Elszállt egy reptér a szélben, házunktól nem messze megállt

A TV2 Tények műsorában ma a pécsi reptér sanyarú sorsáról ejtettek szót, amely kökemény ráfizetést termel a tulajdonos önkormányzatoknak. Az okokról a reptér igazgatója egyszerűen annyit mondott: nincs forgalom. Miért is lenne, miért is jönne ide a turista, a repülőn utazó, amelyikről azt lehet tudni, hogy egy városban ötször annyit költ, mint a földi járművel közlekedő turista?

 


A reptéri főnök el is panaszolta, hogy valaki megkérdezte tőle: miért is jönnék ide, mi a fenére lehetne költeni Pécsett? És a főnök nem tudott válaszolni!
Haj, ha tőlem kérdezne egyszer ilyet valaki?! Nagyjából azt válaszolnám, költözzél csak ide: távfűtés, tömegközlekedés, céges autó ház előtti parkolása… nem nagyon lehetne a költségek nagyságára panasz!

Zene: Kex – Elszállt egy hajó a szélben

“Elszállt egy reptér a szélben, házunktól nem messze megállt” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. A Kexet szeretők egy kicsit idősebbek voltak, valahogy nem nagyon értek hozzánk a dalaik.,ugyan egyszer hajóval mentünk osztálykirándulásra, s a Kex mellettünk haladt el (sokáig párhuzamosan egymás mellett) a Dunán, nagyon szép látvány volt, ahogy játszottak, lobogó hajjal. (Közben kiabáltak, hogy ússzunk át) Most, hogy meghallgattam ezt a dalt, tűnt fel a Jetro Tull hatása, akiért nagyon odavoltam akkoriban. Olyan impulzív, s egyszerre dinamizmust, életerőt sugárzó ez a szám? Csak nekem?

  2. Lehet, hogy a reptér elszáll, nem hosszabbítják meg a kifutópályát. De a 3milliárdot, amit a legutóbbi hitelfelvételkor erre a célra gondoltak, biztosan lehívják.
    Hogy mire? Nem tudom, de utólag megmondom – ha tudom. 🙂

    Se normális reptér, se normális M6-os, se normális mohácsi kikötő (víziúthoz), se normális Intercity. Ennyit a normálisan megközelíthetetlen, semmit nyújtó, posványba süllyedő városról. 🙁

Szólj hozzá!