Egy fotós blog jellemzői

Esküvői fotó

Kedvenc képem az esküvői fotók közül

Hosszú ideje nagy tisztelője vagyok Fekete Csabának, pontosabban a fotóművész úr fényképeinek, írásainak és blogger teljesítményének.
A Nászriporter blog elnevezés már önmagában is egy kitűnő marketing lelemény (habár a domain szintjén nem kevés hátrányt jelent azon honlapok, blogok elnevezésével szemben, amelyek az esküvői fotózás kifejezést hordozzák magukon.)

Újabban ez a fénykép a kedvencem a blogjából.

Aranymetszés

Én most nem szeretném a harmadolás (aranymetszés) és más fotós szakmaiságot tükröző kifejezések nagyítólencséjén keresztül szemlélni a képet, mert azt úgyis hibátlannak találnám az összes lupén keresztül, hanem csak annyit mondanék, hogy a fiatalság üdesége és lendülete jelenik meg a képen, nem kicsiny szexualitást kölcsönözve a rövidke szoknya által… Ám nem merülnék el itt, hanem hadd hívjam fel a figyelmet a pasztell színek kiemelő jellegére, a szélfútta lomb és a fátyol által is mozgalmassá varázsolt vászonra.

Fotós blog a javából

De nem is erről akartam volna beszélni, hanem arról, hogy a fényképezéssel kapcsolatos blog esetén teljesen természetes, hogy a blog nyitóoldalán szó alig, itt is a képekre vagyunk hagyatkozva – hiszen ez fotós blog.
A szűkítés, az esküvői jelző bizonyos szempontból (a mesterség magas fokon való űzése miatt) elhanyagolható. Más részről viszont nagyon is jellemző. A teljes tér átitatódik a fiatalsággal, a párkapcsolatok boldogságot adó reményével vagy máris mámorító boldogsággal, féltéssel átitatott (szülői) szeretettel.

Ami „blogügyi” szempontból nagyon találó: a blog bejegyzések előre elárulják, hogy ki a célcsoport. Tehát ne lepődjön meg a látogató ha ilyen felirattal találkozik: menyasszonyoknak; esküvőfotós kollégáknak…

Ha kíváncsi erre a kitűnő blogra, keresse a Nászriporter (csoport) blogját!

*****

Fekete Csaba nászriporter vendég blog bejegyzéseiből:

Szerző: Bognár László

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!