Home » blog » Domain ügyek: jól jársz? Jóljársz? Joljarok.hu, rácsesztem.hu?
Domain ügyek: jól jársz? Jóljársz? Joljarok.hu, rácsesztem.hu? | Szolgáltató blog
blog

Domain ügyek: jól jársz? Jóljársz? Joljarok.hu, rácsesztem.hu?

joljarok pont hu domain

Lesz most egy kis jogászkodás! A joljarok.hu, amelyen ez a blog is fut, évek óta működik, és a Magyar Szabadalmi Hivatal M 04 03278 ügyszámú védjegyokirata a név és színvilág védettségét igazolja (színes ábrás) két, igen tág határokat magában foglaló osztályban is. Mindezt azért mondom el, mert valaki megigényelte a joljarsz.hu domaint, amely csupán ragozott formája a joljarok domain formának, s így alkalmas lehet arra, hogy sértse az érdekeimet.

Mivel az igénylőt nem értem el, a regisztrátorával beszélgettem, teszem hozzá majdhogynem barátságosan, aki szerint még annyira sem érdemes a dolog, hogy zaklassa vele az ügyfelét.
Tehát így minden bizonnyal elkezdhetek ragozni a bejegyzéseimben. Én jól járok, te jól jársz, ő jól jár, mi jól járunk, ti jól jártok, ők jól járnak. Tehát, ha a regisztrátornak van igaza, akkor a joljarsz.hu, a joljar.hu, a joljarunk.hu, a joljartok.hu és a joljarnak.hu domain-ek, sőt ezek ékezetes formái is szabadon értékesíthetőek, minden gond nélkül!

Ha ez így igaz, akkor viszont állíthatom, hogy az állam máris jól járt (allambacsi-joljarsz.hu), mert úgy szedett be tőlem anno vagy százezer forintot, hogy cserébe semmit sem kapok! Rácsesztem.hu, kibabrálás.hu, bekaphatom.hu?

Mindemellett: aligha járhat jól a joljarsz.Hu de érdekes, nem fog jól járni, mert a keresőoptimalizáláshoz értek kicsit.

Azt pedig nagyon zokon venném, ha mondjuk a nagyonjólfogszjárni.hu domain tulajdonosa felhívna, hogy ha akarom, megvehetem a domaint. Nemkell.hu!
***

Az igazi joljarok.hu: magazin, céghírek

SEO-val, keresőoptimalizálással foglalkozó honlapjaink:

Keresőmarketing, keresőoptimalizálás

18 hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  Joljarsz.hu, ha elolvasod? Kúl.hu?
  Szia Kaktuszka. Com-áltam a hozzászólásod, tiszta.eu! 🙂 Org.-azmusom ugyan nem lett.co.co.co (Értsd: cöcöcö.) 🙂
  Képzeld Kaktuszka: rámentem a Google-ra, beütöttem ennek a bejegyzésnek a címét – ha elmondom joljarsz.hu – az írta a Google:
  keresési javaslat a rácsesztem.hu helyett: rácsúsztam.hu!
  Komoly, ellenőrizheted.
  Naugye, a joljarok, joljarsz.hu formulákkal még a kereső sem mert tréfálkozni, csak a rácseszés.hu-val! 🙂 Nehogy rácsússzon!

 • Konrad

  Jól értem? Ezen blog designja lett általad levédetve? Vagy mi is pontosan?
  A nevet még csak-csak értem, de ez a skin mintha cc licenszes lenne, még a forrás szerint is.
  Egyébként szerintem nincs igazad, a változatokat is le kell védened/be kell jegyezned, ha jogot akarsz formálni rá.
  Én sem tehetek semmit az online-marketing.hu miatt, pedig tényleg könnyen össze lehet téveszteni az onlinemarketing.hu -val 🙂

 • EL LOBO - A farkas

  Szia!
  Dehogyis, nem a blog designjáról van szó! 🙂
  A Jóljárok névről, azzal a színvilággal, amelyet a Jóljárok.hu-n használok. (Narancs-kék; amelyből szintén voltak gondjaim – lásd:
  A blog színe, szaga és a Linkfelhő; https://szolgaltato-blog.hu/archives/234)
  Nos, úgy fest, a jóljárok nevet és a hozzá tartozó színes ábrás védjegyet volt fölösleges 100 rugóért intéznem, (a 16. és a 35. osztályban is) hiszen a ragozott formákat, az eu.-sított, org.-ozott, co-zott variációkat, a kötőjeles leleményeket (mint írod is) bárki használhatja.
  Szóval allambacsi.joljarsz.hu van, meg bekaphatom.com-ám!
  (OFF: A Kubrick-ra való pontos hivatkozásodat ki kellett szednem (v.ö. skin), mert érdekes módon szétszedte a kódszerű beírása a hozzászólás lehetőségét. Egyebekben hsz-ed teljesen sértetlen.)

