Megasztár – blog

Atyavilág, hányszor hallgatja az ember a rádiót háttérzajként, mintegy potyára, amíg végül megszólal egy hang, hogy a háttér előtérré válhassék, félretaszigáljon minden egyebet, mert akkor hirtelen ember mond embernek valamit, ahogyan azt a zenével egyébként kell!
Annyi műszar önt bennünket el, hogy az már fáj, csak undorodik az ember.
Persze megvan a védekezés lehetősége, olyan cd-t, dvd kell vásárolni (másolni), amelyen csakis olyanok énekelnek, zenélnek, akik ismerik az utat – valamilyen isteni adomány révén – a szívünkhöz, az eszünkhöz, a személyiségünkhöz.
Janis Joplin is ilyen énekes (volt) és Rúzsa Magdolna tegnap felnőtt hozzá és így már két Gigasztárja van a műmegasztárnak. Ugyanis Póka Angélával abba kéne hagyni a kísérletezést, tessék őt békén hagyni, hagyni énekelni azt, amit akar, és úgy, ahogy ő akarja – és akkor nem könyöradomány lesz a zsűri részéről a továbbjutása.

Ja, és ha már zsűri – azt a hülye bennfentes sapkát el kéne dobni a jó büdös fenébe, mert akit szeret az ember, abban a rohadt satyakban még azt is megutálja…
Ám nem csak a rendezői balon betegeskedett a zsűri!
Szombaton, mint a jó beton, olyan volt középütt, de a két széle, az porladt rendesen!

A bennfentes satyakot már megénekeltem fentebb, a sértődött trikóról viszont ehelyütt szórnék némi szót.

Illik-e a vendéggként meghívott énekesnek belesózni a szemébe – pajtás, nem volt rád semmi szükség!

Aztán a párjának a végén (Póka Angélának) nem nyújtani kezet a kiesés peremén – dacból, hülyeségből, “a tartozás ledolgozása” végett, holott TUDJA, olyan sérülékeny tehetség áll előtte, akit legyilkolhat a siker elmaradt íze!

Miért bolondulnak meg jó emberek is, miért nem képesek egy hibát tüstént korrigálni, azt mondani mindjárt, bocsánat, félresikerült a szó! Nem, nem, ehelyett süllyedésig bele a mocsárba …

Hanem Gáspár Laci, tényleg, azzal a finom kis iróniával, amelyet akár tanulhatott egy kíváló, valaha szívünkbe settenkedett publicistától is, nos az igen, azzal rámutatott arra, hogy a zsűri már túlhajtotta magát az előző részek alatt, kiűrült a szózsák, így a Megasztár 38-ban már más ítészekre lesz szükség, persze csak akkor, ha ezeket a jó embereket nem akarják végképp kicsinálni!

“Megasztár – blog” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. pikk
  2006-04-18 19:38:48
  Nekm az előadók közül csak Póka Angélával van bajom, és az is csak ellenérzés. Kiváló hang, annak mesteri kezelése, és mégis a kép ami látszik – riasztó. Valami megmagyarázhatatlan ellentmondás látszik a versenyzőn, az eddig szerzett élettapasztalatom sem segít pozitív képet kialakítani róla.
  A dal általában kiváló, de amikor megszólal, amit néha mond, és a mellékelt mimika összképe ami összezavar, és az bennem általában tiltakozást vált ki.

