A tökéletes emberek országa

A tökéletes ember?

Nem tudunk – mert nem szokás – ebben az országban bocsánatot kérni!
Pedig nem arról van szó, hogy ne volna miért! Persze meglehet, tévedek – és ez a gyönyörű táj a tökéletes emberek lakhelye itt!

Itt senki sem téved, mindenki mindig jót akar, itt mindenki feletébb okos, csak a MÁSIK fél az, amelyik hijján van a bölcsesség és a jószándék javainak!
Most, hogy végigtekintek egy röpke év blogger-tapasztalatain – meglehetősen pironkodom is emiatt!

Csak én követtem el hibákat?

Úgy fest, csakis én követtem el marhaságokat, csakis engem ragadott el igaztalan indulat, csakis én voltam ebben-abban trehány, csakis nekem róhatók fel a meggondolatlan mondataim!

Ennyi hibátlan ember, ennyi tökéletes hivatal, ennyi zseniális politikus, ennyi ragyogó blog-szolgáltató, ennyi hibátlan pályázatkiíró nincs is másutt a föld kerekén.
Csak ugye, nálam hibádzik olykor hol ez, hol az! Bocsánatot kérek ezért!

“A tökéletes emberek országa” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Drága Jó BéDéKá, testvérem a gyarlók kis táborából! 🙂
  Megtisztelő leveled megjött, igenlő válaszom hamarost megy!
  Most viszont nekem kell mennem, mint Heine versében a Napnak, de miként a versbéli égitest is visszajő, magam is ezt fogom tenni! 🙂

 2. Nem addig van az, egykomám! Szaggassad meg az ingedet, szórj hamut a fejedre, rogyjál térdre és esedezzél méltó büntetésért. Csak nem ennyivel akarod megúszni a tévedhetetlenekkel szemben?

  (Ment levél, kaptad-e meg?)

 3. Mint mondtam – mentem (a nátha biztos tudatában), némi gyógyszerért – de nagyobb tudással érkeztem haza, mint azt szerettem volna. S mint ígértem is, megjöttem, de arcüreg-gyulladással. Most, hogy így tudom is, mi a fenétől vagyok levert (jobban, mint a náthához illenék) rájöttem: Isten nem bottal ver (a tökéletlenségért) – hanem így (talán).
  Namindegy…

 4. Hej, kedves Zebra Úr, ha tudnád, hogy az ez évben be nem teljesített nagy dolgok között ott áll a “Csumós Plötyni”, amelynek pompás, tudományos receptjét ígértem neked – de nem tudtam kihajtani! 🙁
  Gyulladásilag kívánságod számomra parancs! – s némi segítséggel, (Bioparox, Sumamed…) menni fog!
  Apropos Sumamed. Ez a gyógyszer akkora summa volt (nyilván innen a neve) – hogy soha többé nem akarok arcüreggyulladást. Annyira drága volt a hat szem, mintha maga Kóka hozta volna a helikopterével! – komolyan! 🙂

Szólj hozzá!