani, hogy valaki visszaél a nevemmel.
  Csak bosszant az aljasság.
  A másik ügyben – ami a lényeges és fontos – viszont én higgadtan léptem, s ott nem hibáztam.
  Mailt nézz!

 14. Kedves Morvax!
  A kedves főszerki inkább az alábbiakon sértődhetne meg:

  1) A NOL kiadója lebecsüli a bloggereket, a felvetéseikre nem reagál, lásd innentől:
  http://ellobo.nolblog.hu/?post_id=18999
  idáig:
  http://ellobo.nolblog.hu/?post_id=19251

  2) Azon, hogy blogger blogja szó nélkül tűnik el, kényre kedvre! Lásd: Morvax esete

  3) Azon, hogy mindemiatt hányan mentek el a NOL-tól, vagy szüneteltetik a bocsánatkérésig a posztírást!

  Nos, ezeken kéne megsértődnie!!!

 15. P.S.
  És akkor vegyük ehhez hozzá, hogy eléggé “önmérsékelt” a blogger-reakció, ami nem a kiadónak, hanem a lapíróknak szól!
  A NOL úgy viselkedik, mintha nem venné észre, hogy a jövőben esetleg nagy szüksége lehet a bloggerek együttműködésére!
  A gőg visszaüthet! De ők tudják!

 16. Ezt tudta írni:
  “sorozatos blogos rendzavarások miatt tiltották ki.”
  Először is engem nem értesítettek, hogy ki lennék tiltva.
  Tehát nem vagyok kitiltva.
  Nekem a blogomat törölték.
  Ma is ott “rendzavarok”, ahol akarok, azaz kommentelni-korlátozottan, mert pl Myrtille- nél nem-tudok..
  Szerinted ezek az emberek tudják, hogy mi az a blog?
  Vagy hogy egyáltalán mi az, más írásait lenyúlni?

  Ezek egyébként most sem értik, hogy csak azokra van szükségem, nem pedg, hogy ott élvezzem a vendégszeretetüket.

  Amúgy látod, minden működik ott, szóval látszólag okés ez a szerkesztői magatartás.

 17. Morvax!
  Már tudsz néhány napja nálam is rendzavarni. Az ottani blogomat kinyitottam, némi baráti erőszaknak engedve. A nolon engem többségében külsősök olvastak, ezért nem zártam le soha. Amikor magára hagytam, akkor viszont lezártam, mert én nem akartam a kommenteket. Valójában mindenki elől elzártam, de elérhető maradt, olvasni lehetett. Mostanság megint (három napja) járok oda olvasni, írtam is kettő örülőset. Nem nagyon érdekel a nol, mint szolgáltató pl. Ha blogot akarok írni megtehetem máshol. Nem törlöm mégsem a kertet, mert rengeteg jót és nem jót (az sem zavar) tettek hozzá az engem látogatók.

  Nem okés a magatartásuk, és nem tudnék felhőtlenül ott blogolni. De van akihez járok, és járni is fogok. Hogy milyen oldalt nyitok meg, és mit olvasok el, abban senki sem korlátozhat, még annak a tudata sem, hogy a szerkesztő olyan amilyen. Nem is olvasom el a blogját, pont úgy mint sokakét, és nem is kívánok vele foglalkozni egy pillanatig sem.

  (bocs, de ha már emlegetve vagyok)

 18. Sziasztok!
  Jómagam két szolgáltatónál tiltakozom. Tiltakozásom formája: nem írok oda bejegyzést. De nem büntetem magam azzal, hogy az ott tanyázó blogger-barátaimat ne keressem fel, ne beszélgessek velük!
  A Blogtéren csak akkor fogok írni, ha nyilvánosan és őszintén megkövetik Balla D. Károlyt!
  A NOL-nál meg csak akkor, ha elnézést kérnek a bloggerektől a gagyi “átverős netpresszós kampányukért”, (amellyel egyébként sok ezer más látogatót is becsaptak, amely az etikai kódexet is bizonyítottan sértette) és Morvaxnak – bocsánatot kérve – visszaszolgáltatják az anyagait!
  Ez egyébként a legkevesebb, amit egy blogger a másikért megtehet.