  2
  El Lobo – A farkas
  2006-04-18 20:17:12
  Kedves Pikk!
  Van egy olyan gyanúm, hogy a verseny során “leöntik” a versenyzőket valamilyen “műmázzal” az eladhatóság és a kipróbálás kedvéért!
  Ez, közepesen tehetséges és nem teljesen kiforrott személyiségeknél működik is, szép, langymeleg produkciók formájában, s szépen dől is a pénz, küldik az sms-t a jónépek rendületlenül, tehát még a visszaigazolás is megtörténik!
  Igen ám, de rendhagyó tehetségek esetén – és ilyen Póka Angéla is – nagy bajok tudnak belezörreni a jól kigondolt művilágba.
  Előzményként Buggy esetére emlékszem fényesen, majd’ gutaütést kaptam, amikor elkezdék jólnevelt énekessé farigcsálni, és persze kényszerűségből hagyta magát a szerencsétlen, csak nézőként fogtam a fejem, és iszonyú nagyokat dühöngtem.
  Mi a francnak jó az, ha műgyerek lesz egy elementáris tehetségű figurából?
  Póka Angélával is hasonló történik, pl. korábban műbluest énekeltettek vele, szakmai csinálmányt, ahelyett, hogy valami eredeti, szívből jövő blust énekelhetett volna, basszuskulcs, amiben ott a mocskos utca, vagy a gyapotföld, azaz az élet!
  Másfelől, ahogy én látom a személyiségét:
  Póka Angéla tele van gátlással, szorongással, csakis a maximum felett százzal nyugszik meg valamennyire és ez engem is zavar. Nem az a személyiség, akivel szívesen lennék egy kupéban órákig – de ha most 100 bármilyen cd-t elém raknának, gondolkodás nélkül az övét választanám. (Ha kettőt lehetne, akkor Rúzsa Magdolnáét tenném még hozzá).
  Mondok egy dúrvát: lehet, hogy neki többet érne 10 órát együtt énekelnie Deák Bill Gyulával, mint ebben a műsorban vackolódnia!
  Műmáz, műkaka, műlegyek – persze néha van kivétel. Kivételesen!

  3
  Kósza
  2006-04-18 20:20:12
  Kereskedelmi produkció.
  Érdemes dühöngeni miatta?

  4
  El Lobo – A farkas
  2006-04-18 20:38:52
  Szia Kósza Barátom!
  Igazad van, nem érdemes, de nem tom miért, ez jólesett.

  5
  bajla
  2006-04-19 03:00:06
  nem szívesen mondok ilyent, de Póka Angéla maga a tömény trutyi, a szenvelgés, a dráma magasfokú eljátszása, a saját maga önnön magába való beleájultsága, a mesterkélt, a nagyképűség. marhára képzett hangja van, ezt nem lehet elvitatni tőle, de amikor valaki annyira nem bír magával, hogy az előadandó mű elé/fölé helyezi magát folyamatosan, és mindezt iszonyatos szenvedéssel/szenvelgéssel, akkor attól hányingere támad az embernek. alázat nincs benne, bár próbálja eljátszani, csak nem nagyon sikerül, így egy görcsös, fellengzős, néha nagyképű megnyilvánulás lesz az egész nő, ami visszatetszést kelt az emberben. pláne, ha utána az egyszerű, tiszta, őszinte Magdolnát látja és hallgatja. uff.

  6
  tóth orsolya
  2006-04-19 06:42:34
  hát megmondom valami borzadalmas a Póka Angéla mintha szellemi fogyatékos lenne,undorító a látványa!!!!

  rugjátok ki!!!!

  7
  bea
  2006-04-19 06:49:33
  Írigyek!-mert JÓÓÓÓ
  Mint én:06303635800

  8
  El Lobo – A farkas
  2006-04-19 07:11:42
  Szia Bajla!
  Jó a meglátásod szerintem. De éppen ezt várják tőle, ezt a szerepet adják a versenyzőknek, azaz SZEREPET játszatnak velük, s ha jól adják elő azt, az a “szakmai” siker.
  De ha magamagát adhatja majd elő – az lesz az igazi. Bár attól félek, a tv2 meg a szakma nem fogja róla “levenni a kezét”, továbbra is “szakmai segítséget fognak neki nyújtani”. Pedig Isten őrizz.
  Deák Bill, kocsma, séta éjjel Budapesten – inkább ez kéne neki!

  9
  fagyongy
  2006-04-19 08:01:15
  A hangja tényleg jó, de rossz ránézni, depressziós, ahogy motyog magában és amilyen képet vág sokszor ugy tünik, mintha nem lenne százas a csaj. A mimikája, a reakciói eltorzítják a tényt, hogy jo a hangja.

