Marketing? – ADSL hibaelhárítás extra felárral

Ma reggel – amíg működött a telefonunk! – bejelentettem kedves (T-vel kezdődő) szolgáltatómnak: a szélessávú internetkapcsolatom nemhogy nem széles, hanem annyira vékonyka, hogy nincs is!
A hiba felvevője lazán közölte: viharos gyorsasággal, azaz 48 órán belül ki fogják javítani a hibát. Ám ha még ennél a picinyke időnél is kevesebb alatt szeretném a rendesen fizetett szolgáltatásomat igénybe venni, akkor + 6.000 Ft-ért hat óra alatt helyrepofozzák!

Na, ekkor kiszaladt alólam a marketingpapucs, hanyatt vágtam magam ekkora szemérmetlenségen. Miért kellene nekem plusz pénzt fizetnem azért, hogy a lehető leggyorsabban jussak ahhoz a szolgáltatáshoz, amelyért eddig már több, mint egymilliót kifizettem, amelyért most is fizetek, amíg ezt a pofátlanságot hallgatom, ahelyett, hogy dolgoznék?

Nem ragozom, ragaszkodtam a térítésmentes, de gyors javításhoz.

Kis idő múlva már a telefon sem működött, a szomszédban sem, sőt, az még most sem működik. Vajon mennyibe kerülne, hogy extra gyorsan, még ennek a hétnek a végén tudjak majd telefonálni?

“Marketing? – ADSL hibaelhárítás extra felárral” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Nekünk a tavaly év végén volt gondunk a Tés szolgáltatóval. A leveleinket nem küldték el rendesen, vagy egyáltalán (a délben elküldött levél hamarabb érkezett meg, mint a reggeli – ha egyáltalán megérkezett, és még más hasonló finomságok). November végétől Dec. közepéig szívattak, pont a legforgalmasabb időszakban (netünk volt, csak levelezésünk nem). És juteszembe, írtam is egy hosszúúúú-hosssszúúú panaszlevelet nekük, de arra még a mai napig nem kaptunk választ…
  Remélem a jelen eset nem lesz hasonló… Egyébként javaslom, hogy minden beszélgetést jegyezz le (remélem nem baj, ha tegezlek) percre pontosan (kivel beszéltél, mikor, mit ígért, stb), még jol jöhet…

 2. Kedves Tajhamer!
  Ma reggel 7-től visszaállt a régi, azaz a tegnapi rend: se telefon, se Internet.
  Hibabejelentés két házzal arrébról, aztán most, kb. egy órája dőzsölök, mint egy európai városlakó: telefonom is van, szélessávú Internetem is, nemcsak a mobilom! Jó dolog európainak lenni!

 3. Részvétem!

  Nekem tegnap állt be a nagy krach. A modem óránként kétszer veszítette el a szinkront, és kb 20 percenként talált rá újra, majd néhány perc múltán ismét elalélt.

  Hívtam az összes lehetséges hibabejelentő számot – vicces, hogy amit a szerződésben megadtak, nem is volt jó. Megtudtam a “frankó” számot, hívom, oké. Megadom, melyik előfizetéshez tartozik az internet előfizetés – erre bemondja, hogy ja, bocs, az céges (tudom, és ez a céges bejelentő, már bocs). Sebaj, azt mondja, átkapcsol. Várok. Megszakad.

  Kezdem újra. Eljutok egy kezelőig. Mondom, mi a problémám. Oké, kapcsol a hibabejelentőhöz, csak előbb kikérdez, mindenféle ügyfélszámról, jelszóról tudakozódik. Az egyik 5 jegyű, de neki 4 jegyű kell. Majd: ja, bocs, az ötjegyű.

  Továbbkapcsol. Következő munkatárs (nem, még nem a célszemély!). Újra elmondom, mi a gond. Oké, kapcsolom a műszaki kollégát. Köszönöm, várok.

  Automata hang: “A várakozási idő előreláthatólag 3-4 perc. Jó, rendben. Pár perc múlva: “..több, mint 4 perc”. Sebaj. 10 perc múlva: “Hívása fontos számunkra, ezért kérjük, próbálja meg később!” (sic!).

  Ennyit intézem az első 40 percben.

  Néha magához tért a kapcsolat, néha elveszett – igénybe vettük tehát a jó öreg betárcsázós verziót, az legalább működött.

  Délután 5-re sikerült átverekednem magam a menürendszeren, és végre találtam egy műszaki embert, aki valóban készségesen kielemezte a hibát. 31 perc beszélgetés után – közben lefuttatott egy tesztet is, és meg is találta a hibát – jelezte, hogy kész a hibajegy, a kollégák hamarosan megkezdik a javítást.

