Csoda (Marketing Klub)

Ma délután ezt a rövidke hozzászólást passzíroztam be aktuálisan futó posztomba, beharangozva, hogy hamarosan útnak eredek városom Marketing Klubjába:
– Sajnos, most ki kell lépnem, mert a könyvelő vár, aztán meg társadalmi életet megyek élni, 14,30-ra, ez van a meghívómon:
Téma: A 2006. ÉVI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK TAPASZTALATAI – politikai marketing, Előadó: Dr. Horváth Csaba, egyetemi docens.
Nos, azért megyek el, mert gondolom, a netről egy kurva szó nem fog elhangzani, és már megint kiállok a Blogtér és a bloggerek becsületéért, szóba hozva, hogy ez már egy másik világ, net is van, mi volt rajta, ilyesmi.
Az egy dolog, hogy ezért megint nem fognak szeretni – bár ne lenne igazam!?

És tényleg elmentem, és a háromnegyed órás előadáson, amely egyébként lendületes, bölcs és élvezetes volt, tényleg árva szó sem esett a netről!

Na és akkor, ahogy azt előre megmondtam, szóba hoztam a választások kapcsán a netet, a Blogtér lelkes népeinek viselkedését, beszéltem a bal ellenállhatatlan nyomulásáról, a polblogról, arról, hogy a legkorszerűbb médiumról a Fidesz szinte lemondott, minderről persze röviden.

Volt már rá példa – ebben a körben -, hogy netről szóló megnyilatkozásom után majdhogynem ökörnek kiáltottak ki, de most semmi ilyesmi nem történt, és a legnagyobb megrökönyödésemre arra kértek, hogy legközelebb én vezessem itt elő a netről, a blogról az okosat.

Csoda történt? Vagy mi van?

Lesz munkánk gyerekek, mert a segítségeteket fogom kérni, hogy a leghatásosabban szerezhessek híveket a mi kis Blogterünknek – mert ahogy a reklám mondja: megérdemeljük!

“Csoda (Marketing Klub)” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. 1
  pikk
  2006-05-10 20:13:34
  A fidesz “konzervatív” ujdonságellenes mentalitása kihat az informatikai képviseletre is a bugyuta szerver sztori is jelzi, hogy a félszívvel kezelt téma mire vezethet.
  Szerintem a miép előrébb tart az informatikában mint a fidesz.

  A blog-környezet, azért alapvetően erkölcsöket feltételez, mert enélkúl szemétlapátolásba fulladhat minden kezdeményezés.
  Lásd a még látszólag semleges blogok TV2/megasztár/karakteres előadó – a tömény és indokolatlan fikázás nickbitorlás és több a kötetlenségből adódó kártékony hangulatromboló ártalom.

  2
  Zebra
  2006-05-10 20:42:56
  Én inkább azt hiszem, hogy a FIDESZ vezetőség nem annyira a nettől fél, hanem a párbeszéd lehetőségétől. Mindannyian találkoztunk Pelczné Gál Ildikó blogjával. Tán még meg is van valahol…

  3
  nicka
  2006-05-10 22:33:21
  Igen Zebra, meg ők ennél “komolyabbak”, méltóságteljesek, nem fognak csak “úgy” leereszkedni akárkikhez. Mint a Olympos hegyén az istenek…, illyetve néha még azért ők is alászálltak.

  4
  El Lobo – A farkas
  2006-05-11 07:20:55
  Kedves Nicka!
  Az általad említett istenekről jut eszembe:
  Dr. Horváth Csaba docens úr előadásából az is kitetszett, hogy a jobboldalnak most bőven lesz ideje a gondolkozásra, viszont a baloldalon a hosszú hatalomgyakorlás “kényelme” is visszaüthet.
  Én például megjegyeztem, hogy máris vannak fura jelek.
  Már ma könyvet írnak élő, egyszerű polgármesterek életéről, olyan kör veszi őket körül, mint a Megasztár zsűrije, ülve táncolók, mennyei magasságokba emelők.
  Még megérjük, hogy a városok főterén a lovas szobrokról leemelik a lovast, és a polgármestert ültetik néhány órára a helyébe. Pécsett például igen érdekes volna a Széchenyi téren Toller Laci Hunyadi helyén, amint lóbálja a buzogányát.
  De ha erre nem figyel valaki, előbb-utóbb leesik a lóról – jobb tehát a baloldalon erre előre oda figyelni! De az érintetteknek kéne erről legelébb is elgondolkozni!!!

  5
  El Lobo – A farkas
  2006-05-11 08:27:36
  Kedves Pikk (Vuk) 1.hsz
  A megadott hivatkozást légyszí pontosítsd (tv2), mert így nem találom.

  6
  pikk
  2006-05-11 10:12:10
  Ma már ez a jelenség megszünt, de a tv2 egykori blogjai regisztráció és nick ellenőrzés nélkül képviselték az informatikai kultúrát a kerTv nagyobb dicsőségére.
  Ez tehette lehetővé egyes előadó-ellenes fórumok fenntartását és a blogok epeszintjének biztosítását. 🙁

  7
  bakura
  2006-05-12 19:08:28
  Megteszem amit a többiek elfelejtettek. Gratulálok a szereplésedhez, és köszönet a blogok népszerűsítéséért.
  Arról pedig (természetesen) szintén van véleményem, hogy a Fideszes politikusok miért nem blogoltak.