  10
  Tigriske
  2006-04-19 08:12:52
  Jó reggelt!

  Teljesen mindegy ki mit énekel, hogyan, milyen az előadásmód, mert ez az egész az ,,üzletről” szól!!!! Színjáték az egész!!!
  Már rég tudták, hogy ki lesz a nyerő!! Szerencsétlen fiatalok halálosan komolyan veszik, közben a légkör már teljesen kikészíti Őket!!

  11
  marcsi
  2006-04-19 08:33:07
  Szerintem az Angéla látványa maga a borzalom. Lehet hogy jól énekel ezt nem vitatom de látni borzadály. Mint egy gnóm. Rádióba talán elmegy de TV-be nem. Küldjük már haza. Állandóan szenved látszik rajta a mindenáron való nyerés lehetősége. De akik a médiában dolgoznak tudniuk kell hogy elsősorban a külső számít. Belőlem undort vált ki a nő. tehetek róla.

  12
  anxes
  2006-04-19 10:33:12
  Elég szánalmas, hogy a külső tulajdonságok alapján ítéltek. Ez ovis szint.

  Szia Farkas, teccik a blogod, mindig olvasom!
  szép napot

  13
  El Lobo – A farkas
  2006-04-19 10:40:11
  Kedves Marcsi!
  STEPHEN WILLIAM HAWKING, a világ egyik legnagyobb élő tudósa tolószékbe kényszerítve, beszédképtelenül, eltorzult arccal dolgozik!
  A borzalmas látvány és a ragyogó teljesítmény viszonylatában mi a fontosabb?
  Próbálj meg csak a produkcióra figyelni, s azt, amit előtte, utána hozzátesz a kamera – hm, azt vedd úgy, az a “tolószék”, ami a produktum fényében nem számít.

  14
  El Lobo – A farkas
  2006-04-19 10:51:12
  Kedves Anxes! (12)
  Köszönöm, nagyon jólesett olvasnom, amit írtál. Mindkét bekezdést.
  (Ennyi örömöm hadd legyen, de tényleg, amit a végén írtál.)

  15
  fagyongy
  2006-04-19 13:13:08
  Bocsánat nem a külseje, a külső jegyei nem tetszenek, hanem a belsőjének az a része ami kivetül a külsejére. Grimaszok, magában motyogás, dilis arcok vágása, stb. Mert szerintem a külsejével sem lenne baj, nem néz ő ki rosszul, hanem egész egyszerűen úgy viselkedik mint aki nem normális.

  16
  pikk
  2006-04-19 13:17:23
  Olvastam Angéla történetét, tömény megbántottság ennél kevesebb is kibillenti az embert. A teljesítménykényszerét is van mi magyarázza, de két összefügőő arckifejezést nem észleltem nála, és ez már sok.
  A szomorú vasárnap itthon, előzmény nélküli előadással, a hatalmas várakozás kötelező igazolásaként óriásit szólt.
  Van idő utólag csócsálni mi is történt valójában és az mit is ér.
  Ha azt mondom, hogy modoros előadó akkor csupán tárgyszerűnek érzem a meghatározást.A szinészetben a ripacs jelző illik a csupán szakmai rutinnal, az embert nélkülöző előadásra utalunk.

  17
  Ancsa
  2006-04-19 14:19:44
  Igen, Angéla nem az a bájos, csicsergő jelenség. Eleinte nemkem sem volt szimpatikus. De rájöttem, hogy van mondanivalója, nem üresfejű zenebaba. És amikor énekel nem tudsz másra figyelni, csak a hangjára és az egyedi előadására.l

  18
  El Lobo – A farkas
  2006-04-20 06:55:27
  Az is gyönyörű tud lenni, amikor a versenyzőket fotelbe ültetik, s onnan kell szórniuk szerteszét a dumát.
  Ilyenkor tök egyedül van a szerencsétlen, s tudja, valami eszméletlenül okosat kéne mondania valami eszméletlenül kirívó ruhában egy eszméletlenül nulla értékű témában.
  Kevés olyan embert ismerek, aki ilyen szituációban ne mondana akkora baromságokat, semmit a semmiről, mint a versenyzők.

