Könyvöröm, öt, vagyis a kérdés körbe jár

Hej, polgárpajtások, örökös kutakodói a netnek, MÉM megint, most BDK küldte a meghívót, hogy valljak a 2007-ben olvasott könyveimről, ötről, se többről, se kevesebbről.
Pedig én most csakazértis sorra veszem, s mindjárt egynek is számítom azokat, amelyeket több-kevesebb rendszerességgel, évente egyszer bizonyosan kézbe veszek, mert nem hagynak nyugton, döfik az oldalamat, muszáj értük nyúlnom, ha egyáltalán visszakaptam azoktól, akiknek kölcsön adtam.

Bulgakov Mester és Margarita, két fejezetenként, mindig csak az, Moszkvát kihagyva, ami Jézussal történik. Nem vallási áhitat vezeti a szemem, hiszen materialista volnék, hanem a betű matériája, a leírás pontossága, fénye-homálya és hangulata.

A történet a világok találkozásáról, mint ahogy a Világirodalom legszebb verseiben a lengyel költő is leírja Hamlet, az álmodozó és Fortinbras, a ringyókra is törvényt alkotó ember találkozását. Na és persze Trout és Ries, akik a “hivatalos” marketinget a feje tetejére állították, maguk mellé állítva engem is, s belelökve a “másként gondolkodás” vitáiba, hogy úgy nézzen ki, mintha Fortinbras volnék vagy erős római helytartó, aki könnyen nyúl a kardhoz, s nyissz-nyassz, pedig Hamlet vagyok, de ezt ne mondjátok el senkinek a világon…

Hanem legyen kettő, s álljon itt Malhotra vastag kötete, a Marketingkutatás és harmadiknak az év felfedezése, számomra legalábbis, Piskóti-Dankó-Schuppler Régió- és településmarketing című ópusza a kritériumokkal, hogy mit is vár a polgár a városától, (hát semmi esetre sem azt, hogy kis pimaszok oktalanul igazoltassák nagy pimaszok tudtával és aztán semmi bocs polgárpajtás, csak a csönd, amelyben elgondolkozhat az ember a hatalomról és annak természetéről a huszonegyedik század leendő Európa Kulturális Fővárosában) szóval a polgár nem hűbéres, hanem az a fajta, aki gazdasági-, közösségi-, kulturális- és környezeti JÓLÉTET akar és vár el! Tehát nem szolga csűrt-csavart hatalmi játékokban, hanem őt kell(ene) szolgálni!

A Da-Vinci kód nem számít meg még egy-két hasonló, ezekkel legyen négy, s ötödiknek álljon itt Joel Bakan-tól a The Corporation.

Amit elkezdtem, de az nem úgy megy, hogy bármikor lehet, azt nem mondom meg kedves BéDéKá, de van benne méhe meg bába is, talán így rávezetlek 🙂

—-

És akiket hívok:
A tiszteletteljes provokátor
Weinreich Laci
Horváth Attila
FYGuerot
Ivcsek (javított link)

“Könyvöröm, öt, vagyis a kérdés körbe jár” bejegyzéshez 29 hozzászólás

 1. Köszönöm!
  Megkaptam a meghívót! Most olvasom, mi az a mém, ha jól értem, akkor ne itt válaszoljak, hanem a saját blogomban, és ott adjam meg azt az öt embert is, akit meghívok. Jól értem?

  És köszönöm a meghívást!

 2. Szia!
  Igen, jól érted! Egy link a MÉM-re, egy oda, ahonnan a meghívást kaptad, és az öt meghívottnak.
  Ezen felül már csak írni kell az öt kedvenc könyvről!
  Köszönöm, hogy meghívásom elfogadtad!
  Üdv: El Lobo – A farkas

 3. Meglepetés, értetlenség, törlés, olvasónapló – így, ezekben a sorrendekben.

  Meglepődtem, hogy El*Lobo bloggertársam hozzászólását vette az adminisztrációs részleg.
  Rohantam olvasni, de nem értettem, hogy mit is akar írni (nem értettem, hogy a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium – MÉM – hogyan jött elő a múltból). Meg azt sem értettem, miért állt meg ennél a hozzászólásnál az oldalam, mint a Jancsiszög. Kiderítettem, hogy nem tudom, de kénytelen voltam ezt a hozzászólásodat törölni, hogy működjön az oldal tovább.