  8
  El Lobo – A farkas
  2006-05-12 19:27:12
  Kedves Bakura!
  Köszönöm (bár nyilván tudod, nem ilyesmiért tettem, és nem is vártam ezért köszönetet – de ezzel együtt jólesik, meg kell mondjam.)
  A közös gondolkozásra, amikor aktuálissá lesz, majd még visszatérek.
  Pl. bemutatom itt a vázlatom, csiszolhatunk majd rajta, ilyesmi.
  Azon meg vagyok kicsit lepve, hogy a közös “meló” lehetőségére senkinek sem csillant föl a szeme, senki nem reagált, de csitítom magam – hát persze, majd ha lesz konkrétum, ahhoz lehet csak csatlakozni! És ez tényleg így igaz.

  9
  bakura
  2006-05-12 20:19:20
  Én segítek ahol tudok, de még a saját blogomat sem tudom hatékonyan reklámozni…

  10
  bakura
  2006-05-12 20:21:09
  Jut eszembe, ezzel a citybloggal van valami kapcsolatod? S hogy tetted ki a reklámokat?

  11El Lobo – A farkas
  2006-05-12 20:32:30
  Kedves Bakura!
  A cityizével nincs semmi kapcsolatom, a reklámbokszba a Google helyezi el a tartalomhoz illeszkedő reklámokat.
  Először szerződj a Google-val a neten keresztül, s aztán az egész bonyis eljárást levezénylik neked. Utána tudod ide betenni.
  Szerintem “szipeter” tud neked segíteni, itt lakik a Blogtéren:
  keresomarketing.blogter.hu
  A honlapján minden ilyen csemege rajta van.

  12
  internet-marketing
  2006-05-12 20:36:00
  Kedves Bakura!
  Megtisztelnél azzal, hogy a blogodnak írsz egy ajánlóként is funkcionáló bejegyzést, és felhatalmazol, hogy ezt az írást az alabbi blogban szerepeltessem önálló bejegyzésként:

  mediaajanlat.blogter.hu ?

  internet-marketing

  13
  El Lobo – A farkas
  2006-05-13 07:56:07
  Kedves Látogató!
  Ajánlom:
  http://ellobo.blogter.hu/?post_id=46948

  14
  bakura
  2006-05-13 08:49:45
  Farkas: S ebben mi a jó neked? Vagy csak tetszik? Mindenesetre én még lemondok róla, talán majd később. Köszi azért a tájékoztatást.

  Internetmark: Megnéztem az oldalt. Oké majd írok a blogjaimról. Csak közben bírjam ki röhögés nélkül. (Még sosem írtam reklámszöveget, magamat sem szoktam dícsérgetni.) E-mailben küldjem majd el, vagy hogy gondolod? Ja és nekem megtiszteltetés az ajánlat!

  15
  El Lobo – A farkas
  2006-05-13 09:24:18
  Kedves Bakura!
  Hogy mi a jó a Google AdSense hirdetésben? Hogy ha rákattintanak, akkor fizetnek érte.
  Ám gondold meg, általában ezer látogatónként van egy kattintás, ami egy-két centet termel neked naponta. Tehát csak akkor fogj bele, ha havonta a teljes net-birodalmadban sok ezer látogató/nap a jellemző!

  16
  internet-marketing
  2006-05-13 14:19:04
  Kedves El Lobo – A farkas!

  Kérlek, lebbentsd fel a fátylat!
  Mit tehetnénk, segítségképpen, hogy a leghatásosabban szerezhess híveket a mi kis blogterünknek?

  Másrészt köszönöm, hogy ezen a fórumon üzletelhetünk Bakurával – ez alkalommal!

  17
  internet-marketing
  2006-05-13 14:37:04
  Kedves Bakura!

  Köszönöm, nagyon örülök, hogy elfogadtad a meghívásomat!

  A kivitelezés technikája sokféle lehetne. Social media ez itten, vagy mi.

  1. Meghívás
  Nem tudom még, hogy ez lehetővé teszi-e itt a Blogteren, hogy egyszerűen Te magad írd be a bejegyzést a kérdéses blogbejegyzésbe a médiaajánlat.blogter.hu blogba.
  Utánanézek, lehet, hogy így csináljuk majd.

  2. Társszerzés
  Ezt sem ismerem még, de ez a szó is ígéretesen cseng.

  3. Mailben is küldheted.

  4. Akár hogyan is
  szuszakoljuk fel a médiaajánlat.blogter.hu blogba, legjobb lenne, ha a többi blogodban is szerepelne önálló bejegyzésként, és szépen összelinkelgetnénk a bejegyzéseket. Kicsit redundáns, de nagyon hasznos, ettől a tartalomtöbbszörözéstől nem fog lehalni a Net.

  🙂

  18
  bakura
  2006-05-13 17:28:22
  Farkas: Sajnos akkor nem ezen fogok meggazdagodni. Ráadásul amennyit angolul tudok… Én is köszönöm a tárgyalófelületet. 🙂

  Internet mark.: Az 1-2. nem ugyanaz? Szerintem csak az ajánló bejegyzéseimért kár meghívnod, de te tudod. Bár én elég hülye vagyok az informatikához.
  A 4. pontot nem is értem. A saját blogomon hírdessem saját magam? Ezért nem lelkesednék. De az “üzletünkről” szívesen írok néhány sort a blogomban, így reklámozván a helyet… 🙂

  19
  El Lobo – A farkas
  2006-05-13 19:15:37
  Kíváló üzleteket kívánok!

Szólj hozzá!