Home » blog » Elképzelt blogbejegyzés
Elképzelt blogbejegyzés | Szolgáltató blog
blog

Elképzelt blogbejegyzés

Nem létező blog bejegyzés

Ez a blogbejegyzés nincs, csupán elképzelem. Nem viccelek!
Jack Fostertől az Ötlet c. könyvet olvasom, benne a kísérlettel, mely szerint kosárlabdázókat három csoportra osztottak. Az egyik valóságosan gyakorolta a büntető dobást, a másik csoport csak képzeletben, vizuálisan tette azt, míg a harmadik csoport úgy töltötte el a kísérlet két hetét, hogy nem gyakorolt semmit.
Mit tesz Isten, az első csoportnak – írja Foster – 24%-kal, a másodiknak pedig 23%-kal javult a teljesítménye, miközben a harmadik csoportnál nem változott semmi.

Dartsjátékosoknál kontrollálták az eredményeket és ugyanerre a meglepő eredményre jutottak!
El is határoztam magam erre a kísérletre: nem írok posztot, csupán elképzelem azt!
És íme az eredmény: szép, rendezett sorok, értelmes mondatok mindenfelé. Pedig csak elképzeltem, hogy ez egy blogposzt lesz, amely a képzelet erejéről fog szólni, az emberi elme nagyszerűségéről.

Ó, mennyi szakma képviselőjének tudnám ajánlani, hogy holnap ők is csak képzeletben végezzék el a dolguk, miközben más szakmák képviselőit arra búzdítanám, hogy legyenek kontrollcsoport és valóságosan húzzanak bele a munkájukba.
Mondd, te kinek mit javasolnál – persze csak képzeletben 🙂

11 hozzászólás

 • myrtille

  hm ezt egyszer leírom én is, van egy sereg poszt a fejemben, talán sosem vetem bitre őket, mert akkor születtek amikor semmi nem volt kézügyben:)

 • KapitányG

  Sőt, nekem van egy Péccsel kapcsolatos elképzelt blogbejegyzésem is. Egy hete dédelgetem, de már látom, (semmi se) off-komment lesz belőle.
  Szóval: egy hete dédelgetem, azóta, hogy hallottam, Bajnai Gordon szerint “mostantól két fővárosa van Magyarországnak”. Nem biztos, hogy egészen pontos az idézet, de a lényege ez volt. Gondoltam, meg kéne írni, hogy nem. Magyarországnak változatlanul egy fővárosa van. Viszont mostantól egy évig két főváros van MagyarországON…
  Hát sok sikert, Pécs!
  (Olvastam egy csomó fanyalgó cikket, úgy látszik, sok az ellendrukker. Beszámolhatnál, mennyire érezni a városban a fővárosságot!)

 • Bognár László

  Kedves KapitanyG!

  Pontos a megfogalmazásod: nem Magyarországnak, hanem …-on van két főváros 🙂

  Soraidból kiolvasom az aggodalmat.
  Szívem szerint elképzelt választ adnék kérdésedre, olyan kikerülőst, semmitmondót, kincstári mosolyost, de ezt éppen veled nem tehetem.
  Inkább nem válaszolok semmit, legfeljebb elképzelem, hogy válaszolhatnék.

  Egyszerre több síkon élem meg a fővárosságot, beszámolóm szubjektív lenne, ha lenne.

  Fanyalgó cikkek – sok az ellendrukker: így szalad benned is a gondolat, s most a pozitív drukk miatt már nem vagy olyan pontos, mint a Magyarországnak-…on megfogalmazásakor.
  Ezt a jelenséget itt felerősödve érzem, valóságos kampány bontakozik ki (a helyi médiában is), hogy pártfegyelem-szerű bólogatással kell örülni, csak jót mondani, mert aki nem ezt teszi, az álnok-aljas-gazfickó, nem tudja mi kell Pécsnek és Magyarországnak és kiváltképp, hogy mi kell a pécsieknek!
  Utálom ezt, mert két-három nap után nem akarnék szobrot állítani az ügyeletes zseniknek, és utálom azt az ügyeskedést is, amely szerint amióta az egyik párt irányítása alól egy másikéba került az irányítás (ez se így van, de a lényeg úgy sem számít), szóval azóta már minden flottul megy, tehát tudnia kell a pécsieknek, hogy kire lesz érdemes szavazniok kétszer is ebben az évben.

  Ha meghallom a szót: pécsiek, már borsódzik a hátam, mert ez a szó itt már ugyanazt jelenti, mint amit egykor a polgár szó jelentett Magyarországon és dől rám ez a szó úton-útfélen…

  Szóval ebben a kedves közhangulati irányításban persze benne van a valóságos érdekünk is, hiszen tényleg minden dél-dunántúlinak, régió-lakónak (le egészen Eszékig, ha csöpp eszünk van) és minden magyarnak eleve érdeke a siker.
  (A város szellemi és kövek szerinti átépítése, gyarapodása, hírnevének növekedése, életminőségünk javulása stb.)

  Szóval öröm van, önfeledt vidámság, a nép ajkáról a hála zeng a bölcs vezetők irányába, arcunkat szellő simogatja.

  Na, látod kedves KapitanyG, jobb lesz, ha csak elképzelem, hogy válaszoltam, hiszen a REÁLIS, OBJEKTÍV beszámolóra, elemzésre aligha van – rajtad kívül – igény.

 • Porcsin

  Sok hiba elkövettetett az EKF-felkészülés során gyönyörű városotokban.
  Kár lenne újabbakkal tetézni.
  Innét Debrecenből úgy vélem, a pécsi emberek többsége okosabb annál, hogy bedőljön a primitív leegyszerűsítéseknek: “minden, ami rossz, az a régiek bűne, minden, ami jó, az újak sikere…”

 • Bognár László

  Ma, hogy az EKF ékesebb legyen, az egyik nagy párt szórólappal hintette tele a postaládákon át a várost, képekkel, szöveggel: ki tette tönkre az országot, ki hányszor szavazott kivel.
  Lám, minden napra jut kulturális esemény.
  Érdekes lesz ez, ahogy az egyik szájukkal a mérget köpik egymásra a pártok, a másikkal meg a hatalmas kulturális eredményekről, és a pécsiek példátlan összefogásáról beszélnek.
  A kettő együtt nehezen fog menni!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.