Jó tanács: ne adj jó tanácsot

Jó tanács tárgya: zöldség és gyümölcs

Tél, nátha, influenza recept, jó tanács

Jön a tél, a hírek szerint a Mátrában már le is hullott az első hó.
(Nemzeti hó – teszem hozzá közbevetőleg, vagyis üde és fehér, annyira szép kristályszerkezetű, hogy nyilván belesápadnak majd az unió vezetői, ha meglátják.)
Ám ahol tél van, ott nátha, sőt influenza is van és tulajdonképpen ezen a ponton kezdődik az én mai történetem?

Aki orrát folyatja, tüsszög, azt munkatársak látják el számtalan jó tanáccsal, esetleg beteglátogató barátok keresik föl, szintúgy ellátva a jámbor beteget a gyógyuláshoz vezető gyors út receptúrájával.

Ilyenkor a magas C-vitamin beviteltől a kalapkúrán át az ecetes fejszéig számtalan bevált kollegiális vagy baráti recept repked a levegőben szakavatott és ingyenes szolgáltatást valósítva meg.
És akkor a teák számtalan színéről és zamatáról még nem is ejtettem szót.
Gyerekkoromban a kamilla, napjainkban a hársfa tea a nyerő. Miközben jómagam a csipkebogyó teát szeretem 🙂

Télvíz idején a lapok és a televíziós csatornák is ontani kezdik a tippeket, megemlítve két, lábgombát 99%-ban megszüntető ajánlat között, hogy mi is tisztítja leginkább az orrunkat, mi szünteti meg leghamarabb a köhögésünket – leegyszerűsítve a dolgot: mitől gyógyulunk meg hamar.

Súlyosabb betegség esetén sincs se vége, se hossza a baráti, rokoni, ismerős által ingyen nyújtott jó tanácsnak, a civil szolgáltatásmarketing burjánzásának.
Időnként persze változik a nyerő anyag.

Rákbetegeknek korábban a Béres-cseppet ajánlotta boldog-boldogtalan, majd jött a következő tuti-tipp a Celladam köntösében, hogy napjainkban átadják helyüket a Culevitnek és a népi gyógyászat megannyi természetes (pontosabban természetfeletti erejű) anyagának: a diónak, a brokkolinak, a fokhagymának, a céklának, a szőlőmagnak, a gránátalma levének – és sorolhatnám a végtelenségig!
Vagyis mindig van valami, ami jobb, hatékonyabb, mint amit az orvostudomány kínál.

Csupán az a bökkenő, hogyha minden barátunk és ismerősünk tippjét megfogadnánk és mindazt a kúrát végigvinnénk, amit teljesen jó szándékúan ajánlottak nekünk, tuti, hogy még aznap belehalnánk!

Az egészség témájába vág:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Jó tanács: ne adj jó tanácsot” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A pokolhoz vezető út jóindulattal van kikövezve! – szokták volt mondani!
    Nemek az tetszik különösen amikor már a szakorvos is MLM terméket javasol, úgy, hogyha nála belépek olcsóbban jutok hozzá!

  2. Úgy fest, ha a szakorvos nem akar Angliába menni jól fizető munka után, akkor kénytelen MLM bevétellel biztosítani az itthon maradását 🙂
    Ráadásul az orvosok sem a Marsról jönnek, hanem ugyanebből a társadalomból vétetnek – vagyis nem mindegyikük marad a legemberibb pálya klasszikus keretei között.

Szólj hozzá!