Home » blog » Összehozó show: hatékonyság
Összehozó show: hatékonyság | Szolgáltató blog
blog

Összehozó show: hatékonyság

Hatékony bloggerek a hatékonyságról

Ó, jaj, párok összehozása lesz itt, ez az El Lobo sem fog már megbolondulni! – gondolhatná valaki, holott ilyesmiről szó sincs. Nem állandóra, de nem is röpke órára hoznám én itt össze a “párokat”, pláne nem szexszre, és pláne nem házasságra 🙂 Mondhatnám is, komolyak a szándékaim, annyira komolyak, hogy ilyesmi a blogoszférában talán még nem is volt.

Arról van szó, hogy éppen úgy viselkedem bloggerként, ahogyan azt a kutatók megállapítják. Vagyis szívesen olvasok blogokat – jó blogokat, teszem hozzá -, akár könyvek, újságok rovására is.
A neten jártomban-keltemben aztán olykor felrikkantok: ejha, ez vagy az a blogger miért nem ismeri azt a másikat, ezek ketten mekkorát alakíthatnának egy témában, akár úgy, hogy egyetértve kibontják, akár úgy, hogy érveikkel egymásnak esnek, vitázva mutatva föl a téma egy-egy, a másik által nem látott, homályba vesző oldalát.

Szóval ilyen találkozásokra gondolok, a jó szándék vezet s példaként máris megpróbálok összeboronálni két jóravaló fickót, két szakembert, akiket blogban kedvelek.

Ami összefűzi őket (bennem) az a hatékonyság sűrű emlegetése.

Mondhatnám, ez a mércéjük, a hatékonyság, ez a társadalmi elvárásuk, a kritérium, amelynek alapján rátekintenek a köznapi szereplőkre, a politikusokra és a szakemberekre egyaránt. A folyamatok célszerűségét, rendszerelvűségét, emberi oldalát vizsgálják. A humánum, az együttműködési készség szintén elvárásuk.

Amennyire tudom, Lucifer és Héder Sándor (a Kreaktivista) nem ismerik egymást, pedig ők ketten, együtt, magasabbra mutathatnák fel ezt a mércét, a hatékonyságot, mint külön-külön. Amit számomra a belső kényszer parancsolt, hogy felhívjam a figyelmeteket egymásra – megcselekedtem. Most rajtatok a sor!

Egyetlen kérésem van: ha beleolvastok a másik blogjába, kérném, itt, egy rövid hozzászólás erejéig mondjátok el – tényleg felfedezhető-e a hatékonyság mentén valamilyen rokonság kettőtök között?

Blogjaitok:

Lucifer

Kreaktivista

9 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.