 19. Mindegy. Én nem ígértem meg semmit, nem tiltakoztam sehol. egyszerűen eljöttem, mert nem tudtam elfogadni az ottani szemléletet. Miközben gyakorlatilag nem is volt közöm az ottani vitákhoz. Csak nem tudtam elfogadni ezt a beletörődős gondolkodást. Szóval tisztultam. Nem fogom folytatni ott a blogolást, bármi történik is, talán akkor sem, ha más lesz a szerki.

  Budapestre sem költöznék soha, bár a barátaimat gyakran látogatom, ha már példát akarok hozni.

 20. Sziasztok!
  Mégis sokat számít nekem, amit tettetek!
  Most először szembesültem azzal, hogy a főszerkesztő az egészből nem ért semmit, a szerki annyit adott be neki, hogy én ott rendzavartam, ezért kitiltott.
  Először is, én nem rendzavartam.
  Igazán részt sem vettem abban a vitában, hogy ott hogyan szerkesztenek (blogszemle).
  Egyetlen bűnöm volt, hogy tarjáni kurvázós beszólását lementettem a Történeti Hivatalba.

  De ezt ugye nem vallhatta be a beosztott a főnökének.
  Ezért most én renzavaróként lettem kitiltva.
  Közöltem a főszerkivel- mivel tudtam, hogy ő aztán úgy se érti- a vezérigazgatóval és más vezetőkkel is:
  hogy
  1. én nem lettem kitiltva.
  2.ma sem tudom, mi lett a blogommal.
  3. ha akarnék, ma is rendzavarhatnék, mert az internet mégsem Aczél György műfaja, itt kitiltani nem tudnak-ld mostmár Myrtille-től sem.
  4. új blogot bármikor indíthatnék.

  Persze nem fogok, meg rendzavarni? sem.
  De szabadságomat nem korlátozhatják, azaz fogok kommentelni, ha úgy gondolom.

  Egyet kértem: adják vissza az írásaimat, a blogom teljes tartalmát, mert beperelem annak eltulajdonításáért őket.
  Adtam nekik egy címet, hová küldjék a CD-t.
  Addig viszont minden demokratikus fórumon terjeszteni fogom, mi is történik itt egy emberrel, ha blogindításra adja a fejét.

  Köszi Myrtille, ez jó hír.
  Bigfaternél is kommenteltem, mert nagyon örültem, hogy él:)))
  Kedves El Lobo!
  Én úgy látom, annyi cinizmus és önhittség van ezekben az emberekben-mert ugye náluk a hatalom- hogy nem számíthatunk mi itt sem bocsánat kérésre, sem elégtételre.
  Egyetlen eszközünk a nyilvánosság.
  Nem véletlen, hogy Vörös T Károly besértődött, hogy én “mindenhol feljelentettem őt”, mégis mit csinálhattam volna, amíg korrekten írtam neki a leveleket, a füle botját sem mozgatta.
  Ez a tanulság, ha nem sérted meg őket, ők nem törődnek a te sértettségeddel.

 21. Régi bútordarab, laza humorral.
  Azaz ménkő ritka fazon:)
  Ha nem is szóltam hozzá-bár nagyon régen igen- mindig olvastam őt, s titeket ott:)

 22. Gondolhatod, mennyire örültem, hogy megvan! :)))
  Jó vele túlélni a napi politikának nevezett őrületet. én csak túlélőblognak hívtam. :)))

 23. Tiltakozásom formái, ezt mutatja a tapasztalat (mármint, hogy nem írok oda posztot) leginkább nekem ártanak! Ugyanis azzal, hogy december közepén, a honlapoptimalizálási verseny finisében nem írtam bejegyzéseket a NOL-on, saját magamat hoztam hátrányos helyzetbe! (Az más kérdés, hogy így is megnyertem.) Így, a véghajrában, három nagyon erős blogom is hiányzott (El Lobo – A farkas NOL, ugyanezen a néven a Blogteri blog, ill. a Morcipapa blog, ugyancsak a Blogtéren.
  Tehát a tiltakozásnak ez a formája röhejes, mert magamnak ártok vele a legtöbbet – és a “megtiltakozottak” ezen nyilván jókat derülnek is!
  Tehát normálisan tiltakozni csak normális viszonyok között lehetne, ott, ahol van párbeszéd, érvek ütközése, miegyéb.
  Nálunk sajna nem mindig normálisak a viszonyok – a netes vidékeken is gyakorta híja van a demokratikus hagyománynak az erősebbik fél, a szolgáltató oldaláról (már ahol)!
  Valami más tiltakozási formát kéne kitalálnom!

