Járnak-e a legyek Hajdú Péterre?

“Ami szarkupac, az arról ismerszik meg, hogy bűzlik, barna és legyek járnak rá.”

Így lökte a szót Puzsér Róbert a bíró felé abban a becsületsértési perben, amit Hajdú Péter akasztott Puzsér nyakába.
És akkor most nézzük is meg a videót, amely a bírósági tárgyaláson rögzítette a kritikus védőbeszédét, amely ugyan nem járt eredménnyel a per kimenetelét illetően, mert elítélték, de meghallgatása társadalmi haszonnal jár:

Vajon igaza van-e Puzsérnak?
2013 október 17-én, amikor még javában zajlott a limfóma elleni kezelésem – kemoterápia beépítésével – kopaszon, soványan figyeltem a világ eseményeit, ezt a bejegyzést tettem a facebook fiókomba:

Tegnap este a Bura után – az előzetesben beharangozott, nyirokrákkal diagnosztizált Cinthya-eset okán – belenéztem a Frizbibe.
Azonnal megállapíthattam, hogy Hajdú Péter tehetségtelensége semmit nem kopott az évek során, kitűnően tartja magát.
Cinthya nem önálló lényként került terítékre, hanem Varga Viktor kedveseként. (Az ilyen felvezetés nagyjából annyit jelent: kisanyám, te egy senki vagy, de mákod van, hogy itt ez a Viktor gyerek, általa most lehetsz valaki.)
Magáról a limfómáról nem sokat tudtunk meg, se a társadalomról, amely évente négyezer ilyen betegséggel kezelendő magyar beteget ránt magával a celebek világánál sötétebb bugyrokkal tátongó egészségügy intézményrendszerébe. A rák, mint érdekesség jelent meg, mint eladható sztori, leöntve valami nyúlós, hősiességként eladott mázzal.
Rohadt egy műsor volt!

Vagyis nem ma és nem Puzsér hatására alakult ki bennem az a vélemény, hogy Hajdú Péter egy tehetségtelen, primitív, zsigeri hatásokkal munkálkodó, társadalmi értelemben kárt okozó, újságírónak csúfolt senki!
Stílszerűen szólva, bizony, járnak rá a legyek!

***

Korábban egy másik perről, amelynek megismerése szintén hasznos a társadalom számára:
A Böszörményi ítéletről

Szólj hozzá!