Home » blog » Ért-e valaki a kommunikációhoz az EKF menedzsmentnél?
Ért-e valaki a kommunikációhoz az EKF menedzsmentnél? | Szolgáltató blog
blog

Ért-e valaki a kommunikációhoz az EKF menedzsmentnél?

A címbéli kérdés – Ért-e valaki a kommunikációhoz az EKF menedzsmentnél? – abból az apropóból  tör elő belőlem, hogy az MTI híre szerint az EKF (Európa Kulturális Fővárosa – Pécs 2010) vezetése jogi lépéseket fontolgat egy, az EKF hivatalos honlapját utánzó és gúnyoló honlap miatt.
Drága jó polgárpajtások ott az EKF-nél! Eddig, talán ha pár százan láthatták az elmúlt napokban azt a honlapot, de ma már a magyar internet teljes népe azon csüng, hiszen maga az EKF vezetése irányította rá a figyelmet! De ha csak csüngene azon a nép – de nem, hanem rajtunk röhög, rajtunk, pécsieken!

A kommunikáció – és azon belül az internetes kommunikáció, a web2.0 és az online marketing – finoman szólva is nem erős oldala az EKF-nek. A közösségépítés internetes módszereiről már nem is beszélek.
Annyi botor lépés, annyi negatív hatás után – aligha javul fel a kommunikáció a bíróságok támogatásával. Sőt…

***

Egy kis múltba tekintés:

A kereső ember

Lesz-e a Kaptárban blog kiállítás?

EKF és Internet – hány százmillió kell a csodához?

UPGRADE: 2009 05 31.

A blogoszférában görög tovább a hír, sokaknak születik véleménye, így a Konzervatórium c.  online kiadványnak is (amely a Blog.hu-n teszi közzé “orgánumát”) amely Páva Zsolthoz írt nyílt levelet – követelve, a polgármester váltsa le az EKF vezetőjét.
Erről azért van véleményem, amit az adott konkrét közegben, a Blog.hu-n vezetett “Pécs blog” nevű blogomban írtam le.
Nyílt levél: A Konzervatórium monnyon le!

28 hozzászólás

 • ZinczyKa

  És miért ne röhögnének? Jól teszik. Én is röhögtem.
  Az EKF vezetése lám ehhez is milyen kiválóan ért 😀 Mi lenne, ha néha olvasnának blogokat is????

 • EL LOBO - A farkas

  Mindenesetre sajtófigyelés van, havi 150.000-ért. De ezzel szerintem nincs elintézve a sajtó, hogy figyelünk-feljelentünk. Bár ki tudja…(Amúgy a jogászok is szép pénzt kapnak.)
  A mostani sajtóeredmények egyébként a korábbi munka eredményei lehetnek, amidőn is a főigazgató sofőrje sajtós is volt egyben.

  Én még bosszankodtam is kicsit a Pécs2100 ál-honlap megjelenésén, mondván, örüljünk, hogy legalább van rendes honlap, mert korábban még az sem volt, most miért ez a cikizés… De a hivatalos reakció visszaigazolja a tréfás kedvűek, a Kétfarkú Kutya Párt munkáját – sajnos.

  És még arra is gondoltam – esetleg egy rosszul sikerült gerillamarketing akció tanúi vagyunk – de csak gátőrök vagyunk – és nem legények – a gáton! (Isten nyugosztalja Bacsó Pétert.)

 • ZinczyKa

  Lehet, hogy rossz sajtót figyelnek? 😀 A sofőr vajon milyen szakfolyóiratot böngészett??
  Ne bosszankodj, sajnos nem érdemes. Talán egyszer eljön az idő, és helyrezökken valami a fejükben, Vagy nem 🙁

 • Malvina

  O::)))) / nagyon röhög! /

  Kérem szépen, a helyzet az, hogy akár pozitiv, akár negatív attitűddel közelítünk a jelenséghez, az mindkét esetben levonható konklúzió, hogy a világ márpedig kerek! Mit értek ezalatt? Azt, hogy amennyiben az ekáef-managerek nem így reagálnának egy ilyen helyzetre, akkor ez a helyzet bizony, nem is állhatott volna elő. Hiszen csodák nincsenek! Ezzel együtt a helyzet szerintem súlyosabb mint amilyennek látszik. Mert ugye ez az elképesztően korlátolt gondolkodást mutató reagálás – mármint a perelés emlegetése -, ha jól értem, azon alapul, hogy küllemre hasonlónak találtatott a paródia alapját, tárgyát képező honlap dizájnja, külleme az általa parodizáltéhoz. Namármost, így nem csupán a poszt címadó gondolata vetődik fel az emberben, hanem az is, hogy vajon “Ért-e valaki a kultúrához, az irodalomhoz, annak műfajaihoz (mint paródia, irónia) az EKF menedzsmentnél?”

  Hisezn mint az – remélem – közismert, a “paródia” jelentése, a görög paródeo kifejezésből (dalt gúnyosan, eltorzítva előadni’) nem más, mint egy ismert mű, műfaj (jelenség) vagy stílus gunyoros, komikus hatású utánzása. UTÁNZÁSA! Mégpedig egyfajta komikus hatás kiváltása, azaz nevettetés céljából történő utánzása. Az utánzás módja pedig a mű, a jelenség formai jegyeinek utánzása, ami természetesen tartalmi kritikát is hordoz. Azaza ironizál is! Az irónia fő ismérve pedig a szándékolt és mégis józanul megfontolt elváltoztatás. Aki ilyesmire nem képes , annak számára az efféle legmagátólértetődőbb , legnyíltabb kritikai megjelanítés ,színvallás is csak puszta talány marad.
  Így aztán uzsgyi neki, jöhet a bíróság elé való citálás, a pereskedés, méghozzá az önkritikus és mély magunkba nézés , a hibáinkból való tanulás helyett! De ami a legelkeserítőbb, hogy a mindezt szükségképpen kísérni hivatott kiadós, megizzasztó sírva-nevetés, sírva-kacagás is elmarad. ::((( ::)))))

 • Malvina

  Pontosítás.

  Az utánzás módja pedig a mű, a jelenség formai jegyeinek utánzása, ami természetesen tartalmi kritikát is hordozHAT, amennyiben ironizál is!

 • FYGureout

  Ha értenének a kommunikációhoz, akkor nem lehetett volna megvenni olyan domain nevet, mint pl.: ekf-pecs.hu.

  De, ha már kiengedték a kezükből az ilyeneket, akkor hatékonyan kellene támogatniuk (ahány webegység, annyiféle, annyiszor hatványozottabb lenne a figyelem az igazi EKF-irányába).

  Ha már nem támogatják ezeket az elhullatott, vagy kitermelt domaineket, akkor ügyesen maguk mellé kellene integrálni őket (pl. külön aloldalon beemelni), hisz ezzel is a saját látogatottságot, ezzel közvetve az EKF sikerét segíthetnék elő.

  Ha, ha, ha.. sok a ha, most már így, együtt: hahaha… 🙂

 • EL LOBO - A farkas

  Már évekkel ezelőtt is ez volt a divat, a perrel fenyegetőzés. Akkor is, amikor valaki megvette a Pécs angol elnevezését jelentő Pics domaint.
  Ez a perrel fenyegetés akkor azt takarta, hogy domain-gazdálkodás, mint olyan, ugyanúgy nem szerepel az EKF palettán, mint annyi más se. Igaz, az online marketing más ágaitól is távol tartja magát az EKF, kivéve a havi 250.000 Ft-ért vitt honlapot.
  Ha nem így lenne, akkor
  1) nem lenne ez a mostani balhé
  2) akkor közösségekkel történne párbeszéd az interneten, pártoló tagok vinnék az EKF hírét szerteszét
  3) akkor volna valaki, aki most párbeszéd-képes volna a bloggerekkel a válságelhárításban a neten
  4) de ahhoz meg kellett volna köszönni azokat a gesztusokat, amiket a net népei tettek Pécsért, a pécsi EKF sikeréért!
  (Meg kellett volna köszönni BDK cikkét a Der Standardban, meg kellett volna köszönni Myrtillenek, KapitanyG-nek, Hettie McTekinek, Dan Szalainak, Mezei K. Nellinek, Sanjarenjanak – és még sokaknak, hogy Szerbiától Ukrajnáig vették a fáradtságot, hogy a klaviatúrájukra vették Pécs nevét!
  https://szolgaltato-blog.hu/virtualis-vednokseg-a-szerelmi-sohajt-vallalom/

  Eh, de erről már annyit írtam…
  Hagyjuk a fenébe…

 • Malvina

  Milyen projekt van sínen? Én csak döglött kutyákat látok feküdni a sínen! Csak egy elevent láttam elszaladni erre az imént. Azt, amelyiknek két farka van. ::))))))

 • Malvina

  ::))))
  Hiszi a piszi!:-)
  Tudom, ez így utólag nem hiteles, de nehogy azt hidd, hogy nem fordult meg ez is a fejemben! Hiszen ebben a műfajban (is) minden igaz lehet, de mindennek az ellenkezője is. És tudod, hogy miért léptem túl rajta? Mert akkor mi van? Az országon belül majd azok is megtudják a nagy és az ÚJ hírt, hogy Pécs Európa Kulturális Fővárosává készül lenni! Muhahaha:-) Bár ez, ha igaz, inkább sírni való lenne. Viszont akkor igencsak sokat megtudhatunk erről a díszes grémiumról, többek között azt is, hogy súlyos szerepzavarban szenvednek.:-)

