Hírek a blog világából: Hasta Siempre

Blogvilág

1) Az egyre népszerűbb Blogsearch (kereső-szolgáltatás) új lehetőséget kínál a Freeblog felhasználóinak! A freeblogon blogolók immár saját portájukról, egyszerűen, azonnal elérhetik a Blogsearch szolgáltatásait! (Érdekesség, hogy a negyedik legnagyobb tárhelyszolgáltató, a MOBICOM is ott jeleskedik a Blogsearch háza táján, legalábbis a portál alján elhelyezett logo erről árulkodik!)

2) Egy esztendős lett a Golden Blog 100-as listáját is megjárt, népszerű Keresőmarketing blog . Szipeternek e helyről is szívből gratulálok!

3) Hasta siempre! Che Guevara megítélése kisebb hullámokat vetett a minap bloggerkörökben, több poszt is ezt bizonyítja.
Pl. Urbangeri blogjában , nálam pedig Morvax, vendégbloggerként írt egy izgalmas elemzést – mintegy feleselve Urbangeri Companero egyik vendégével. (Ez az írása a kuba.lap.hu-ra is “felvételt nyert”!)

És akkor ahhoz, hogy a vita megfelelő érzelmi töltést is kaphasson, íme egy videó: HASTA SIEMPRE

“Hírek a blog világából: Hasta Siempre” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. És persze, még annyit hadd tegyek hozzá: a Che idején működő latin-amerikai társadalmak sem nevezhetőek százasnak – és a kubai forradalom, majd Che Guevara “forradalom-exportja” erre volt “válasz” a történelemtől!
  A dialektikus szemlélet, ill. az a egy-egy eseményt, személyt a maga történelmi viszonyai között vizsgáló látásmód megkímélhet bennünket attól, hogy csak gyilkost vagy csak ünnepelt hőst lássunk Che Guevarában. Ha erre vonatkozott és így a “nem volt 100-as a srác” kifejezés, akkor elfogadom.
  (Engem mindig elszomorít, amikor egy-egy nagyokos ürge visszamenőleg a maga korának az eszményeit, törvényeit kéri számon a múlt szereplőin. Ezt nem neked címeztem Companero, de ezt úgy is tudod.)

 2. Ha politikai szándékait nézzük, akkor a történelem őt igazolta, ui. ő a helyi latifundiumok és az akkori amerikai nagytőke ellen védte a helyi kistermelőt.(Mai nyelvre lefordítva).

  Tehát a végtelen kizsákmányolás ellen küzdött.
  Ha azt nézzük, hogy meggyilkolt embereket, akkor persze árnyaltabb a helyzet, de ha orvosról, magánemberről van szó, végtelen humanista volt.
  Mint gerilla, gyilkolt, ez tény.

  urbangeri valszeg nem olvasta itt a blogodban, amit írtam róla, Che Guevaráról.
  Különben ki nála a 100-as?
  Ezt nem fejtette ki.
  Nálam az!

Szólj hozzá!