Körmagyar: nem fizetnek!

Eddig jónevűnek gondolt cég vezetője hív, s anélkül, hogy én szóhoz juthatnék, boldog örömmel darálja: nem fog fizetni, válság van, tekintsem semmisnek az ígéreteit a későbbi fizetésre, legföljebb hatvan rugót hajlandó leperkálni a százötvenből, ha sztornózzuk a tavalyi számlát és helyette újat írunk.

Ilyenkor megy föl bennem igazán a pumpa, amikor idegbeteg vállalkozó mástól hallott érvekkel akar kibújni a fizetési kötelezettsége alól, s akkora marhaságot tesz hozzá, mint a tavalyi számla sztornózása, amely után persze én már rég befizettem a forgalmi adót, de el sem tudom mondani neki, hogy ez lehetetlen, mert nem hallgat meg, talán titokban szégyenli magát vagy nem is tudom…

Így játszhatja el hírnevét az egykor fénylő nevű vállalkozás…

Ha velem ezt teszi nyilván másokkal is ezt csinálja – fogadjunk, hogy hamarosan bezárhatja a szolgáltatást kínáló vállalkozását.

“Körmagyar: nem fizetnek!” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Úriember biztosra nem fogad!

  🙂 és 🙁 – mert nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek ilyenkor?

  Nevethetnék is éppen, ha nem lenne siralmas.

  Sajnos, nem csak a jónevű cégek, csirkefogók, hanem a valóság is egyre többször teszi ezt.
  Az éves forgalmunk közel egynegyede lett hirtelen kinnlévőség, és jóformán nem is tudunk mit csinálni. Csak reménykedünk, hogy nem kerülünk mi is ilyen helyzetbe, hogy átvészeljük.

  Természetesen, nem az a helyes eljárás, ha megszorul az ember, hogy nekiáll csalni, vigyorogni, hanem az, hogy közösen meg próbálják kiötölni, hogy miként lehet az elvégzett munka ellenértékének megfizetését úgy átütemezni, hogy a másik se dögöljön bele.

 2. Szóval az a jelenség, hogy a válságra való hivatkozással elkezdenek itt simlizni néhányan, a dögösen berendezett irodájukban, amellyel eddig hivalkodtak, most előadják a szegény szerencsétlen válságsújtotta embert, aki azért kemény – mármint keményen nem fizet!
  Hányingerem van.

 3. Hát igen, Dr. House nem is értem, miért Amerikában praktizál. Itt sokkal szebb betegségekkel találkozhatna…
  Na jó, egy rendelésére alighanem nekem is be kéne kukkantanom, bizonyára jót beszélgetnénk – ha már szóba hoztad Kaktuszka a tőzsdekeszeg múltamat 🙂 , szóval jót beszélgetnénk House doktorral azokról, akik a lejárt életbiztosításuk árát igen korszerű módon 28300 Ft-ért vett Richter gyógyszergyári részvénybe fektették, gondolván: gyógyszerre mindig szükség lesz!
  Ez egyébként igaz, a mostani Richter részvényár mellett elkél az Andaxin, de lehet, hogy House mást is felírna 🙂
  De azt a gyógyszert aligha a fentebb leírt, s korábban jónevűnek gondolt vállalkozástól befolyó, majd annak rendje-módja szerint további adók alá vont jövedelmemből fogom fizetni! Merthogy ugye a semmiből a jövedelmem sem lesz sokkal több, pláne adózás után…

 4. Körmagyar márpedig nem létezik! NINCS! Sok kicsi magyar kör (magyarkör) van, az létezik! Hogyhogy ez idáig még nem tűnt fel?????

  Úgy látszik, maga egy mesebeli farkas, kedves Farkas koma! Nyilván Bergengóciában élt idáig, valahol ott, a kék üveghegyen túl.::))))

 5. Szerintem kerék és kör nem ugyanaz!!! A kör az amikor egy pont a síkban /a nagy magyar síkban 🙂 /, úgy mozog, hogy egy szilárd ponttól való távolsága állandóan ugyanaz, és így egy önmagába visszatérő görbe vonalat ir le.

  A kerék is egy kör, ami viszont alkalmas a tengelye körüli forgásra. Az össze többi mihezképest! Még a fent is , meg a lent is.

  A sok kis kör rajta csücsül a keréken, ami forog. És soha nem a kerék van lent avagy fent, hanem a köralakú kerék egy bozonyos szakasza , mondjuk a rajta lévő kis körök valamelyike , miközben a kerék maga , a térben forog. ::)))

  Vagy rosszul gondolom????

Szólj hozzá!