 • Malvina

  p.s.
  A gerillamarketing egyébként finoman szólva sem tartozik a kedvenceim közé. Ebben a vonatkozásban bizony korszerűtlen ember vagyok, morális aggályaim vannak ezzel a módszerrel kapcsolatban. Bár élek a gyanúperrel, hogy itt ráadásul másról is szó van. Mert az azért – aggály ide, aggály oda – igen rugalmas és fantáziadús is vagyok, kvázi bizonyos megszorításokkal el tudok képzelni olyan helyzetet, ahol és amikor valami lényeges összefüggésre kívánják ezzel a módszerrel felhívni a figyelmet. De ez kérem, nem az a helyzet, ahol és amikor az efféle primitív és gyermeteg játszadozásnak helye van.

  Ami pedig a link címét illeti, “ruzsa csaba ekf “miért pont a “teljes online sajtot es a blogszferat” ne szivatná, akkor, amikor és miközben az egész országot szivatja.

  Most tessenek jót nevetni, de csak azután, miután be teccettek perkálni az utolsó fillérig az adókat! :::))))

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Malvina!
  Nem szereted a gerillamarketinget? Akkor válassz jutalmat magadnak: a tizenharmadik vagy a tizennegyedik havi nyugdíjat viszed?

 • Malvina

  Te Lobo! Megadnád nekem ennek a te Julio Mendez Guevara Sanchez blogger-barátodnak a blogcímét?

  Aronsoné ( a Santa Cruz-i Egyetem címén), az megvan. ::)))

  Előre is kösz! 🙂

 • Malvina

  “Az ilyen reklámlehetőségek kihasználása akkor jó, akkor hatékony, ha az egy éves turista-roham után jön öt befektető, aki épít öt gyárat, egyenként ötszáz munkahellyel. Az meg, aki ilyeneket épít, kurvára a közelébe nem megy a néptáncgálának, sőt, az is lehet, hogy már azelőtt kész a döntéssel, mielőtt leérne Pécsre, mert kábé annyi ideje van, hogy leszálljon Ferihegyen, béreljen egy kocsit, délre leérjen Pécsre, aláírja a papírokat, ebédeljen, majd az esti géppel el is húzzon a faszba, a vacsorát már a Business Classon szolgálják fel neki. Az látszik, amit eközben észrevesz.”

  republican.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=13292

  Erről is szó van ám, és milyen jól mondja!:-)

 • EL LOBO - A farkas

  Üzenet egy kedves jóbarátnak e blog moderációs elveiről (a sértődések elkerülése végett).
  1) Minden hozzászólás örömmel tölt el
  2) A Viagra-árusok és más spammelők, valamint a korábban itt össze-vissza gyalázkodók (származásra, testi hibára, pártszimpátiára vonatkozóan megjegyzéseket tevők) ki vannak tiltva
  3) Azt nem tartom építő hozzászólásnak, ha valaki csak mások írásait belinkeli a maga véleménye helyett, méghozzá egy bejegyzésen belül többet is. Ez nem linkgyűjtemény. Ha a kedves hozzászóló linkgyűjteményt akar az adott témában, azt a maga tárhelyén építse ki.
  4) Nem érv a másik leszólása. Erre senki sem kíváncsi. Ebből következően az olyan párbeszédet, amelyben mindkét fél nívótlanul beszél (beleértve esetleg a házigazdát is) ez egyszer célszerűbbnek láttam – mások jó hangulatának megőrzése végett – kimoderálni.
  5) E blog házigazdája nem kedveli, ha valaki több blogban ugyanazt a hozzászólását kopizza be. Az ilyeneket kimoderálja, mert védi blogja egyediségét.
  6) E blogban 4287 egyedileg megkülönböztethető hozzászólás van jelenleg, s mintegy ezer olyan, amely egy korábbi blogból “egyben” – bár ötvenesével “darabolva” – lett áthozva.
  Nem hiszem, hogy ez arra vallana, hogy szabadidőm nagy részét hozzászólások kimoderálásával tölteném.
  Már csak azért sincs ez így, mert szép számmal akad e hozzászóláshalomban olyan, ahol a blog szerzője – vagyis én – nem nagyon van dicsérve!
  7) A blog olykor a maga útját járja, de van, hogy a gazdája maga akarja a történéseket irányítani. Pl. ügyel arra, hogy az arról a témáról szóljon, amiről szól!

  Továbbra is várok minden jóravaló bloggert, köztük ama kedves barátomat is, akinek ez a néhány sor szólt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.