Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010

Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 – kalandjaim
Olykor elemzem, hogy a blogjaimat milyen szavakra, kifejezésekre találják meg a látogatók.
Most – miközben ezt teszem – megakad a szemem ezen itt: “szex pecs hu”!
Ráütök a kifejezésre, a gépezetem rádob a Google német nyelvű keresőjére!

Huha! Lám,  nem volt kidobott pénz a sokszámú konferencia, írók, költők esseni látogatása, a németek máris különös gonddal figyelnek ránk!

Persze, ha a tartalomra gondolok, mit is keresett a német atyafi 2010 Európa Kulturális Fővárosában, azért lohad a büszkeségem kicsit!

Persze pórul járt az illető, mert szex-ről nálam, Pécs vonatkozásában, a Balla D. Károly könyvéről írt blog-esszémben esik szó, s ott nem meztelen magyar Piroskát, hanem Salvador Dalí képeit láthatta “csupán” a kutakodó!

A kultúra édes bosszúja ez, a teremburáját neki!

 

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Kedves Myrtille!
  Gomolyog, gomolyog, kíváncsi is vagyok mi lesz belőle!
  Az előző posztban írtam: ketten, ha értitek! (Te azt mondtad: hárman. KapitanyG?)
  Láttam nálad a baráti segítség nyomait – köszönöm!
  (Amúgy pedig szorítok, tudod miért!)

 2. Kedves El Lobo!
  Én az kettő, + bdk összesen három. :)) BéDéKá is többesben válaszolt. Így szaporodtunk még. Látom, jobb ha nem írok számokat, azonnal gondot okozok. 🙂
  (azt pedig köszönöm, itt is, ott is)

 3. Kedves BéDéKá!
  Látom, egyre-másra nyílnak a blogszolgáltatók, s amit ajánlasz, technikailag tényleg jónak látszik, nem afféle fapados-csakirogatós.
  Ám belepillantottam a felhasználói szerződésbe is – és eltűnődtem…
  Te olvastad?
  Amúgy tényleg kezd a blog előlépni a “semmiből”, kezdi az üzleti élet “felkarolni” az ingyen munkaerőt!
  (Amúgy a tegnapi ÉS címoldalán is szerepelt a főcímben a blog szó, igaz, nem mezei blogger blogjáról ropogott ott.)

  Más: az arab nyelvű Google-ról a “Sexbomba” kifejezésre találtak rám, de azon az oldalon sem az van, amit a keresgélő – vélhetően – keresgélt. 🙂

  Sok sikert kívánok blog-birodalmad új zászlóshajójának!

 4. Köszönöm sűrű emlegetésemet és vizitedet fórumomban. Én is eltűnedeztem pár napra, munkám volt, most meg már harmadik napja hegesztem új blogomat. Megnyilt ugyanis a nagy nyilvánosság előtt az eddig zárt Blog.Hu rendszere, előzőleg két napig részt vehettem a tesztelésben is – és mondhatom, nagyon megtetszett. Állítom, hogy adminfelülete, szövegszerkesztője, navigációs lehetősége a legjobb valamennyi magyar szolgáltató közül. Minderről már írok is benne…
  Nagy valószínűséggel decembertől ez lesz a főblogom; addig még sok aprómunka van hátra, főleg a linkdobozokkal, rovatokkal, témákkal és műfajokkal akarok rendet tenni. De már most is jól néz ki!
  Látogassatok meg: http://bdk.blog.hu/

 5. Természetesen én is felhasználói szerződéssel kezdtem… És első tesztposztomban le is írtam, mi vele a gondom. Aztán rá is kérdeztem egy illetékesnél, és azt a választ kaptam, hogy át fogják kicsit fogalmazni, hogy egyértelmű legyen: a szolgáltató harmadik személynek semmiképpen nem akarja “eladni” a blogerek által létrehozott tartalmakat, saját rendszerében viszont felhasználhatja. Ez végül pontosan így van a NolBlognál is: ha írsz valamit, kikerülhet nemcsak a NOL-ra, hanem a nyomtatott újságba is. A legtöbb tehát, ami megtörténhet, hogy amit írok, kikerül az Indexre – ennek tudatában kell lennem, ha pl. olyasmit írok, amiből később cikket csinálnék máshová.

  Holnap talán eljutok a baráti blogokat ajánló box elkészítéséig is, s akkor újabb átjáró létesül köztünk.

  Láttam, rövid gyengélkedés után újra duplán vagy az élen pillangószívügyileg – amihez pedig én gratulálok.

 6. Kedves BéDéKá!

  1) A viszonttámogatást köszönöm!
  Annál is inkább, mert szépen beborít a munka, az azon kívüli terveim így szépen romokban. (Balogh Robert könyvéről akartam ezt-azt, de a meló folyton kiveri a könyvet a kezemből.)

  2) Úgy veszem észre, Pargoszban is híre ment a blognak, hogy ilyen is van, nafene, s némelyek igen bosszúsak, mert megint olyasmi ütötte fel a fejét, amit nem lehet uralni, nem lehet.
  Csak párbeszédet lehetne folytatni, de amikor a tények ott ficeregnek, akkor az nehéz, és ezen a vidéken nem szokás elnézést kérni, mert az nem pásszol az ideálhoz… De az ideálok változnak! Az Internet korában nincs az a messzi város, ahol előbb-utóbb ne kellene tudomásul venni: a régi módon már nem lehet. És ez nem pártpolitika, hanem HALADÁS és MARADÁS párviadala, erre így kéne tekinteni…

  3) Az öt hónap alatt, amíg a Pillangószívet hajtottam, szép élményekkel lettem gazdagabb: kevesebb értéket – több cicamacát kellett volna mutogatni, előrébb járnék.
  Pargoszból talán, ha öten-hatan mondtak bíztatót, amúgy meg észre se vették… Így aztán a Szombathelyről, Budapestről és Ungvárról kapott baráti támogatás különös értékkel bír!
  Na ennyit még talán a haladásról…

  4) Ám Argosz sem marad el, csak másképp!
  Visszatérve az új blogszolgáltató “felhasználói szerződésére”: igen pikáns kitétel az, hogy a szerződést akár visszamenőleg is egyoldalúan módosíthatják. Na, ne.

  Üdv, jóéjt!

 7. Kedves Látogató a PALESTINIAN TERRITORY felirattal ellátott IP cím mögött!

  Fentebb hivatkoztam az arab nyelvű Google-ban Sexbomba címszó alatt rámakadóra.
  Jelezném, kifejezetten a szex-szó miatt kevertem ide, miképpen a német látogatót is, kérem, ne vegye olybá, hogy a “bomba” szó miatt visongtam volna, vagy élcelődnék azzal! Ez akkor eszembe sem jutott, hogy emiatt akár kalamajka is keletkezhet, valamiféle arabellenes felütéssel.
  Nincs bennem sem a zsidó, sem az arab népek ellen előítélet, ilyesmivel nem tréfálok, s határozottan kijelentem, hogy minden népnek joga van saját hazához!

  Ön nem szólt hozzá a témához, csak erre járt, de ezt fontosnak tartottam leszögezni, a félreértések elkerülése végett!

Leave a Reply