Home » blog » Keresőoptimalizálás apróra hangolva
Keresőoptimalizálás apróra hangolva | Szolgáltató blog
blog

Keresőoptimalizálás apróra hangolva

Google keresőoptimalizálás

Unortodox keresőoptimalizálás

Egy fárasztó hét végén rácsodálkozik az ember a Jóljárok Magazin “felengedésre váró” napi apróhirdetéseire, a linkkatalógusba tett ajánlatokra – mi mehet ebből a nyilvánosság elé és mi nem, s a java bizony megy a kukába!
Hiába írjuk le, hogy egyetlen honlapcímből, esetleg egyetlen telefonszámból vagy e-mailből álló apróhirdetés nincs, nem létezik, mert az már kevesebb, mint egy molekula, és ezáltal atomjaira hullik az információ. Csakazértis. Több tucat.
Társkeresés címszó alatt nem juthat fel a “fél órára mindenem a tiéd” szöveg, mert társat sokféleképpen kereshetünk, de ez így, drága Cuncimókus feladó, szóval ez így nem működik.

De mindez hagyján, mert az igazi nyomasztó élmény a nem kért, vagyis hivatalos nevén a kéretlen e-mailek bontásakor kiömlő őrület.

E-mail neked, ha kell, ha nem kell

Itt van teszem azt az az ajánlat, amely sok száz, ugyanolyan szövegű apróhirdetés feladását ígéri a velük kapcsolatban álló portálokon, kevéske pénzért bazi nagy üzletet ígérve, mondván, ezzel az eljárással a keresőoptimalizálás új, hatékony, olcsó, gondolkozni sem kell megoldását szállítják nekünk!
Más üzletét sem rontanám, de a keresőoptimalizálás terén az én tanácsomat kérőknek azt tanácsolom, gondolják végig a következőket, mielőtt jelképesen a szolgáltatást felajánló tenyerébe csapnak:

 • biztosan jó-e az, ha kéretlen levelekből próbáljuk felvirágoztatni a cégünket?
 • jó volna-e ellenőrizni a szolgáltatást tukmáló referenciáit és eredményeit?
 • van-e olyan szervezet, amelynél érdeklődhetünk a szolgáltatását olyan szép szavakkal ígérő felől?
 • elolvastuk-e már a Google keresőoptimalizálásra vonatkozó irányelveit?

A keresőoptimalizálás csődje felé

Én kiváltképp azon gondolkoznék el, hogy vajon a kereső mennyire fog örülni annak, hogy ugyanazt a szöveget, a honlapunkra mutató linkkel százszámra fogja látni? Hogy az anchor text (a szöveg, amelyre az url-ünk kerül) több száz helyen, ráadásul egyszerre, egy időbenugyanaz?
Vajon ez az egész eljárás nem meríti-e ki a linkekkel történő csalás fogalmát?
Ha valaki ezekre a kérdésekre megnyugtató választ ad önmagának, akkor én dehogyis mondom azt, hogy ne tegye. Vegye csak meg azt a néhány száz apróhirdetést. Elvégre olcsón van.

***

Alapismeretek a keresőoptimalizáláshoz:
Keresőoptimalizálás, honlapoptimalizálás

Korábban egy apró észrevétel az apróról:

2 hozzászólás

 • Héder Sándor

  A szakirodalom szerint 15 mp-en belül töröljük ki a kéretlen leveleket. Nekem ez picit többe kerül mert egyből leiratkozom a kéretlen hírlevélről és biztos ami biztos még be is teszem a levélszemét szűrőbe.

 • Bognár László

  A tiéd a bölcs eljárás!
  De nekem sajna vannak szakmai kiváncsiságból eredő, valamint ügyfeleim által “kikövetelt” feladataim, így pl.a “nagyszerű és kihagyhatatlan ajánlatok” véleményezése 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.