blog

Hadüzenet: blogháború egyenes adásban, Pécs

Igazi marketing-csemegét ígérek most, eleven háborús beszámolót! A szereplők és az események valódiak! A helyszín Pécs, 2010 Európa Kulturális Fővárosa. Nyilt sisakkal intézek támadást.
1) Első szál: 2007 januárjában egy magánszemély megvásárolta a Pécsblog domain-nevet! (Spórolós ember lehet, mert a név ellenkezőjét, a Blogpécs domaint már nem!)

“A” kérdés: Maga a város, Pécs, hogy a fenében hagyhatta szabadon ezeket a domain-neveket?

2) Második szál: A friss blog, a Pécs Blog, fent virít a Pécs.lap.hu oldalon, a rejtőzködő lapgazda “rega” néven jegyzi magát! Úgy hirdeti ott az új blogot: Pécs első számú blogja! A blog sem árulja el, ki üzemelteti és ki a tulajdonos!

3) Harmadik szál: az Európa Kulturális Fővárosa – 2010, Pécs HIVATALOS honlap, amely a városé, linkkel támogatja a Pécs.lap.hu oldalt, így áttételesen az azon szereplő közhasznú valamint magán- és üzleti honlapokat is!

4) Negyedik szál: Már tavalyelőtt nyilvános, országos akciót kezdeményeztem, hogy linkekkel segítsük a HIVATALOS honlapot! Ennek keretében iskolák, intézmények tucatjai támogatták és támogatják azt! Akkor még nem gondoltam arra, hogy magánbulikat fogok támogatni!

5) Ötödik szál: az Első Magyar Keresőoptimalizálási Verseny során, fél éven át, Pécs kulturális életének értékeit adtam közre, kifejezett kedvezményezettem volt PÉCS. / Pillangószív /
(A versenyt megnyertem!)

6) Hatodik szál: Ez a blog, (korábban pedig a “Morcipapa Pécs” blogom is) számos módon Pécsről szól, számos szállal kötődik Európához, Angliától Ukrajnáig ismerik.
A “blog” szó beütésére a Google.hu alatt egymilliárd kettőszázmillió szótalálat mellett az első százban van! Ha csak magyar nyelvű találatokat kérünk, az első húszban!

“A” állítás: A város projektirodája, az utóbbi fél évben csakis aláírás nélküli e-mailban érintkezik velem, (2 alkalom), kérdésemre (1 alkalom), tájékoztató e-mailomra (2 alkalom) nem is válaszol!

“B” kérdés: Elment-e az eszem, hogy mindezek után, én még mindig linkeket adok a HIVATALOS honlapnak, hogy a most futó, második honlapotimalizáló versenyen is (amelyen versenyen kívül veszek részt, s e percben 10. vagyok) Pécs a kedvezményezettem, linkkel támogatom, hogy mások bulijait támogassák az én munkám révén? / Linkfelhő /

7) Hetedik szál: A HADÜZENET. Három nappal ezelőtt megvettem a Blogpécs domaint, s a marketing napjainkban használatos szóhasználatával élve: le fogom radírozni a PÉCSBLOG blogot a keresők élvonalából! A Hivatalos honlap támogatását mindaddig szüneteltetem, amíg az magánbuliknak helyet adó honlapokra linkeket ad!

Mondom én: marketingháború egyenes adásban! Venceremos!
***
Más botrányok:

12 hozzászólás

 • tarjáni

  Nem csak ezt, megvásárolta az összes megyeszékhelyét is pl.salgotarjan.blo.hu, vagy egerblog.hu stb stb
  Teljesen világos, hogy a domainnel akar kereskedni, mert ezeken a blogokon csak innen-onnan összeollózott cikkek vannak, sok esetben nincs is köze az adott városhoz.

 • IL Falco - A Sólyom

  Ha ügyesen csinálja, igaza van.
  Pécs tesze-toszaságán, melléfogásain, gőgösségén, pedig nem érdemes csodálkozni, sajnos az elmúlt cirka 9 évben mindíg is ilyen volt.
  Az EKF project meg szerintem halott! Irtó kínos és égő lesz a városnak, de sajna ez már nyilvánvaló.

 • EL LOBO - A farkas

  Idéznék a Civil ötletpályázat 2007 január közepén honlapra feltett anyagából (ez nem keverendő össze a Lakossági ötletpályázattal és más pályázatokkal).
  “A Programtanács által 2006. augusztusában elindított Civil Ötletpályázat rövid ideig szünetel, az új szervezeti keretek felállítása után hasonló formában folytatódni fog. A december 15-i határidőig beérkezett programjavaslatok feldolgozása folyamatos, ennek eredményéről 2007. február 9-ig a pályázókat a pecs2010.hu honlapon, valamint e-mailben tájékoztatjuk.”
  Ma, 9-én este láthatjuk, mukk nincs az Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 honlapon erről!
  Szóval ez az, amit nem egészséges csinálni!

 • bdk posztumusz linkfelhő

  nem vagyok eléggé harcos alkat, meg ezekbe a belügyekbe sem látok bele, viszont maximálisan szurkolok neked, és ha tudlak, támogatlak is.
  egyebekre magamnál válaszoltam. (ez a komment vagy elmegy, vagy nem, mostanában megint inkább nem, mint igen)

 • BéDéKá posztumusz

  (ez a komment vagy elmegy, vagy nem, mostanában megint inkább nem, mint igen)
  nem vagyok eléggé harcos alkat, meg ezekbe a belügyekbe sem látok bele, viszont maximálisan szurkolok neked, és ha tudlak, támogatlak is.
  egyebekre magamnál válaszoltam.

 • IL Falco - A Sólyom

  Nos, Pécs vezetői részéről még számtalan dolog van, ami nem egészséges.
  Példának okáért egy sajnos nagyon is valós tényadat:
  Pécs jelenleg több mint 14 MILLIÁRD forinttal van eladósodva, jóval több, mint 14 MILLIÁRDDAL!!!
  Csak jelzem, hogy 1998-ban a város gazdálkodása pozitív volt (ez is valós, visszaellenőrizhető tényadat).
  És ehhez városunk lakói sajnos tökéletesen asszisztálnak. Természetesen mély tisztelen a kivételeknek, mert hogy azért belőlük is van, amit viszont Pécs vezetése nem tart egészségesnek.

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Il Falco – A Sólyom!
  Szeretném, ha az információcsere, a hozzászólások csakis az Európa Kulturális Fővárosához kapcsolódó Internetes témákra konkretizálódna, hiszen e helyütt, mint a blog gazdája nem a városvezetés és a város pénzügyi helyzetének megvitatását céloztam meg – ilyen vita bizonyosan folyik valahol a neten, ezt ne értsd félre – hanem elővezettem fentebbegy KONKRÉT JELENSÉGET, és ezt szeretném tisztázni, nem mást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük