Gyurcsány blogger nekiment

Gyurcsány blogger olyan posztot írt a szocialistáknak, amilyent kell, amilyen egy bloggertől elvárható! Igazat írt, szembesített egy elavult (felfogás)rendszer tarthatatlanságával – mint aki a valóság törvényei alá akarja helyezni a világot!
Na, most ebből persze baj lesz!

Urambátyámék, bármilyen pártzakó virít is rajtuk, feszesre dagasztott kebellel fújják majd a riadót – hát még ilyet!

A szocizakósok közül is fújják majd, persze, rendesen, takarva szépen a szavakat, amelyek az ország, s nem a hatalomba beágyazódott stiklivilág érdekeiről szól!

Nem is nagyon ragoznám ezt itten – gratula a Fletó nevű bloggernek, mert szavakba merte önteni azt, ami van!

————–

Megj.: A “téma” (az őszödi beszéd), persze óriási vihart kavart a blogoszférában is. Hozzászólásaimból néhány további töredék:

– A szakadás nem egyirányú. Azaz nem kéne csak mszp-fidesz repedés mentén (v.ö. jók-rosszak) gondolkozni.
Ugyanez a repedés megvan minden párton belül, minden társadalmi csoporton belül – ez adja a dolog súlyát!

– Nézzünk rá a “problémára” más szemszömgből!
Az emberek egy részének érdeke a hazugságban élés!
Például: a sokmilliós havi jövedelmű vállalkozónak érdeke  a minimálbéren tengődés. Neki nem kell őszinteség, nem kell Gyurcsány, mert az “őszinte világ” több pénzébe kerül. Hogy rámegy az ország? – nem számít!

Kell-e egy “őszinte világ” azoknak, aki ilyen-olyan haveri “előjogaikkal”, például különféle önkormányzati hatalommal olykor visszaélve, a haverokkal brusztolnak össze hírnevet, pénzt, nőt, szőlőt, telket, földet, nyugalmat, bármit? Nem kell nekik!

Kell-e egy “őszinte világ” azoknak, akik ismeretségeik, szerencséjük révén, teljesítmények nélkül uralnak területeket a társadalomban? Érdekük-e, hogy valódi verseny legyen, amely során nincs haveri védőszárny, csak TELJESÍTMÉNY van? Nem érdekük! Nekem viszont, s lehet, neked is, már rövid távon is ÉRDEKEM! Hosszú távon pedig mindannyiunknak az!

Kell-e egy őszinte világ a politikában azoknak, akik eltorgyánozzák, röhejessé teszik a politikai elitet, akik a maguk hasznára népboldogítanak? Nekik sem kell egy őszinte világ! Neked meg nekem viszont már elegünk van az ilyenekből! Mert sokba van! Vagy nem?

Itt most az a kérdés: kik vagyunk többen, kiknek van több érdekérvényesítési ereje! A hazug világ érdekeltjeinek – avagy nekünk!

És teljesen mindegy tulajdonképpen, melyik párt felé hajlik a szívünk.

– Hogy “hazudás” ügyben nincsen több önként jelentkező? – ezen miért vagy meglepve? 🙂

Szólj hozzá!