 • Weinreich László - Blogsuli.hu

  Bizony érdekes ez a téma!
  Mikor számít egy domain védettnek és mikor nem?

  A domain bizonyos megítélés szempontjából nem azonos a védjegy megítélésével, ugyanis magát a domaint nem lehet védettséggel, szabadalmi védettséggel ellátni. Az már érdekes felvetésed, hogy ha kidolgoztál egy stratégiát, weboldalt, sőt esetedben a Jóljárok.hu egy ismert webes brand, akkor szerintem a védjegy védettsége alapján a domain ellen nem, de az azon megjelenő tartalom ellen bizony fel lehet lépni, – de csak akkor, ha az tényleg megtévesztő, közel azonos tartalommal és arculattal bír. Ha pl. a Jóljársz.hu alatt egy Cipőt a cipőboltból! szlogennel kiegészített kényelmes lábbeliket kínál valaki, – megítélésem szerint az nem alkalmas a megtévesztésre.

  … s, hogy milyen egyszerre gondolkodtunk: Pár napja készítem elő ezt a kis írást: http://www.blogsuli.hu/?p=35

 • az enyém.hu

  Hi

  Ez a virtuális porfelhő, amit keltettem szerintem komolytalan. Mindenesetre érdekes a dolog. Egy weblapot a tartalom határoz meg és a látogatottságát is elsősorban. Amit kellett volna, az összes hasonlót levédetni – már mint regisztrálni. Lehet, hogy egy őrült joljarsz variáns bejegyzési hullám indul el, a blog hatására. Hangsúlyozom, hogy nem tudatos volt. De ha már így alakult hát valami majd csak lesz belőle.

 • EL LOBO - A farkas

  Sziasztok!
  Annyiban nagyon is komoly a dolog, hogy a domain erejéről éppen most vezettem le egy kísérletet:
  http://seoblog.bognarstudio.hu/archives/94

  Amúgy ha egy dobos most beindítaná a joljartam-tam.hu domaint, azon nevetnék, s még segíteném is az illetőt, mert ez legalább szellemes volna! 🙂
  Ám komolyra fordítva: a szabadalmi hivatalnál 2004. július 28. a bejelentésem időpontja.
  Azóta a Jóljárok.hu valóban brand lett, mint ahogyan azt Weinreich Laci a blogjában elmondja.
  Pl. a joljarok.hu/blog a blog szó beütésére a Google.hu alatt ma is benne van az első tízben!
  A joljarok.hu/pillangosziv oldallal megnyertem tavaly az Első Magyar Keresőoptimalizáló versenyt.
  Számos fontos keresőszóra élmezőnyben szerepel, vagy arra vár, hogy oda vigyem: pl. képeslap szóra 32. e percben – ha rámegyek, könnyen juthat élre. Jól működik a Net-butik-ja, amely web-áruház a lényegét tekintve, és sorolhatnám.
  Természetes tehát, hogy a megtévesztő névhasználatot nem fogom eltűrni, miközben másodkézből domaint sem fogok vásárolni! Ugyanis az elmúlt években olyan erőre tett szert, amellyel blokkolni tudom – teljesen szabályos módon, a keresőoptimalizálás eszközeivel -, az érdekeimet sértő megjelenéseket a neten!
  Ki tilthatja meg nekem, hogy a százezer forintomért olyan szlogent használjak: Jól járok, jól jársz, mindannyian jól járunk – Jóljárok.hu! Sőt, ékezet nélkül is, sőt “netesen” is: joljarok, joljarsz, mindannyian joljarunk – Joljarok.hu!
  Jellemző, hogy a Google.hu alatt tegnap még a joljarsz szó beütésére más valaki jött be, de mit tesz isten, mára már ez a blog az első.
  Ha nem védi a védjegy, hát megvédem önmagam az oldalamat.
  Az pedig csalóka álom, hogy minden domaint meg lehet vásárolni, amely körbe bástyázna. A kiterjesztések száma (hu, co, info, com stb.), a kötőjeles megoldások, a ragozott és képzett formák száma szinte végtelen. Jelen idő, múlt idő, jövő idő, feltételes és felszólító mód …. folytassam?
  Az új jövevénynek kell felkészülnie inkább arra – érdemes-e ilyen erejű honlapnak “nekimennie”. Nem tűnik-e majd el az árnyékában? Érdemes-e?
  Egy pedig biztos: DOMAINT MÁSODKÉZBŐL NEM VESZEK!

 • az enyém.hu

  Hát nem tudom, igazából a domainhez kötött keresőoptimalizálást nézve, látva a honlap tartalmát minőségét, nem feltétlenül btk.-s bűn.