 24. Látom, beláttad, hogy ez nem jó semmire.
  Miattam ne tartsd a szrájkot, mert látod, hogy még ők vannak megsértve.
  Látom, már a szerki-bloghoz sem lehet NOL-on kívülinek hozzászólni-eddig nem így volt, nehogy megszólaljak ott.
  (Valami fasisztát kitiltottak)
  Viszont evianna egyfolytában következetesen kérdezi, mi lett a morvax-bloggal?
  Kiváncsi vagyok, lesz-e válasz rá?
  Látom, igénybe kell vennem egy blogtársunk segítségét, aki ezt felajánlotta.
  (Jogi lépések megtétele)
  Egyáltalán nem magam miatt, hanem az Aczél György-i mószerek miatt teszem ezt.
  Még ha ebből nekem “hasznom” már nem is lehet.
  Annyi haszon azonban mégis van, hogy balhéztunk, hogy kuramát eltávolították.

 25. Milyen érdekes katonás rend lett itt, oda írnak egy felelős szerkesztőt.
  Eddig anonime ment az egész.
  Ettől még én most sem tudom, hol a fenében van a blogom?
  És mikor kapom vissza?
  “Kedves naplóírók és Nolblog-látogatók!
  Rosszkedűen tájékoztatom Önöket, hogy tarzerind nevű felhasználónkat kitiltottuk a Nolblog-ról moderálás elveink súlyos és többszöri megsértése miatt. Tarzerind saját tapasztalataink és más Nolblog-felhasználók jelzései szerint is topicrombolást folytatott, megszegte a moderálási elvek 3. pontját, amennyiben rendszeresen támadó, inzultáló, sértő módon lépett fel más felhasználókkal szemben; továbbá gyűlöletkeltő, fajilag, etnikailag kifogásolható anyagot töltött fel (hozzászólásokban) a Nolblogban.

  Üdvözlettel
  Léderer Pál
  A Népszabadság Online
  felelős szerkesztője

  2 hozzászólás Permalink

  1lord 2007-02-01 08:47:37

  Sajnálatos.

  2evianna 2007-02-01 08:51:54

  fogalmam nincs, ki (volt) a Tarzerind, de vannak ilyenek néhányan és tudom, hogy van, akit bizony ki kell zárni.

  Ellenben: mi a helyzet Morvax esetében? Még mindig nem tudjuk… ”

  Ez van.

 26. Kedves Morvax és Myrtille!
  Átmentem, s elolvastam ezt-azt.
  Van ott egy elemzés, amely a blog-látogatókról, hirdetői hajlandóságról, egyebekről szól, meztelenül felmutatva a szolgáltatói magatartás leglényegét.
  Így válik világossá és érthetővé az egyik ellentmondás: a bloggernek a maga blogja a háza, a tanyája, az otthona kicsit – a szolgáltatónak pedig eladható vagy nem eladható árucikk.
  Az utóbbinál nincs más szempont!
  Tehát részemről is súlyos tévedés bármilyen erkölcsi, közösségi szempontot “számonkérni” egy szolgáltatón, ő megy a maga nyers érdekei mentén, olykor belegázolva etikába, mifenébe is – nem számít, nem érdekes – mert a pénzt, a nyereséget nem az etika hozza, hanem a nagy számú olvasó, a preferált korcsoportból, a preferált “élőhelyen” (Budapest), a preferált kereseti viszonyok képviselői körében (kiemelkedő jövedelműek).
  Ez a lényeg, s így, az olyan egyszerű “balesetek”, mint Morvax blogjának bezárása-eltűnése – igazán nem számít!

