Ez már a boldog jövő?

A boldog jövőt folyamatosan megigérik

Pici Mátyás magyar állampolgár nem hitt már senkinek. Szorgos élet állt mögötte, végigrobotolta a híg esztendőket, miközben számos politikus szájából röppent az égre a boldog jövő ígérete.
Ő mindig elhitte ezt, s most már lassan úgy állt össze benne a múlt, mintha egyetlen valaki ígérte volna az összeset, valahogy így: az aranytojást tojó tyúk négy keréken tojja majd a három szobát a két gyereknek. Éljen az örök, megbonthatatlan IMF!

De a tyúkok sohasem gurultak keréken, pláne négy keréken Pici Mátyás Magyarországán, hanem a piszok baromfiaknak biciklire sem tellett.
Pici Mátyás ezen felül óvatos duhaj volt, nem cserélte palotára svájci frank alapú devizahitelből a lakását, gondolván nem kockáztat, hanem takarékoskodik inkább, s közben szépen befizette az adót a családi vállalkozásából.
– Olyan vagy, mint a neved! – morgott olykor Pici Mátyásra a neje, látván, hogy mások miként parádéznak a kölcsönből előteremtett javaikon.
Amikor válság nehezítette a polgárok dolgát, akkor persze Pici picit visszavágott:
– Hogy nyögnéd asszony most ki a kamatot a kölcsönpénz után?

De az aduász most mégiscsak az asszony kezébe került: hiszen akik hitelt vettek föl, azok adómentesen kiüríthetik a családi vállalkozást. A hülye Picinek meg nemhogy nagyobb háza nincs, hanem végig adózott a jövedelme után, s most fizetheti majd az állami alkalmazottaknak nyújtandó állami segítséget is.

– Már nem szeretek pici lenni, sírta el magát a kocsmában Pici Mátyás. Majd néhány pillanat múlva a fojtogató füstben fölüvöltött:
– Ez most már a boldog jövő?
Fizettem neki egy fröccsöt magam is…

***

Korábbi kicsinységek:

Önként fáznak a lakók a pénz miatt

A FiberNet behajtott a holt apámon 137 Ft-ot

Utcazenészek egy rendes ország rendes városában, Pécsett

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Ez már a boldog jövő?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Akinek van havi 800 ezre + devizahitele az I. 16 %-kal adózik II. még segélyt is kap! Az árfolyam közben felmegy a francba, a deviza-kitettség marad, ahol volt a csóró meg beledöglik a plusz adóba, ami megváltás neki, mert a cége nem kap hitelt, és ha élve maradna elveszítené az állását.

  2. Laci! Nagy Frigyest tudom idézni, aki a menekülő katonáira üvöltött: Örökké akartok élni kutyák? A mi vezetőink ugyan se nem Nagy-ok, se nem felvilágosultak, de vannak döglesztő terveik és üvölteni is tudnak hozzá.

Szólj hozzá!