Népszavazás, mozgósítás: a kis vereség csábereje

Népszavazás: szavazás

Nézem a híradót, s büszke léptekkel lép a hallgatósága elé Juhász Ferenc egykori hadügyminiszter, aki valószínüleg nem döntötte még el, hogy végül is tűzoltó lesz-e vagy katona, esetleg vadakat terelő juhász… Hogy a marketing nincs a választékában – az viszont hétszentség!
Mint röpke fél percben megtudom, az MSZP a kis vereség taktikáját tolmácsolja általa a majdani népszavazás céljaként.

Teatyaúristen, micsoda hadvezéri csel! Ugyanis mi más is lehetne ez, mert aligha hihetjük, hogy a kis vereség ígéretétől szárnyakat bontana a bal, s lelkesült milliók rohannák meg a szavazóurnákat, hogy vereségre vigyék az ország életében oly’ fontos reformokat.
Egy fenét van ez így, egykori honvédelmi miniszterünk nyilván tanulmányozta őseink harcmodorát, s össze is állt benne a nyilazó magyarok győzelmi taktikája: úgy teszünk, mintha menekülnénk, aztán futtában szétnyílik a had, s bekeríti a fejvesztetten rohamozó ellent!

Délelőtt menekül csak a reformpárti sokaság

Ez a népszavazáskor úgy értendő, hogy délelőtt még nagyban menekül az ország reformpárti része, ahogy Juhász már most beigérte, aztán délután a FIDESZ “hadait” az urnáknál bekeríti. Persze nem nyilak, hanem szavazócédulák röppenek sűrű fellegként, betakarva a narancsozó napot!
Feri, leborulok a nagyságod előtt! Ekkora cselt, amely dacol azzal a szociológusok által kitalált jelenséggel, hogy létezik a “győzteshez húzás” törvényszerűsége, ekkora cselt, amely joggal bízik a kis vereség ellenállhatatlan csáberejében – hát, Feri, kalapot le! Az ország reformpárti része, akárcsak jómagam is, csillanó szemmel figyelünk téged! Apám, te vagy a mi emberünk!

***

Témánkba vág – más idők, más szavazások:

Trends: választási számháború az előválasztás során

Mindenkit le kell váltani

“Népszavazás, mozgósítás: a kis vereség csábereje” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Szia Kaktuszka!
    Hát, igen… A láz legfeljebb influenza által, mert a közéleti hőmérséklet egyre lentebbi fokokon.
    Tisztes vereség céljával még jól képzett zsoldosokat sem küldenek “csatába”, nem ám választópolgárokat!

  2. Hát ezeket sok oldalról lehet nézni. Reformra mindenképp szükség van. Sőt lehet több biztosítóra is. Az lenne a fontos, hogy érdemi vita induljon a témában. Ha többet olvasnátok erről, akkor látogassatok el az oldalamra.

Szólj hozzá!