  Ma reggel óta hibátlanul – reméljük, így marad – működik a szolgáltatás.

  Nem az a baj, ha avlahol hibáznak – én sem dolgozom hibátlanul. De a hibabejelentésnek ennél lényegesen gördülékenyebben kéne mennie.

  Tavaly az otthoni előfizetésem egyszer 2 hétig nem ment, és naponta hívogattam az ügyintézőket. Tudtam, hogy velük teljesen feleslegesd ordítozni, nem ők hibáznak, ők csak végighallgatják a caslódott felhasználókat. Nagyon (nagyon!) nehezen eljutottam akkor egy műszakihoz, aki végül megoldotta a problémámat, de addigra már súlyos fenyegetéseket kellett megfogalmaznom, hogy egyáltalán beszélhessek egy műszakival, aki nem azzal kezdi, hogy telepítsem újra a számítógép összes szoftverét, hanem megnézi, mi a túró van náluk hardware oldalon. 10 perc alatt oldották meg a hibát, amikor ahhoz az emberhez került az ügy, akit sikerült kibalhéznom.

  Ja, a piacvezető szerep elkényelmesíti a szolgáltatókat.

  Tán ennyi a tanulság, a többi néma csend.

 4. Sziasztok!
  Nos, az ADSL most már rendben van!
  Ám félek bevallani, amikor a hibát telefonon akartam bejelenteni, akkor bizony a nyomógombos izélés nagyon megizzaztott. Vagy én nem értem a kérdéseket, s valahol rossz számot nyomok, vagy hülyén kérdeznek – mindenesetre olyan helyet a 1412-őn én nem találtam, hogy embernek vagy gépnek hibát lehessen bejelenteni. Ennyit a hibabejelentő funkcióról. (Üzleti ügyfél kategóriában buktam meg.)
  Végül cselhez folyamodtam: a 1435-ön, a telefonosokon át kértem az ADSL-eseket. És ez bejött.
  De ne terjesszétek! 🙂

 5. Stimmel.
  A szerződésen az 1234-es számot írták, sőt, kb. egy héttel az eset előtt ezen beszéltem velük, majd a mikor az legutóbb nem volt alkalmas a hibabejelentésre, hívtam a 1412-es számot, majd végül én is a 1435-ön kötöttem ki. De az sem volt egyszerű – szerintem lehetett náluk valami nagyobb gubanc.
  A lényeg, hogy megoldódott.

 6. Hahaha, napokig döccent, aztán ma, 12-én végleg megfeneklett az ADSL-em! Bár volt annyi sikerélményem, hogy a telefon működött és SIKERÜLT elérnem egy ügyintézőt, aki kapcsolt egy másik, un. ADSL ügyintézőt!
  A telefonszámok most másképp funkcionálnak, az egyik a magán-, a másik az üzleti előfizetőknek szól, nem úgy, mint a hónap elején.
  Mesebeli ADSL ez: hol volt, hol nem volt. De most már van megint!

 7. Szintén T-com területen, de a Dunawebnél történt, hogy a hűségnyilatkozat lejárta után próbáltam egy az új belépőknél kedvezőbb árat kialkudni. Természetesen nem kaptam jobb árat, sőtt még az újbelépős árat sem adták meg. Többet kell fizetnem 2 éves jólfizető ügyfélként, mint annak aki az utcáról esik be. Benyeltem… Majd kértem a sávszélesség emelését, 1M-ról 8M-ra. Jött is a hihetetlen válasz. Fizessek be a sávszélesség emelésre (értsd: havidíjemelés) nem emlékszem pontosan, de nagyságrendileg 3000.- Ft-ot.
  Azt hittem leesek a székről, hát ilyet?
  Komolyan monom, banánért sorbanállni nem ilyen megalázó.

 8. Kedves ADSL akciók!
  Látom, nyesed a témát :-), s így talán arra a kérdésre is tudsz válaszolni, amit a lépcsőházunkon végigronduló spagóca (telefonvezeték) láttán teszek föl magamnak: ha más is lesz a szolgáltatóm, ezeken a MATÁV fedőnévvel a múlt évezredben elhelyezett zsinórokon vajon mekkora sávszélesség a maximum?
  A legjobb volna valamilyen hotspot-rendszert kivárni, amelynek segítségével bármikor, bárhonnan, bármennyit, kitűnő sebességgel, alacsony áron…
  Aki ezt lépi meg legelőször, nálam az lesz a nyerő!
  Az ajánlatokat “olcsó égi ADSL” jeligére ide kérem 🙂

Szólj hozzá!