  A gondolatmenetben rejtve talán az is benne van: a néhány kis lüke blogger, ő (mármint Morvax), meg a barátai (Pl. El Lobo – A farkas), igazán nem számítanak, amikor itt állunk mi, a fényes tudásunkkal, a multi reklámügynökségeink hallatlan eleganciájával, a SZÁMOK ismeretében.
  És ezek a kis takonypócok akarnak itt etikáról, erkölcsről papolni, ide hívják a reklámetikai bizottságot, perre menne az egyik a hülye kis blogbejegyzései miatt – ahelyett, hogy befognák a szájuk, hogy tudomásul vennék, hogy a bloggerből – darab-darab.

  Naezvan.

 27. Reklámetikai bizottság?
  Na ez mi vót?
  Ezt nem olvastam.
  A lényeg- ők úgy gondolják- ők a hatalomban azt tesznek, amit akarnak.
  Van pofájuk moderálási szabály 3. pontjára hivatkozni, meg rendetlenkedés-re, amikor még moderálási szabályok sem voltak.
  Azt mi követeltük ki, – Kinga éleslátása okán, lenyúlták a blogtérről- feltették a szerki blogba, s két nap múlva eltűnt a blogom.

  Tehát ha én azelőtt valamit rendetlenkedtem, az még nem volt szabályozva, mert nem volt szabály.
  A nincsre meg nem lehet hivatkozni.
  Utólag hozott törvényt sem lehet korábbi esetekre alkalmazni.
  Bár volt már olyan a történelemben, hogy Mansfeld Pétert esetében megvárták, míg nagykorú lesz, s csak aztán végezték ki, hogy passzoljon a joghoz.
  No comment!

 28. Kedves El Lobo!
  Az előző bejegyzésem óta, új fejlemény annyi, hogy már van ügyvédem.
  Ő arra kért, forduljak kérelemmel a NOL-blog felelős szerkesztőjéhez-ha láttad végre nem egy fantommal hadakozunk(szerki), hanem nevesítve lett – annak tárgyában, hogy atörölt blog tartalmát kérjék vissza a Blogtér üzemeltetőjétől.
  Na most kedd estig adtam határidőt a válaszra, mert szerdán személyesen megkeresi őket, ha nemleges a válasz, s közli, hogyakkor mi továbblépünk.

  Egyelőre annyi, hogy kaptam Léderertől egy választ, hogy a per ám sokba kerül, meghogy én topicot romboltam.
  Hivatkozik a regisztrációnál (1éve volt) aláírt szabályokra.
  Azonban abban tudtommal nem volt olyan, hogy ők blogot törölhetnének minden indoklás, felszólítás, stb nélkül.
  Itt ez a jogtalanság történt.
  Másrészt a főszerki arra a mod. szabály 3. pontjára hivatkozott még a múltkor, ami dec 11 -én lett feltéve a blogra, s nekem másnap reggel már nem volt blogom.
  S én az éjjel nem “rendetlenkedtem”, nem “topukrombolta”.
  Eddig úgy tudtam, hogy a fórumokon létezik olyasmi, hogy topikrombolás (gőzöm sincs, hogy mi az), de a fórumozónak nincs blogja.

  Blogot törölni ilyen címen jogtalan.
  Érvük nincs, csak fenyegetnek.
  Annyit viszont kiböktek, hogy a cucc visszakérhető.
  Holnapig várok, utána ha nincs igenlő válasz, jön az ügyvéd.
  Szió
  morvax

 29. Kedves Morvax!
  Megint egy verssor, az teszi tönkre a NOL-os jövőm!
  Ha csöpp eszem volna, azt is letagadnám, hogy ismerlek! Hátha egyszer “rám kerül a sor”, s a nagyhatalmú kiadó ír rólam, a blogomról valami szépet!
  De megint megyek az eszem ellen, mert megint egy versidézet motoz a kobakomban, megint!
  “Kiállunk érte, mint a kémény: lássák!
  És búvunk érte, mint az üldözött.”
  (J.A.)
  Így aztán, nincs mit tennem, hogy a fene vinné el:
  MELLETTED ÁLLOK TESTVÉR!