  19
  Rob
  2006-04-20 08:02:17
  “Gigasztár”? Ez aztán a felpuffadt elnevezés! A későbbiekben biztos jön majd a “Terrasztár”, aztán “Petasztár”, “Exasztár”, “Zettasztár”, “Yotasztár”… meg az összes többi a számítástechnikából. Hű, de fontosak is vagyunk – meg is tudjuk mérni: 1 Gigasztár = 1024 Megasztár. Kár, hogy nem a “Kilosztárral” kezdték, 🙂

  20
  El Lobo – A farkas
  2006-04-20 08:36:11
  Kedves Rob!
  Biztos vagy te benne, hogy JÓL olvastad a fentieket?

  21
  Kósza
  2006-04-20 08:42:21
  Az, hogy a sorok között ki mit olvas, egyrészt ellenőrizhetetlen, másrészt szubjektív.
  Harmadrészt pedig nem csak sajtó, de gondolatszabadság is van. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy bármit félreértsen.

  22
  El Lobo – A farkas
  2006-04-20 08:51:47
  De ennyire? 🙂

  23
  Kósza
  2006-04-20 08:53:25
  Látod.

 2. pikk
  2006-04-18 17:07:43
  A zsűri időközben önálló szerepet alakított ki magának, erős amnéziával fűszerezve.
  Az egyszer használatos jelzők többszöri használata jelzi, hogy nemcsak készületlenül érte a zsűriben-résztvevőket, a tehetségkutató sorozattá változtatása, de az erre való tekintet nélkül utólag sem érződik semmi mértéktartás.
  Több millió tanú van arra, hogy minden forduló “ez a harc lesz a végső” jellegébe belefeledkezve ontják a túlzó és aránytalan véleményeket. A müsor sikerében érdekelt zsűritag, pedig szétlelkesíti önmagát és a versenyzőket.

  2
  El Lobo – A farkas
  2006-04-18 19:48:16
  Kedves pikk!
  Nálad az ász, s nem csak a pikk ász, hanem a többi is!
  Egyetértünk!

  3
  lukach
  2006-04-19 12:54:26
  Szerintem is túlzó vélemények hangzanak el a döntők során. Talán most, hogy már csak öten versenyeznek, nem annyira . És hát bunkóság a meghívott vendéggel szemben azt mondani, hogy felesleges volt (ezzel akarva kifejezni, mennyire jó volt a még döntős énekes).
  A zsüriről annyit. Pontosan úgy viselkedik Settenkedő, Novák, Pély a dalok elhangzása alatt mint egy 15 éves tinidzser, befekszik, ringatózik, sapkát le – és felvesz (Novák).
  De jól meg vannak fizetve, gondolják hozza a nézettséget.

  4
  pikk
  2006-04-19 13:50:34

  Alapvetően, az egyszem Pély-n kívűl csak inkább több mint kevesebb elismeréssel illetik a produkciókat, mintegy kötelező jelleggel – ezzel megszolgálva a feltehetően kiemelt díjazást, és elvégezve az aznapi önfényezést.

  5
  El Lobo – A farkas
  2006-04-20 06:40:55
  Kedves Pikk!
  Pici bácsi picit kilóg, kalapemeléssel vagy egy laza integetéssel is tud értékelni, bár a zsűri többi tagja meglehetősen húzza magával.
  Settenkedő meg olyan, mint az amerikai légierőnél a Lopakodó, azt gondoljuk, hogy nincs is a Megasztár egén sületlenség, aztán egyszer csak, mintegy a semmiből, mégiscsak van!

  6
  ILA
  2006-04-20 15:35:55
  Kedves többiek 🙂
  És mi lesz ha jön a megatánc??Kik lesznek a zsűritagok.
  Mert én a megasztár zsűrijét sem értem igazán mi alapján őket választották.Vagy csak ők fogadták ezt el?
  Picit értem azért.Soma asszonyt nemigazán mert amit tőle hallottam háát…Novák sokoldalú még őt is megértem.Pély egy együttes frontembere de ettől már meg tudja mondani ki jó ki nem?
  Csak mert nem vagyunk egyformák.Ami nekem tetszik másnak nem biztos és fordítva is igaz.De ettől még nem rossz maximum nekem illetve valakinek nem jön be.Unalmas is lenne a világ ha minden egyforma lenne.Pikknek van igaza 🙂 De akkor a zsűri miért nem alakít egy “megazsűri” csapatot és ott szerepeljen bátran.
  Én például némelyik “beszólásuktól” a hajhagymáim tépdesem olyan gejl.A megasztár végére kopasz leszek 🙂

