Öngyilkos milliárdos – tőzsdén bukta el a vagyonát

Gazdagságát veszítette, vonat elé vetette magát

Tözsde, milliárdok, vonat
Tözsde, milliárdok, vonat

Németország egyik leggazdagabb üzletembere vonat elé vetette magát s meg is halt a szerencsétlen. Nemrég még a világ leggazdagabb 100 embere közé tartozott – írja a portfolio.hu, az online pénzügyi szaklap.

Tuti tippje volt, nevezetesen az, hogy mint a többi autógyártó részvényei is, a Volkswagen pakettjei is a pincéig zuhannak. (Azaz shortra játszott.) Nem így történt és a csoda elvitte Adolf Merckle milliárdos úr szinte teljes vagyonát.

Ki érti ezt? Ha te benne volnál a világ száz leggazdagabbjának klubjában, vacakolnál még a tőzsdén pár rongyos milliárd reményében?

***

Korábban a tözsdéről és részvényekről:

Tőzsde, részvény, BUX – szétvert Budapest

Tőzsde, árfolyamok, online marketing és reklám kilátások

A tőzsde üzeneteiből

Tőzsde, pénz, részvények, válság – mindenki másképp csinálja

“Öngyilkos milliárdos – tőzsdén bukta el a vagyonát” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Nem, de nem is vagyok köztük. Ez az ember nem tudta azt mondani magának, hogy elég. Ezért is lett a leggazdagabbak egyike. Minden hír ellenére nehéz elképzelni, hogy lelkiismeret furdalása lett volna és ezért végzett volna magával. Szerintem egyszerűen szégyellte, hogy melléfogott.

 2. Bennem mindig az bújkált, hogy bezzeg lenne csak több, tőzsdén forgatható tőkém, mint a pinty, úgy meggazdagodnék, mert ezzel a cingár pénzecskével ez nem fog menni!
  De lám, nagy pénzzel is lehet nagyot bukni, nem csak mennyekbe menetelni. (Ezt a menetelést most nem vonattal értettem.)

  A temetésre viszont nem megyek, mert repülőjegyre nem tellik abból, amennyit a tőzsdéről ijedtemben kivettem 🙂

 3. “De lám, nagy pénzzel is lehet nagyot bukni, nem csak mennyekbe menetelni.”

  Azért igen izgalmas, ha belegondolunk, hogy milyen egyoldalúan szemléljük ezt az esetet /is/.

  Szerintem:

  74 éves volt. Leélt 74 évet! Valamikor kitalálta, mi neki a fontos, mi az élete célja. De számot vetett az előre ki és be nem kalkulálható történésekkel is, mondhatnám egészben gondolkodott. Mindig érezte és tudta, hogy minek mi lehet a következménye. Folyamatos kockáztatásra alapozta az életét. 74 évet élt gazdagon, a saját maga által válaszott, elkezdett, folytatott és bevégzett útján. Sokan irígyelhetik, és nem az egykori gazdagsága miatt! Arra ugyanis az efféle mentalitás nélkül igen kérdéses szert tennni! És azt sem gondolom, hogy túl sokat töprengett volna az utolsó döntésén! :::))))

 4. Miért? Melyikbe nem hal bele az ember végül? És ha ő csak így tudott élni, és sikerált 74 évet így megélnie, mi ebben a halálosabb az összes többi variációnál? ::))

 5. Ez olyan mint a Lovi! Nem lehet abbahagyni.
  Nekem v
  Van egy közeli kedves ismerősöm aki tőzsdézik. egyszer amikor beszélgettünk róla meg is kérdeztem mi a fenének csinálja még mindig, semmi szüksége rá. Azt mondta, az infarktusközeli állapotért. :))

 6. Akinek szorulása szokott lenni, az ne menjen a tőzsdére! Ott ugyanis a gyors bekebelezések és elengedések művészete folyik! És bizony, tudni kell idejében elengednünk azt, amit muszáj ! Ott nincs helye a szorongásnak, ami köztudottan a szorulás egyik melegágya. ::))

Szólj hozzá!