Blues: Jeanne Carroll Pécsett

Ha blueslegenda volnék, 73 évnyi tapasztalattal a hátam mögött (ahol annyi víz lefolyt a Mississippi partjai között), eszem ágában sem volna fellépni a pécsi IH pódiumán, mégha Afroamerakai Hétre szólna is a meghívóm.

Egyfelől nem fosztanám meg a közönséget a klubhangulattól, nem “süllyeszteném” színpadi produkcióvá a bluest, mert tudnám, hogy az IH színpada csupán falusi művelődési házak színvonalán képes zenei produkciók tolmácsolására.
(És persze csakis akkor lépnék fel, ha biztosan tudnám, hogy még minden egyes hang épen pattan le a hangszálaimról, nehogy eszébe jusson valakinek megdícsérni: a korához képest egészen jó.)

Na, mindegy, tegyük túl magunkat a klubszerű élmény hiányán, ami kijár a lassú bluest kedvelő pasasoknak, amihez Pécsett azért hozzá lehetett szokni, ilyen-olyan döccenők mellett is, s bár a közönség tombolt a műsor végeztével, bennem azért maradt némi űr.

De mit szórom itt a szót, amikor picit videóztam is, és Chicago híres őszhajú lánya így megmutathatja magát egy blogban is.

Jeanne Carroll és a Grave Diggers: Blues

“Blues: Jeanne Carroll Pécsett” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!