Laptop akkumulátor vásárlás, csere, töltés

Laptop akkumulátor használat

Személyi számítógép gyanánt egyre többen használnak laptopot asztali PC helyett. Ennek megvannak a pontos okai, amelyek közül az első természetesen a mobilitás, vagyis az, hogy notebook készülékünket mindenhová magunkkal vihetjük. A hátrányok legnagyobbika pedig az, hogy a laptop belső áramforrása, az akkumulátor csak néhány órán keresztül tud üzembiztos működést biztosítani, és ahol nincsen hálózati áram, amelyre a laptop töltőt rákapcsolhatnánk, ott ez gondot jelenthet.

Ezért a körültekintő laptoptulajdonos már a készülék vásárlásakor figyelmet fordít arra, hogy milyen akkut adnak a táskagéphez. Magukra adó szaküzletekben (ilyen több is akad Budapesten) mód van arra, hogy hogy a gyárilag szállított konfigurációhoz ne az eredeti áramforrást kérjük, hanem más márkájut, más kapacitásút. Jobbat, drágábbat, megbízhatóbbat. Ehhez előtte persze érdemes a szakemberek tanácsát meghallgatni. Ezt érdemes megtenni akkor is, ha akkumulátor csere esedékes a korábbi meghibásodása, elöregedése miatt.

Kiegészítő laptop akkumulátor vásárlása

Egy tartalék vagy kiegészítő laptop akkumulátor szükségességét talán fölösleges is hangsúlyozni. Aki dolgozott már notebookkal olyan helyen, ahol nem tudott a villanyhálózatra csatlakozni, az pontosan tudja, hogy még a legjobb akku üzemideje sem olyan hosszú. Azt az időtartamot, amelynek elteltével  az akkumulátort újra kellene tölteni, egy tartalék vagy kiegészítő akkumulátorral tudjuk megduplázni. Ha nincs konnektor a közelben – például utazás során: sajnos még az Inter City járatok sem mindig felszereltek – az előzőleg feltöltött pótakkumulátornak igen jó hasznát vesszük. Egyes modellek lehetővé teszik az akkumulátorcserét a laptop kikapcsolása nélkül – persze ehhez elég gyorsan kell a műveletet végrehajtani.

Mivel a pótaksinak nincs vezetéke, esetenként szállítani is  egyszerűbb, mint egy töltőt. A kiegészítő energiaforrás vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy az kompatibilis legyen az eredeti akkumulátorral, illetve inkább magával a laptoppal.  A megfelelő akkumulátor kiválasztása a következőképpen történhet: 1) az akkumulátor típusszáma alapján (a pótakkumulátor típusszáma megegyezzen az eredeti típusszámával); 2) a laptop típusa alapján.

A notebook akkumulátor töltése

Mindenki ismer trükköket, hogyan lehet a laptopakku élettartamát megnövelni. Ezek közül néhány érvényes, néhányon a szakemberek csak nevetnek. Ezen az oldalon összefoglaltunk néhány ötletet:

Országszerte és a fővárosban számos szaküzlet áll a vásárlók rendelkezésére. Mi azt a szolgáltatást ajánljuk, amelyik webáruházat is üzemeltet, így raktáráról óriási választékban biztosíthat laptop alkatrészeket.

Budapest: szolgáltatás, laptop szerviz, számítástechnikai webáruház
***
Még Budapest:

Budapest SEO, keresőoptimalizálás
Budapesti fogorvos

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Laptop akkumulátor vásárlás, csere, töltés” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Pont most vagyok akkumulátor vásárlás előtt. Mit javasol a szakma, egy Dell géphez mindenképp DELL akkumulátort és pót akkumulátort vegyek, vagy érdemes inkább az ár érték arányt nézni?
    Az utánagyártottak olcsóbbak, és azokat is Kínában gyártják, mint az eredetit, az is lehet, hogy ugyanazon a gépsoron!

    Azon egyébként én is szoktam bosszankodni, hogy az InterCityn nincs konnektor. Persze olvashatnánk könyvet is, de az már egy másik történet!

Szólj hozzá!