Mestereimtől

Az ember nem mindjárt úgy születik, hogy mestere volna valaminek. Először bizony csak csetlik-botlik, teszi-veszi magát (bár sokaknak éppen ilyenkor a legnagyobb a szája, s óriási ego takarja a kezdő lépések bizonytalanságait.)

1.) Engem a rádiózás rejtelmeibe, a glossza-borotva használatába (mivel mindig piszok szőrös a társadalom arca) Balogh Zoli vezetett be. Persze ezt ő nyugodtan letagadhatja, ha akarja, hiszen nincs is bosszantóbb, mint egy önjelölt tanítvány! Mindenesetre Zoli küldött most egy rövidke írást, amit nem a Mesterem iránti tiszteletből, hanem AMÚGY, közzéteszek:

Verseny

Mozdul a sor a szupermarketben: ? Fabríció! ? tolja előre kisgyerekét a tinicigányasszony. Összenézünk, a hangra, a másik sorban álló magam magasságúval. Fabrícióból ? a túranyertes Fabrizio Gionavardi után ? olasz autóversenyző is lehet. Vagy magyar közmunkás.

B.Z.

***

 

2.) A horgászat rekreációs tevékenység, mondta a Fishing and Hunting csatornán egy okos ember, bár jobban szeretem, hogyha inkább pecáznak a csatorna műsorán, mint okos emberek beszélnek a horgászat és a vadászat nagyszerűségéről, és idéznek az éppen aktuális miniszterelnök-helyettes “bölcsességeiből”. Ha ez a csatorna is beáll az éppen regnáló hatalom nagyságainak dicsérői közé – a pontyozás fortélyainak ismertetése helyett – akkor hamarosan elfogynak majd a látogatók a képernyő elől. Rám legalábbis ne számítsanak!

A hal

A miniszterelnök-helyettest idéző fontos ember szavai helyett inkább a horgászatban mesteremnek választott Kapes Dániel szavain csüngök, mert ő, fiatal kora ellenére érti azt, amit csinál. S mutatom is a 22,53 kilogrammos pontyot, múlt heti fogását. Ő nem csak mondja, hogy mennyit és mekkorát…

hal - zsákmány
Kapes Dániel és a hal

*****

Balogh Zoltán tollából korábban e blogban például:

– DRÁVA RÁDIÓ: SZERTELEN BEJEGYZÉSEK EGY SZERETETT NAPLÓBÓL

– Sőt ez mind az ő vendég bejegyzése:

Balogh Zoltán

***

Halakról még:

Új: turista horgászjegy

“Mestereimtől” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!