  7
  pikk
  2006-04-21 18:13:26
  Kedves ILA

  A beszólások manapság a megemelkedett ingerküszöb miatt kényszeres tartozékai a médiaeseményeknek, ahol éppen a nézettség motíválja a beszólókat. Egyszerűen ahol és amikor nem tesznek meg mindent a figyelem felkeltésére az nem trendi.

  Kedves El Lobo – A farkas
  A beszólási kényszer leginkább Settenkedő-re iliik, hiszen neki meggyőződése, hogy tőle ezt várják 🙂

  8
  El Lobo – A farkas
  2006-04-21 19:45:42
  Üdvözöllek Pikk!
  Mint zsűritag kijelentem, hogy a nótából azt a részt, hogy Figaró itt, Figaró ott, nagyon szépen énekelted, csak szöveghibásan.
  Ugyanis az eredeti szavak így csengenek:
  Pikk itt, Pikk ott – és ez klassz nagyon! .-)
  Annyira, hogy beleremegett a Haza 🙂
  Szóval örülök, h. látlak megint!

  9
  pikk
  2006-04-24 19:36:43
  Kedves El Lobo – A farkas

  Kukkants el a megadott web-címre és egy adott terület csodás panorámájában gyönyörködhetsz (ha szereted az 50′ es és 60′-as évek gitárzenéjét)

  ventures.pl.ru :-)))

  10
  El Lobo – A farkas
  2006-04-24 20:00:46
  Kedves Pikk! (Vuk)
  Köszönöm a tippet, de vannak bizonyos szabályok, melyeket a blogger következetesen betart. Ilyen szabály az is, hogy ismeretlen, pláne külföldi honlapra semmi szín alatt nem ugrunk rá.
  Ez nem bizalmatlanság, csak kötelező szabály.
  A túléléshez!
  Üdv:
  El Lobo – A farkas

  11
  pikk
  2006-04-24 20:11:07
  Kedves El Lobo – A farkas

  Megértem az óvatosságot, az említett site orosz illetőségű ami külön kockázati tényező, de a kellő óvatossággal csipesszel gumikesztyűben azért megérinthető :-))

 3. leee
  2006-10-29 17:01:10
  Az észt osztó pikk, maga egyenesen oláh Ibolya.Minden blogon ócsárolta Angélát.De buta tyúk ibolya, te aztán leszerepeltél az óta is tőbbszőr.Kedves El Lobó- a farkas, nagyon jól itéled meg Angélát, és ez nekem elég is.Mi akik szeretjük, pontosan értjük őt, nekem inkább az a gyanum,vagyis félelmem, hogy sajna ennyíre levan butulva a zenei izlés.Egyszerüen fürcsa nekik a jó.Mi akik szeretjük tudjuk, hogy egy kíváló énekes, a saját stilúsában,amihez nincs közünk, akinek ez kell, az imádja is, így ahogy van.Bajla te televagy indulattal,amit írsz az egy baromság.Még az alapvető tiszteletet sem adod meg, valakinek, aki színpadra lép,amit azért elismersz még te is, hogy nagyon jó a hang.Nekünk ez elég is.A többiek tök szarok de mégsem bántanám meg őket.EL Lobo- A farkas IMÁDLAK!! Lassan vége az évnek, és én még mindíg szeretem Angélát halgatni.

  26
  El Lobo – A farkas
  2006-11-02 17:45:27
  Kedves Leee!
  Dícséreted jól esik, bár ilyen mértékben – ez tutti – nem vagyok rá méltó.
  Szívesen venném, ha felkeresnéd “vezér”-blogomat is –
  https://szolgaltato-blog.hu
  hátha találsz benne jó olvasnivalót!
  Köszönöm, hogy ránéztél blogomra!

Szólj hozzá!