Energetikai tanúsítvány – nem csak kötelező lehet

Pécs: energetikai tanúsítvány itt is kell

Energetikai tanúsítvány - logo

Nem mindenki tudja, hogy ingatlan vételekor, vásárlásakor kötelező jelleggel szükséges az energetikai tanúsítvány megléte!
Ez praktikusan azt jelenti, hogy a tulajdoni lapon mindaddig nem kerül bejegyzésre az új tulajdonos, amíg a hivatal nem kapja meg az energiatanúsítványt.


A szabályok tekintetében jó partnerre lelhet az eladó és a vásárló is az Energetikai tanúsítvány honlap oldalaiban.
Ez a honlap összefoglal minden lényeges információt, tudnivalót az energetikai tanúsítványokról, azok beszerezhetőségéről, feltételeiről, áráról, sőt a megtérülésről is.
Ugyanis nem csak kötelező feladatnak (eladáskor) tekinthető az energetikai helyzet felmérése, hanem beruházásnak is.

A tanúsítvány ára

Ám nem mindegy az energetikai tanúsítvány ára. Erre mutatunk egy kedvező árfekvésű vállalkozói ajánlást, az Innotau honlapjáról: az energetikai tanúsítvány ára.

Ráadásul az Energetikai tanúsítvány oldalon nem csak információt szerezhetünk, hanem gyakorlatilag is rendelkezésére áll a pécsi polgárnak az energetikai tanúsítványa elkészítéséhez a honlap gazda.
Így lesz teljes a kör:

 • tájékozódás a honlapon
 • a szükséges dokumentumok meglétének ellenőrzése
 • kommunikáció a honlapgazdával
 • megfontolás, más oldalak böngészése is
 • árajánlat kérés a beruházás kiadás és várható megtakarítások számadataival

Mindez azért is fontos a potenciális megrendelő számára, mert a valódi rezsicsökkentést, amely tényleges energia megtakarításon alapul, csakis így lehet elérni és így lehet tartósan megtakarításhoz jutni!

CSOK

A téma egyre nagyobb jelentőségű, hiszen a CSOK (Családok Otthonteremtő Kedvezménye) erősen megnöveli az ingatlan forgalmat.
A hivatkozott honlapon a CSOK-kal kapcsolatban is minden lényeges infó elérhető.

Energiapartner

A pécsiek már jó partnernek tekintik az Energiapartner oldalt is.
Ez az oldal a klaszterbe tömörült, így tevékenységük minősége alapján ellenőrizhető cégek “gyüjtőhelye”. A honlapon területi alapon és szakirány szerint választhatjuk ki a megfelelő vállalkozást vagy egyéni vállalkozóként működő szakembert.
Ez energia ügyekben hallatlanul nagy segítségére van mind a cégeknek, mestereknek, mind a polgároknak. Ezt a legfrissebb szakmai és lakossági hírek közreadásával, praktikus tanácsok közreadásával érte el.
Természetesen az Energiapartner is partnerünk az energetikai tanúsítványok beszerzése ügyében. A honlap egyszerű kezelő felületén könnyen kiválaszthatjuk a Pécs vonzáskörzetében munkálkodó cégeket és vállalkozókat.

***

Továbbá ajánljuk elolvasásra:

Város, tevékenység a honlapon

Energetikai tanúsítvány – mire figyeljek

A tartós rezsicsökkentő megoldás

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Energetikai tanúsítvány – nem csak kötelező lehet” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Bizony jó lenne egy olyan tanácsadó, aki értene a komplexitáshoz és nem csak a saját “lovát” dicsérné. A napelemes a napelem előnyeit ecseteli, a gázos az energiatakarékos kazánt. A kéretlen levelekből azt látom, most a hőcserélőknek van divatjuk. Én azért nem vágtam bele a napelembe, mert gőzöm nincs hogy járnék legjobban az energia terén!

 2. Íme, hat év múltán már könnyebb a válasz energia-ügyi dilemmádra: csak gázt ne! Most, az energiaválság közepén (kezdetén?) minden energiát többszörös áron mérnek, de a gáz mindent visz.
  Manapság a napelemre esküsznek a legtöbben.
  De visszatéeve a dilemmádra. Az energetikai tanúsítvány készíttetése ma is kifizetődő kiindulópontja lehet a valódi, tartós rezsicsökkentésnek!

Leave a Reply