Interakció mesteremberek blogján

Duguláselhárítás és interakció

Budapesti honlap bemutatása következik a blogon. Ennek apropóján egyúttal Budapest kategóriát is nyitottunk, s ebből következően magyarázattal tartozunk!
Pláne, hogy egyre divatosabb a kelet felé fordulás, márpedig Budapest Pécstől északra fekszik 🙂
A tréfát félre téve: személyes véleményem szerint, miközben a város vezetői minden mondatukban a pécsiségről, a pécsiekről beszélnek, addig a valóságban – például a városmarketingben – budapesti cégeknél a labda. Ők nyilván szebben és jobban szeretik a várost. Jobban ismerik annak minden zegét és zúgát, de legalábbis az azonos pártcsoport által igazgatott városi vezetőket még jobban szeretik. Velük az igazi a párbeszéd, az interakció. És ez az érzelem viszonzásra is talál.

Ám az a balga helyzet áll elő a piacon, hogy eközben a pécsi cégek egy része, példának okáért az internet marketinggel foglalkozó cégek némelyike, ma már többet dolgozik Budapesten, mint Pécsett!
Olyan cégeknek persze, amelyeknél szóba sem jön a politika, hanem a nyílt piacon kell produkálniuk.

Eldugult a hagyományos lokálpatriotizmus

Korábban már beszéltem arról a szakmai blogomban, hogy a piac miként veri szét, hogyan alakítja át a hagyományos lokálpatriotizmust – FOJTIK-VERES: A NAGY TÚLÉLŐ. IDŐUTAZÁS A MARKETINGBEN   – ezt nem akarnám e helyütt megismételni.

Nyilvánvaló tehát, hogy a pécsi hivatalos szemléletben dugulás állt elő.
A példa kedvéért akkor most bemutatom a budapesti duguláselhárítási iparág egyik színfoltját, a Duguláselhárítás Budapesten blogot!
Annál is inkább, mert alapja az interakció, a párbeszéd.

Párbeszéd az olvasóval

Vagyis nem feltétlenül a piaci rendelésre hajt a blogot üzemeltető duó, hanem elvégzi az aprómunkát is: tanácsot ad, kérdésekre válaszol. A honlap látogatóinak óriási előny, hogy nem kell minden esetben kihívni a szakembert, hanem tanácsaik révén akár maga is elháríthatja a kárvallott ember a fürdőszobájában, a konyhai csapnál vagy ne adj Isten a WC-jében a dugulást!
Ezáltal persze nő a bizalom is a honlapot üzemeltető szakemberek iránt, s legközelebb, ha a kiszállás már elkerülhetetlen vagy a megelőző karbantartás időszerűvé válik a csapok, a csövek világában, akkor sejthetjük, melyik vállalkozó vagy vállalkozás lesz a nyerő!
Ehhez – mármint a dugulás elhárításához – sok sikert kívánok Budapesten, Pest megyében és persze Pécsett is!
> Duguláselhárítás házilag

***

A városmarketingről szóló írásokat innen érheti el:

SEO szempontú városmarketing: Pécs, Budapest, Bukarest…

B.L.

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Interakció mesteremberek blogján” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Az Ország kicsi ahhoz, hogy SEO-zunk, de nagy ahhoz, hogy duguláselhárítsunk. SEO-zni Pécsről is lehet egy Sátoraljaújhelyi honlapot, de nem érdemes womával átszáguldani az Országon. Az pedig hogy a hivatalos személyek milyen munkákat rendelnek meg Budapestről hát az enyhén szólva kapcsolat-rendszer függő

Szólj hozzá!