Gerillamarketing: az Ilka blog (tengerimalac vs. nagy tehén)

A gerillamarketing elméletével és gyakorlatával foglalkozó honlapon részletes ismereteket találunk az Ilka.hu honlapjának célját, módszereit illetően. (A Gerillamarketing honlap c. rész). Az oldalt kötelező megtekinteni 🙂
Az Ilka – Milka háború részleteivel pedig a vadonatúj Ilkablog foglalkozik. Cikkek, képek, s jólmegmondom stílusú hozzászólások színesítik. Még “bejáratós” a blog, de élvezni fogja – az bizonyos!


Élvezni fogja, amint majd látja odaát, hogy nincs az a falun megszokott marketing módszer, amit a behemót multi be ne vetne a kicsiny tengerimalac ellen!
Bár elgondolkoztató kérdések is felmerülnek majd Önben: tényleg olyan hülye-e a magyar vásárló, hogy összekeveri a lila tehenet a kék tengerimalaccal?
És ha érdekli Önt, hogy mi is van a tengerimalac fergeteg nagy lábával, akkor emitt még ezt is megtudhatja:
Szárnyaló tengerimalac: az Ilka-Milka háborúról .

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Gerillamarketing: az Ilka blog (tengerimalac vs. nagy tehén)” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Feloszlattuk magunkat:))
  Szóval nem lesz.
  Most fotóriporterire járok a Népszabóhoz (Féner Tamás).
  És egy másikra is (műtermi fotózás, technika, stb).
  Szóval minden estém foglalt.
  Majd kigondolunk valamit.
  Képzeld, a Párizs-írást -kis átalakítással- közli a szegedi egyetemi lap (bölcsész) , melynek virtuális szerkesztőségi tagja vagyok.
  Máshol főszerkesztő lettem (szintén NET), de az nem publikus:)

  Ha lesz ötletem, megírom:)
  JÓ?

 2. Megáll az eszem, mint robogsz mindenféle ranglétrákon előre 🙂
  És a titkos ügyeid is – mint valami gerillamarketinges, mint egy ILKA RUDOLF alkalmazott 🙂
  Komolyra fordítva meg gratula!

 3. Sziasztok!

  Ha szeretnétek, hogy a mindennapos problémák, kiszúrások, megtévesztő akciók minél több emberhez eljussanak, látogassatok el erre az oldalra is:

  http://www.kiakadtam.hu

  Így talán segíteni tudjunk a civil szféra erősödését. Szóval hajrá!

Leave a Reply