Pillangószív? – e blogban, meglehet utoljára

Október hetedikén, látva, hogy a verseny kiírója szót sem veszteget szeptember pillangószív-eseményeire, ezt írtam blogjába:
“Kedves Harzol! Téged már nem érdekel az általad kiírt honlap-opt. verseny? 🙂 Várna az ember egy havi értékelést szeptemberről, de szó se.

Ezt a választ kaptam:
“Dehogynem. Nagyon is érdekel.
Gondolkodom rajta, hogy miként lehetne bele több életet vinni.
Próbáltam szponzort is keresni hozzá, de nem igazán jártam sikerrel. Egy díj, vagy újabb médiamegjelenés adhatna további lendületet a versenyzőknek és a versenynek.
Ha valakinek van ötlete, akkor azt szívesen fogadom, akár a mostani, akár a következő versenyhez.
Egy postot mindenesetre biztos fogok írni mostanában a versenyről.”

Nos, ma, viszontválaszként, ezt írtam a blogjába:

Kedves Harzol!
Mit lehetne tenni?

1) Első helyre engedünk valakit, aki kedves a médiának! Ugyanis azzal, hogy BéDéKá meg jómagam is jól szereplünk, hát, hogyan is mondjam – nem egy nyerő szituáció a médiadömping kivívására.

2) Esetleg fújd le a versenyt, mert visszhangtalanul nem érdemes ennyi energiát belefektetni, s a második versenyedre rám már ne is számíts!
Én nagyjából ennyi idő után is látom, hogy nem vagyok hótt hülye a dologhoz, de ezt eddig is tudtam.

Nagyon komolyan vettem, rettenetesen sokat dolgoztam rajta, értéket próbáltam építeni, segíteni ennek-annak…

Közben begyúlladt a jobb vállam az éjjel-nappali munkától, de szerencsére már újra két kézzel írok:
ennyit nem ér meg – a semmi.
Senkinek semmit nem segítettem, csak magamból csinálok hülyét!

Azt hiszem, ennyi volt…

Üdvözöl: El Lobo – A farkas

 

————————–

Upgrade 2006.X.11.

Szépen megforgattuk a szót a médiáról, itt is, másutt is és nem először, mint valami KÜLSŐ dologról, rajtunk kívül levőről – mint felséges valamiről, vágyott akármicsodáról…

Ám mindeközben elfelejtünk arról beszélni, hogy a blog RÉSZE a nyilvánosságnak, a blog maga is nyilvánosság, s olykor éppen az a funkciója, hogy pótolja “a média” hézagait!

Tehát amikor a blogban arról beszélünk, hogy valaminek NINCS NYILVÁNOSSÁGA, akkor ebben benne van az a huncut dolog is, hogy bizony mégiscsak VAN!

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé. Létrehoztam blogot a közösségi terekben és saját domainen is. A legismertebb blogom a gerillamarketing.blog.hu.
A szolgáltató-blog tulajdonképpen egy klasszikus “énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként. Ám nem lévén elégedett az énblog meghatározással komplex blog elnevezéssel tekintettem és tekintek rá.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló web konstrukciók számára (v.ö. Helpful Content Update). Ezért igyekszem a régi blogot frissíteni, tartalmi irányokba állítani. Törlök, bővítek, frissítek .
Munkám fő iránya a keresőmarketing, benne a keresőoptimalizálás-SEO.

“Pillangószív? – e blogban, meglehet utoljára” bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. P.S.
  Ezt a blogot úgy alakítottam ki, hogy a verseny végén egyszerűen eltakarítom a pillangószív szót, és szépen megy tovább. A főkönyvtárban eleve nem is tettem bele a pillangószív szót, egyszerűen csak blog.
  Tehát úgy formáztam meg, hogy amikor pillangószív-temetővé lesz a verseny végén a net, simán tudjak tovább-haladni.
  Kivételesen előrelátó voltam… Legfeljebb a módosítást előbb valósítom meg.
  Mindaz, ami benne van, megmarad, él tovább – csupán kár volt az optimalizálásért, hiszen “pillangószív blog” kifejezésre ez az első. De ettől kezdve majd más kifejezésre lesz az!