  Olvasónapló ? Hmm. Kemény feladat. Mit is olvastam ?
  ÁFA-törvény
  SZJA-törvény
  TB-törvény
  WordPress Codex
  Angol-Magyar kézi szótár

  ezek biztosan benne vannak a körben. Aztán volt Coelho is 2 db, meg Rejtő Jenő vagy 5 (minden évben átolvasom a három nagy kötetet), aztán akadt Modern vállalati pénzügyek két kötetben, Médiagazdaságtan, Szabó Magda, Schäffer Erszébet.

  Ami kimaradt: Shakespeare és Thomas Mann összes, persze eredetiben. De ezeket már kihagyom.

  Igazán nem tudom, hogy miként jön ide a MÉM, de örömmel veszem a meghívásodat.

  Ha meg tudnád ismételni a meghívót, immár akadás nélkül ??

  Bye:

  FYGureout

 4. Kedves Barátom!
  Nálad valami műszaki gond lesz. Olyan helyre kis második meghívót írtam, hogy ihaj. Rákattintottam a mehet-re, de csak áll, csak áll, aztán eltünt az irományom, puff a műgondnak. De ha nem látsz belőle semmit, amit sajnálnék mert részletesen leírtam a dolgot, akkor is ki tudod itt hámozni a lényeget.
  Most aztán izgulhatok.

 5. Hát még én hogy izgulok ! Az adminisztrátor megkapta a hozzászólásodat, a levelezőrendszer kiértesített, az adminba lépve látom is a hozzászólásodat (sőt ki is töröltem, mert azt hittem, ez a bajok okozója, de nem).
  A többi hozzászólásba be tudsz lépni, mert én nem. Alvás helyetti programom ezennel adott… 🙁

 6. A tegnap este a hibák napja lehetett, Kedves FYGuerout, mert MYRTILLE freeblogos blogja is betegeskedett.
  Nálad a harmadik meghívóm, végre landolt, Myrtille számára pedig a nolblogjában hagytam üzenetet.

 7. Ide (amit most bejelentkezésénél megadftam) fogom közölni az öt olvasott könyv címét, nem a Balatonon, mert ott nagyo off topic lenne. (Talán még ma?)

 8. Sziasztok!
  Kedves Ivcsek! Egy hsz-ed elszállt a szélben, s házunktól nem messze megállt… A link nem mutatott jó helyre.
  Természetesen abban a blogban teszed közzé az írásod, amelyikben akarod!

  Kedves BéDéKá!
  Én köszönöm a meghívásod!

 9. Kedves és Tiszteletteljes Provokátor!
  Előbb láttam mit írtál, minthogy jött volna az értesítés! 🙂
  Szép lista…
  Mém indításban és a követésében én gyenge vagyok, tehát a filmes sem tőlem fog kiindulni, az biztos, de reménykedjünk, hogy aki ért hozzá, az olvasta soraid.
  Eddig én az Öt titok, az Öt öröm és az Öt könyv sorozatban voltam érintett emlékezetem szerint, tehát filmről ugyan nem tudok, de lehet még az is, hogy ilyen is volt. Talán lesz, aki kíváncsiságunkat oltani fogja.

 10. (Horváth Attila blogjáról keveredtem ide)

  Nem gondoltam volna, hogy Malhorta Marketingkutatását rajtam kívül más is megvette (mondjuk én nem olvastam végig, csak ami érdekelt, de azt is még 2002-ben)

 11. Kedves Janicsár!
  Mint egri vitéz jelentem 🙂 , az “én” Malhotrám 2005-ös kiadású, ami persze nem jeleni azt, hogy ne volna ugyanolyan, mint a te 2001-esed, amit 2002-ben olvastál.
  Egyebek mellett azért kedvelem, mert sok Internetes hivatkozás szerepel benne!
  A könyv mindemellett is kisebbik lányomé, ami azt jelenti, hogy nem csak tőlem tűnnek el marketinggel és szociológiával kapcsolatos könyvek, mint például az Új pozicionálás, hanem olykor én is gyarapszom – illetéktelenül 🙂

 12. Ebben igazad van! Aki ezt fél méternél messzebbre tudja hajítani, az nyilván Toldival áll rokonságban! 🙂
  (Kerestem a blogod, de nem találtam 🙁 )

Szólj hozzá!