Home » blog » MSZP Kongresszus: nyakkendő és Internacionálé
MSZP Kongresszus: nyakkendő és Internacionálé | Szolgáltató blog
blog

MSZP Kongresszus: nyakkendő és Internacionálé

Az egyik mókus az MSZP kongresszusnak benyomta az Internacionálét
Mint a mókus…

Aki arra számított, hogy a kongresszuson a “Mint a mókus fenn a fán…” kezdetű dal lesz az “Ez a harc lesz a végső …” helyett a befejezés, az nagyon el van tájolódva!
Nekem már az gyanús volt, hogy Gyurcsány Ferenc nyakkendő nélkül jelent meg, jelezve, hogy az MSZP-nek már  nyakkendőre sem futja, vagy ha igen, akkor azt pr okokból mélyhűtík egyelőre, hogy elálljon  jobb időkig.

Hanem a nóta! Állítólag minden terv nélkül csorgatták azt a hangszórók, egyéni akció terhelte a múlttal a pártpolitika- mentesnek tervezett kongresszust(!), szigorúan elhessentve a látszatot, hogy az MSZP nem párt, az általa jelölt miniszterelnök programja pedig nem az övék.

Annyi pr-csel, konzum-üzenet volt ebbe a kongresszusba belecsomagolva, hogy az lett volna a csoda, ha nem gabalyodnak bele a szervező szocialisták.

Pedig annyira egyszerű is lehetne a dolgok olvasata: a jóléti rendszerváltás programja – amit baloldali pártként ígértünk, a reformok ellen hatott és nem sikerült. Nem sikerülhetett, mert nem volt rá fedezet. És ezt a hibát, amelyre a világgazdasági válság alaposan rátett – most baloldali pártként korrigáljuk.

Ezt így érteném, és ebbe beleférne a nyakkendő és a lazább nyakkendő nélküliség is a távozó Gyurcsánytól, sőt nálam az Internacionálé is beleférne. Ugyanis baloldaliság ÉS ésszerűség, munkásmozgalmi hagyomány ÉS őszinteség, szociális érzékenység ÉS haladás nem csak elférnek egymás mellett, hanem együvé valók!

De így nagyjából az lett az üzenet: az Internacionálé a nyakkendővel most szépen felkötheti magát.

És akkor most én is zenével köszönnék el:

Eredetileg itt egy videót mutattam be, de el akarom kerülni a félreértéseket (teszem azt a nyitókép tankjait nézve azt gondolja valaki, hogy militarista nézeteim vannak, miközben épp ellenkezőleg) szóval amit magyarázni kéne, az nem telitalálat – inkább levettem. Hopp, ez a telitalálat se jó szó itt, majd mást kell kitalálnom.

A nótával kapcsolatban még annyit: aki az Internacionálé hallatán csak a diktatúrára gondol, az reméljük az EU létében nem feltétlenül a “kizsákmányolók” egyesülését látja 🙂

2 hozzászólás

 • A krea(k)tivista

  Az a fránya ÉS kultúra nehezen megy a szociknak. Különösen nehezen ment a rövidtávú ÉS hosszútávú gondolkodás összehangolása, így sikerült a rövidtávú örömökért föláldozni a hosszútávú fejlődésünket.
  Csak reménykedni tudunk, hogy a Bajnai utáni garnitúra képes lesz az ÉS gondolkodásra……

 • EL LOBO - A farkas

  – és az MSZP-nek le kéne szoknia a túlbúrjánzó, túlbonyolított PR-ról és meg kellene tanulnia (újra?)egyszerűen és világosan beszélni
  – és nem azon a hűvös, bürokrata nyelven, amelyen némely tótumfaktuma beszél
  – és szakítania kéne a középszerűség élvonalba emelésével
  – és világossá kéne tennie, hogy modern baloldali párt akar-e lenni, felvállalva-de-megtagadva a korábbi korok piszkát is és a jövő terheit is vagy liberális néppárt lesz, Internacionálé nélkül (bár ilyen párt már van)
  VAGY magára marad a választók azon csoportja, amelyik a szabadság, az igazságosság és a szolidaritás eszméit kívánná megvalósítani mindenféle diktatúra elutasításával
  DE legalábbis elege van a balfácánságból, meg a kis vidéki hűbérurakból, hogy finoman fejezzem ki azt, amit a szívem szerint amúgy most mondanék…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.