 30. Kedves El Lobo!
  Nem tudom, minek alapján kerülhetne rád a sor, már mondtam smartnak is, innen kezdve, hogy látják, perelhetők, mert egyszerűen pusztán személyes bosszúból nyomták meg a delete gombot, már nem merik újra megpróbálni.
  Szóval a mellettem kiállás nem vonzhat számodra ilyesmit.
  Viszont, ha arra gondolsz, hogy a bloggerek úgy érzik, fenyegetve vannak, abben igazad van.
  Ez azért nem jó, mert a szólásszabadság alapvető jogunk, a kritika is az.
  Léderer ugyan elnézést kért Sós B Péter szóhasználata miatt (csúnya beszéd), csak hát tudnom kéne, ki a bánat ez a Sós B: Péter?
  Lehet, hogy ő “szerki” nicknevű egyén? Aki feltette, hosszas unszolásunkra a moderálási szabályokat?
  Aki azt mondta nekünk szarja ő le a blogfalut, mert ő ezt szívességből csinálja?
  És az, aki amikor megmondtam neki, tényleg így kell-e beszélni egy vezető piaci lap (Népszabadság) szerkesztőjének, akkor közölte, hogy a blogomban azt csinálok, amit akarok, de az övéből “húzzak el”.

  Egyébként, ha igaz Léderer felelős szerkesztő úr logikája, hogy itt voltak moderálási elvek már egy éve is-amire hivatkozva követtem el a topikrombolást – , akkor mégis milyen moderálási elveket követeltünk hosszú hónapok óta mi (Kinga,smart, tarjáni, parking, morvax,és még sokan mások).
  Ha megnézed a “szerki” blogját, a dec, 11-én végre megalkotott (egy az egyben blogtérről applikált) mod. szabályok felvezetése, pont e törekvéseinkre hivatkozik.
  Szóval beszéljék már meg álláspontjaikat, mit kamuznak, amikor magyarázni próbálják szégyenletes tettüket, a blogtörlést.

  És most tájékoztass már, mi ez a dolog a kiadóval, mert én már úgy tűnik csak jogi úton kapom vissza az írásaimat, tehát a szolidaritást bár szép és nemes dolog, de saját érdekeid ellen nem kellene gyakorolni, mert erre ők magasan szarnak.
  Tudom, egy kislánytól ez csúnya szó, de így a legkifejezőbb.
  Drasztikus egy világban élünk, és nekem is csak úgy lesz blogom, ha innen már nem mosolygok.
  Csak itt nálad:))
  És köszi JA-t!

 31. Szia Morvax!
  Egy ponton félreértettél, igaz, az én hibámból. A “mikor kerülök sorra” kifejezést volt helytelen használnom. Szóval arra gondoltam ott, hogy ha jól viselkednék és szépen írnék, akkor esetleg a Népszabó megemlítene egyszer, mint klassz bloggert vagy ilyesmi. De én ezt azzal, hogy kiállok melletted, szóval ezt a gyönyörű lehetőséget most szépen “elcseszem”.
  (Igaz, ezt már korábban is “elcsesztem”, kell nekem minden közügybe beleszólnom…) Na, erre vonatkozott ez a sor, a szép jövőre 🙂
  Minden egyéb stimmel!
  Ugyanis egy dolog beszélni a szabadságról, az igazságosságról és a szolidaritásról, és egy másik dolog azt a valóságban képviselni, konokul – reményeim szerint úgy, ahogyan kis bloggeréletünkben azt mi képviseljük!
  Ha a fene fenét eszik is!

 32. Lehet, igazad van.
  Én azonban úgy látom, a rendkívül erőszakos palikat nyomják: pl. be a papírba.
  Most van három viszonylagosan új pali, akik rendkívüli kegyetlenséggel nyomnak le másokat.
  Történetsen most egy nőt, engem, valamint Lendvait.
  Ők:Gerőcze Zoárd, olda, ukridge.
  Figyeld nagy agyú izmot is kinyomják ma, holnap.
  http://mauzoleum.nolblog.hu/?post_id=21965
  http://mauzoleum.nolblog.hu/?post_id=21426
  S ezek folyományaként Diurnusnál okoskodnak.
  Na mindegy.

  Szóval légyszi és nyomd újra, mert elég elviselhetetlen ez így.
  Bár én nem adhatok tanácsot, csak megköszönni tudom, amit értem (is) teszel:)

Szólj hozzá!