Golden Blog 2008 – komplex blog kategória, zsűrizés

Golden Blog: a zsűriben

Benne voltam a Golden Blog 2008 “komplex blog” kategóriájában… Ezúttal azonban nem a játékban, hanem felkért zsűritagként, s bloggerként ezt megtiszteltetésként éltem meg.
S most, amikor leírom, hogy milyen is volt az én sorrendem, akkor előre kell bocsátanom – a zsűrizés során külön-külön személyiségek adják le szavazatukat, amelyből összetevődik a végeredmény. Tehát a magam listája nem értelmezhető a végeredménytől elkülönülő értékelésként, hanem úgy, hogy ez is összetevője volt annak, amit végeredményként látunk. (Amely végeredményt éppúgy vállalom, mint a magam keservesen meghozott 5-ös listáját, hiszen ezek, mint fentebb mondtam, elválaszthatatlanok.)

177 kitűnő blog, ismert és számomra eleddig ismeretlen bloggerek – gyönyörű “termés”!

Egy év óta mind mennyiségben, mind minőségben óriási a változás. Nagyon sok érték, emberi gond és gondolat a blogok világában. Klasszikus és kísérleti megoldások, frissesség, közösségi lét, a másként és az ugyanúgy gondolkodás harca-békéje.

Amit én tettem a zsűri közös kalapjába:

1) BDK
2) A vajszínű árnyalat
3) e-Vita
4) Babák Babilonban
5) Urbanus menekülés

Ennyi lehetőségem volt, s cudarul fáj, hogy ennyibe nem fért bele Cippo, Izomagyú, Pizsama, Greg vagy az Ilka blog, de nem is sorolom tovább. Ez legyen az én magán-bajom…
A győzteseknek (s mind a 177 bloggert győztesnek tartom) gratulálok!
A végső sorrend, a részletesebb értékelésekkel a HVG Golden Blog oldalán:
http://www.goldenblog.hu/cgi-bin/goldenblog/index.cgi?view=ck&tID=678&nID=29058&nyelv=

Egyébként felfogásom a Komplex blog fogalmáról ez: komplex blog

Golden buli

Golden Blog 2008 eredményhirdetésMa hajnalra áthúzódóan került sor Budapesten a 2008 évi Golden Blog díjak átadására és a fődíjas blog megnevezésére. Érvényesült a hely szelleme (genius loci) hiszen a laza ünnepségre a West-Balkán nevű  műintézményben került sor s a  Golden Blog 2008 fődíját a Serbia Insajd nevű blog nyerte meg.

Mint korábban elmondtam, ebben az esztendőben az a megtiszteltetés ért, hogy a komplex blog kategória zsűrijébe meghívott a rendező HVG online szerkesztősége, s ebbéli minőségemben kaptam a meghívót a záróeseményre is.
Előtte persze még szavazhattam a fődíjas blogra. Az én szavazatom ez volt:
Basahalom – mert megérdemeljük. Hogy naponta tudjuk, egy város – bármelyik -, azért kell működjék, hogy  a gazdasági, a közösségi, a kulturális és a környezeti jólétünket szolgálja! Még az is lehet, hogy egy-egy ország is ilyesmiért van kitalálva. És a Basahalom olvasóiban valahogy felébred ez az igény!

De ezzel a végeredménnyel sem vagyok elkeseredve 🙂 Gratulálok!

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Golden Blog 2008 – komplex blog kategória, zsűrizés” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Szia itthon!
  A zsűrizés miatt nem irigyellek, több, mint 500 blog – elképesztő mennyiség. Elismerésem.
  Hentesfiút alkalmasint légyottra várom. 😉

 2. Kedves Cippo!
  A hentesfiút küldöm 🙂 , amúgyis nagy kedvvel menne már, de mennyire! De a szabi után még van egy-két halaszthatatlan dolga (húsbeszerzés, raktárrend, ilyesmi) hiszen amiből él, azt intéznie kell. S csak aztán jöhet – fájdalom -, a szerelem 🙂

 3. …és azt sem tudtuk, hogy “verseny” van. De látjuk, hogy itt nem volt pardon.

  ( Ekkor ismét Andersenhez került a korong, és nem volt pardon.*

  *Híres újsagiró-anekdota, minden idők leghülyébb magyar sportszerkesztőjéről -pedig micsoda mezőny, micsoda mezőny!-, Mucha Róbertről, aki Hegyi Iván egy jégkorongmeccs-tudósításában egyetlen szót javított, mégpedig a fenti, páratlanul szellemes anderesenes mondat utolsó szavát, amely az eredetileg így szólt: … és nem volt mese. )

 4. Üdv!
  1) Nem gond, hogy nem tudtatok arról, hogy verseny van, hiszen bárki nevezhetett akárkit, sőt, mint a ti esetetekben “nem akárkit” is 🙂

  2) Újságíró anekdota:
  micsoda mezőny,micsoda mezőny! – képzeljétek el a fordítottját!
  “Mennyi tehetségtelen fazon, mennyi tehetségtelen fazon” – hát nem volna pardon!
  Andersen Elek magyar hokis nyilván kikérné … a vodkáját. És tegyük hozzá: joggal!

Leave a Reply