Home » blog » Olcsó honlap – drága mulattság!
Olcsó honlap - drága mulattság! | Szolgáltató blog
blog

Olcsó honlap – drága mulattság!

Az olcsó honlap drága lesz

Amikor a szakmai blogomban közreadtam a A keresőoptimalizálás és az olcsó honlapok c. posztot, nem gondoltam, hogy ekkora sikere lesz. Jönnek a webről a találatok, mintha nem is az olcsó honlap fogalmán akartam volna csorbítani, hanem magam kínálnám így, ilyen összefüggésben a honlapok gyártását!

Pedig abban a posztban azt mondtam el, hogy egy igazi honlap – tehát, ha nem magunknak, hanem a közönségnek, az érdeklődőknek, a fogyasztóknak szánjuk – aligha nélkülözheti a keresőtábla helyzetének, sűrűségének, a konkurensek honlapjainak alapos elemzését, fabatkát sem ér az a honlap a keresőoptimalizálás alapjainak ismerete és gyakorlata nélkül. És végül cinikus árajánlatot tettem az olcsó honlap ígéretével készült fércművek nagyon alacsony árú LETÖRLÉSÉRE!

Mindez persze nem azt jelenti, hogy az olcsó honlap ellenében a drága honlap készítésében akarnék jeleskedni, csupán jelzem: a honlapok készítésekor nem az ár, hanem a honlap funkciója, egyedisége a valódi kiindulópont!

Márpedig az olcsó honlapot ígérők hirdetéseiben erről, azaz a honlap funkciójához mért árról, a konkurenciaelemzés áráról, a keresőoptimalizálás díjtételeiről árva mukk sincs, referenciákról meg pláne nincs szó! Csak arról, hogy olcsó!

A legolcsóbb az, ami ingyen van – ilyet is be lehet szerezni. Valamivel drágább, amiért pénzt is kérnek, keveset, valamennyit. Hogy végül ez lesz a legdrágább – ez az egy, ami biztos!

Érdekes módon, az én ügyfeleim szeretnek a Google találati táblájának élvonalában lenni, keserves kűzdelmet vívnak, hogy oda kerüljenek, mert tudják, hogy aki nincs a találati tábla élén, az eltékozolta a honlapkészítésre fordított pénzét és kimarad a vásárlókért folytatott versenyből is.

A net is ugyanolyan terep ebből a szempontból, mint a “külvilági piac”: a semmiért csak semmit kapunk!

Persze, lehet, hogy már meg is van a honlap, és nem biztos, hogy le kell törölni, talán van mód a feljavítására is. Ha igen, ezt se bízzuk ígérgetőkre, hanem ezt javaslom:

Hogyan válasszuk ki az optimalizáló céget?
***

SEO-val, keresőoptimalizálással foglalkozó bejegyzés:

Egy hozzászólás

  • eg adwords

    Nagyon jó a cikk gratulálok és egyet tudok érteni azzal, hogy “a honlapok készítésekor nem az ár, hanem a honlap funkciója, egyedisége a valódi kiindulópont.” Sok kókler van aki csak a pénzre hajt és “a pénz nem minden”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.