Meglepetések: a WP-s blogbarát, a Vista és a Windows7

Pozitív jelenség – ilyen is van!

Lám-lám, mégsem csak negatív meglepetések érhetik az embert. Reggel e-mail várt, amelyben FyGuerot blogbarát, vagyis bloggerbarátom tudatta, hogy látva, mit szenvedek blogom magyarítását illetően napok óta, ő bizony elküldte nekem a magyarított ruhát és a WP legfrisebb hu-mo fájlját is!

Ilyenkor dörzsöli meg az ember a szemét, hogy jól látja-e, amit.
Mert nem ehhez van szokva a számítástechnikát illetően. Vagy legalábbis nem egészen…

A Windows Vista nem ilyen volt

Ott van például a VISTA esete, amikor a leégett gépem helyére beállított, VISTÁ-val futó gépezetről kiderült, hogy a félmilliós Magicolor DeskLaser 2200 színes nyomtatót gyárilag nem fogja meghajtani, miképpen a Corel jogtisztán vett változatát is undorral kiköpi, mert ez egy modern operációs rendszer, lerablásra beállítva.

A Minolta nevű tettestárs közölte, hogy árengedményt ad az új nyomtatóból, ha a régit, mint önhibámon kívül használhatatlant – kidobom.
A Corel cég büszkén közölte, hogy új termékét, amit akár azonnal szállítani tud, VISTA szerető programként ismerik el matricával világszerte.

Aztán már letölthetővé vált a Vindows7, amit nem mertem sokáig letölteni, mert ki tudja, milyen perifériákat dobhatok ki, s mely programjaimtól búcsúzhatok el.

Így inkább meghívom FyGuerot barátomat egy kávéra -gondoltam, s beszélgetünk egy jót a fenntarthatatlan fejlődés nevű pazarló, világcégek profitját növelő kalandról – amely ellenében éppen az ő önzetlen magatartására hivatkozhatom!

“Meglepetések: a WP-s blogbarát, a Vista és a Windows7” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Na, ez szép! – mondhatom.

  Egybehozni engem a számítástechnikával, de még inkább a Vistával?
  🙁 🙁

  És olvassa a blogodat a kedves feleséged is, hogy kávéra hívsz meg, nem egy pofa sörre? 🙂 🙂

  Egyébként pedig: nagyon szívesen – ez részemről teljesen természetes, ahogyan – tudom – részedről is az. 🙂

 2. eltelt egy-két hónap és a windows 7 még a vista-nál is kegyetlenebb! ami még elment vista alatt 4 éves a gépem 7 alatt már nem nincsenek driverek a vistaé nem mindig jó!
  sajna öreg gép már nem jó semmire 🙁

 3. Nem éppen bíztató távlatok…
  Azért négy éves gépeket kidobálni nem éppen takarékos megoldás. A gyártók profitját talán mégsem erre kellene alapozni…

Szólj hozzá!