Most teszi hőssé Gyurcsányt Orbán szolga-garnitúrája

Most lesz Gyurcsányból magyar Che Guevara?


Nem kell ahhoz gyurcsányistának lenni, hogy megállapíthassuk: minden áron bűnöst kívánnak faragni a hatalmon lévők Gyurcsány Ferencből. Ám közben elfelejtik a régi igazságot: a legyőzött ellenfél „feltámadását”, ikonná válását semmi sem szolgálja jobban, mint a szükségtelen erő, a fölösleges, esetleg a félelemből eredő túlfűtött erőszak alkalmazása.
Lám, egy dal egyetlen feldolgozása a YouTube videomegosztón hatmillió látogatót vonz, s a gyilkosok szándéka ellenére vált Che Guevara is ikonná.

Persze tudom, itt sem a hőssé emelés a cél, éppen ellenkezőleg. A cél az ellenfél, Gyurcsány Ferenc politikai értelemben vett megsemmisítése. Ha nem lesz ehhez jó Sukoró, akkor majd a 2006-os „rendőattak” elrendelésének vádja, ha az sem, akkor majd valami más…
Ez a minden áron való ártani akarás, amely sajnos részben működőképes, és erről a gerillamarketing blogomban írtam részletesebben ( A politikában visszafelé is elsülhet a láb ) Pratkanis és Aronson könyvéből vett kutatási eredményekre hivatkozva, szóval ez az ártani akarás már annyira túlhajtottá vált, hogy a visszájára fordult. Nem a „bűnössel”, hanem a bűnössé tevőkkel szemben alakul ki bennünk ellenszenv.

Persze érdekes most figyelnünk a szocialista párt vezetőinek magatartását is. Vannak, akik a szolidaritásra helyezik a hangsúlyt, miközben a minap még a pártból is ki akarta záratni Gyurcsányt a fővárosi elnök, a szocialistáktól megszokott kitűnő időzítéssel, vagyis akkor, amikor joggal értelmezhetnénk akár Gyurcsány hátba támadásának is az akciót.
Videó: Gyurcsány Ferenc ezt mondta az ügyészeknek:

***
Linkek:

Politikai marketing: Gyurcsány és a szcientológia

Gyurcsány Ferenc mint közvagyon

Az igazi gerillamarketing

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!