E.On levél

Ma levél érkezett az elektronikus postafiókomba. Tisztelt Bognár Lászlónak szólítanak (ez stimmel idáig) és ezt olvashatom:
“Az alábbi fogyasztási helyére igényelt Bónusz Kedvezmény a mai nappal megszűnt: (itt a pontos hely – stimmel)
– lejárt az Ön kedvezményes időszaka (Felhívjuk figyelmét, hogy Bónusz Kedvezményünk az igényléstől számított 1 évig érvényes!),
– Ön elköltözött a fogyasztási helyről,
– Ön tarifát váltott.
Üdvözlettel:
E.ON Ügyfélszolgálat”

Ezen kicsit elcsodálkoztam! Lejárt az egy év, el is költöztem, meg tarifát is váltottam volna?
Mivel tudtommal tarifát nem váltottam és el sem költöztem, mármint tudtommal, így nem maradt más hátra, mint annak feltételezése, hogy a Bónusz kedvezményem elérte az egy éves kort és innentől nem lesz bónusz, bekaphatom.

Az az igazság, hogy harácsoló polgár lévén sutyiban rámentem az E.ON honlapjára, hátha meg lehet hosszabbítani azt az átok Bónuszt, hiszen jószerével már csak ez volt az egyetlen kedvezményünk azóta, hogy bejelentette a kormány, az ellenzék, az imperialisták meg a kommunisták is, hogy nincs már többé ingyen ebéd.

De az E.ON honlapján árva szó sincs a Bónusz Kedvezmény meghosszabbításáról, magyarán emelkedni fog az elektromosság meg a gáz ára, szart se ér már a mi hűségünk a környék egyetlen szolgáltatójához.
Tehát itt az ideje, hogy váltsunk!
Persze ezen a ponton kicsit meg vagyok fogva, de most nem akarnék itt maszatolni a kicsinyes részletekkel.

Tulajdonképpen mindenütt ez van. Az egyik cég ezért, a másik meg amolyan címen emel, itt meg a kedvezmény kerül csak elvonásra. Vagyis amit elvesz tőlük az állam mindenféle fura címeken, azt úgyis nekünk kell kifizetnünk. Mert ebben a világban már tényleg nincsen ingyen ebéd!
***
Ők is jöttek, kopogtattak:
Hőség, pénzügyek és Gyurcsány lánya

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“E.On levél” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Igazad van! Sőt, a személyesség elveszítése is mennyire jellemő: amit a gép mond, abból megpróbáljuk kitalálni mit akart mondani a gazdája. A következő lépésben majd én is géppel válaszoltatok. A szolgáltatók, köztük az E.ON és a magyar állam ilyen válszokból választhatnak:
  – levelét befogadtuk
  – levelét nem fogadtuk be
  – kapja be
  – rendben, én kapom be
  – szolgáltatót váltok

Leave a Reply