 • EL LOBO - A farkas

  Másfelől nézve: nagyszerű az eset, mivel módomban állt mindazt “szervesen témához kapcsoltan” elmondanom, amit fentebb a Jóljárok.hu-ról elmondtam. Mondhatnám is: én már jól jártam! Mindemellett persze feltételezzük a jót: azt, hogy semminemű hasónlóság nem lesz a két tevékenység között. Sőt, a joljarsz.hu tulajdonosa telefonon visszahívott – s ez a beszélgetés alapot adhat arra is, hogy más néven indítsa be a vállalkozását. Ha így lesz – domaint nem veszek! – még segíteni is fogom!

 • EL LOBO - A farkas

  Ma reggel látom a domain.hu-n, tegnap megigényelte valaki a joljartunk.hu domaint is, a jól járás valóban népi mozgalommá lesz, visszaigazolva, hogy az évekkel ezelőtti, eredeti leleményem telitalálat. Ha nem így volna, nem jönnének most a koppintó kisiparosok, akik nem tudnak kitalálni maguknak a marketing szabályainak megfelelő szót, kifejezést – hát koppintanak.
  Vajon jól járnak-e?
  Jelezném, jövő idejű lekötés még nincs, tehát a jólfogjárni.hu típusú terület még szabad!

 • EL LOBO - A farkas

  Van jó ötletem. Ha lesz egy kis időm, megnézem,nem ugyanannál a regisztrátolnál regisztrálták-e a joljartam.hu-t, mint a joljarsz.hu-t.
  Mert ha igen, akkor olyan kényszerképzetem lesz, hogy szó sincs jóhiszeműségről, hanem inkább nyomásgyakorlási kísérletről, s akkor minek is a tisztességes szó?
  Ha más regisztrátornál történt a bejegyzés, akkor az az ötletem van, hogy nem fogok a sokszámú koppintóval beszélgetni egyesével,mert nincs annyi időm.
  Szóval mondom, megnézem majd, ha ráérek: az új jövevényt hol regisztrálták.

 • Weinreich László - Blogsuli.hu

  Jó ez a gondolatmenet! Magam is utánanéztem a saját dolgaimnak, s emlékeztem rá, hogy a http://www.micro-soft.hu az érdekeltségünkben van egyszerűen azért, mert sokkal rosszabb helyen lehetne. De ugye milyen hülén nézne ki, ha a szép magyar nyelv valamennyi kifejezését levédnénk csak azért, hogy a tisztességes piacot védjük!? – Felesleges!

  Ha lehet, inkább mi, – jobb szándékúak fogjunk össze, s néha-néha elmélkedjünk a továbbiakban is. A regisztrátorokat úgysem érinti a dolog, Ők örülnek a sok új névnek…

  Elmélkedésem Microsoft vagy Micro-soft? Húúú… címmel elérhető: http://www.blogsuli.hu/?p=67

 • EL LOBO - A farkas

  Az enyém.hu nevű egyén mostani hozzászólását kimoderáltam, mert nincs tisztában a bloggeretikával: azaz más blogjába nem illik bemászni és csepülni a blog gazdáját vagy a munkáját.
  A maga portá(l)ján sertepertéljen és ott, a neten bizonyítsa magának, hogy ő mekkora arc, ne itt, névtelenül, a koppintás és nyomásgyakorlás árnyékában – nekem. Mert engem nem érdekel.
  Az viszont érdekel, hogy most már LÁTHATÓAN tudod, hogy a 16. és 35. osztályban a Jóljárok.hu védve van. Azaz a védjegy szerint pl. a “Reklámozás; kereskedelmi ügyletek, kereskedelmi adminisztráció, irodai munkák” során.

 • az enyém.hu

  Persze mert lehet igazam van :). A bloggeretikáról meg nézd meg az orbanviktor.hu-t. Ami nem pozítiv azt moderáljuk. Amúgy elnézést hogy “bemásztam”, többet ilyen nem fordul elő 🙂
  Houston kiszáll 🙂

 • Horváth Attila

  Lobo, nézd meg, hogy van-e joljarsz.hu Bt. Ha nincs, viszonylag olcsón be tudod jegyeztetni. Aztán elbirtoklod a domaint, mert a cégneved miatt elsőbbséget élvezel.

  Nem vagyok jogász, tévedhetek, de nézz utána, azt hiszem, van ilyen lehetőség.

  Együttérzek: az oldalamnak rengeteg klónja született, egy csomóan részben vagy egészben komplett oldalak szövegét vették már át. Mindnél lekardoztam, hogy tüntesse el, és tegyen fel saját tartalmat. Ki magyarázkodott, ki elnézést kért, ki pökhendi volt.

  Van valaki, aki még mindig hazsnál némi tartalmat tőlem, bár már megígérte, hogy leveszi. Oké, ő nem szó szerint idéz legalább, de zavar.

  Egyvalamit tehetsz (én is ezt teszem): mindig két lépéssel járj előtte – akkor mindegy, mit csinál.

  Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.