 2. Kedves BéDéKá!
  Nem anyagiakra (zaftos díjra) gondoltam a semmi kifejezés alatt, elhiheted, hiszen ennek tudatában indultunk neki.
  De most ott tartunk, hogy már a verseny kiirója is csak “szavakban van jelen”, belterjessé vált az egész.
  A blog őszinte műfaj: bevallom, kitörési pontot is láttam a dologban, de arra korántsem számítottam, hogy a pajzsára emel a média és így tovább :-).
  Ennél többet tudok a működéséről!

  Hogy ez a verseny mit mutat fel a valóságos állapotokból, arról ma a Nol-blogomban írtam: http://ellobo.nolblog.hu/?post_id=16790
  Egyébként ahányan, annyiféle céllal indultunk el, sztoikus nyugalmadban, bár nyugtatólag hat, nem osztozhatom!
  Sőt, valószínűleg te sem értesz magaddal teljesen egyet, ezt sokszámú pillangószíves lapodból – nem az abban írtakból, hanem a tényükből -, kiolvasom!
  Te jól tudod, igen önfeledten tudok játszani, miképpen te is, a játék, a móka kedvéért, mindketten ismerjük a fogalmat: intellektuális gyönyör.

  Most, a negyedik hónap közepén viszont, el kell gondolkoznom azon, van-e értelme még két és fél hónapot belefeccelni a semmibe -, hogy neked mutassam meg azt, amit te már tudsz. Nekem több célom is volt, s normál lefutás esetén, ebből többet el is érhettem volna!

  Kifejezetten sarkallt, hogy nincsenek szubjektív elemek az értékelésben: ez ma már szinte az egyetlen terep, az ilyen, amikor meg lehet mutatni a szubjektív értékrend teljes eltérését az objektív eredményektől a hálón.

  Szóval ami neked játék, mert nem mesterséged, az másnak, nekem, lehet véresen komoly, egzisztenciára kiható.

  És értsd meg, az bosszant legjobban, amit a nolblogban leírtam!

  Ezt a hónapot még kifuttatom, nem piszkálva, nem írva hozzá, mert elkötelezettségeim vannak, és közben kitalálom, mi legyen utána.

 3. Szürketestvér, már tegnap olvastam ezt a posztodat, el is kezdtem a bejegyzést, jó hosszú lett, aztán elszállt. Valami gond lehetett nálunk az internettel, volt este egy-két óra, amikor egyetlen magyar oldal sem jött be, csak az amerikaiak és ukránok…
  Arról próbáltam gagyogni valamit, hogy bár megértem a csalódottságodat, de hát amikor beszálltunk a játékba, senki semmit nem ígért nekünk, senki nem mondta, hogy lesz sajtóvisszhang, hogy “törődve lesz velünk”. Saját örömünkre csináljuk, görnyedünk a gép fölött, rontjuk a szemünket, kínozzuk az izületeinket – de hát semmi más cél, eredmény, díj nem volt nekünk felajánlva, mint az, hogy elsők (vagy jók) lehetünk valamiben. Ugyancsak a saját ötletünkből töltöttük meg tartalommal ezt az ostoba kifejezést, ezért sem ígért senki semmit. Én nem vártam, hogy HVG-vezércikk vagy Friderikus-műsor lesz a Polgári vagy Liberális Pillangószív oldalamból. Úgyhogy szerintem ne csüggedj: ilyesmiben igazán nem várhatja az ember a munkája olyanfajta megtérülését, mint amiylenre te gondolsz. Persze attól még megtörténhet a csoda, pajzsára emelhet a magyar internet vagy akár a közmédia is, de az is lehet, hogy le se szar. Ez benne van a kalapban.
  Szép csenben én is folytatom a játékomat, itt a második forduló:
  http://hhrf.org/ungbereg/manz/pillangosziv/
  – Petőfi pillangószíve. Nevezz be, mulass jól és hagyd a mosott dicsőséget másra.

 4. Csak ismételhetem, amit fentebb: megértem csalódottságodat. Mivel én nem számítottam semmire, így nem is csalódhattam. Én az erre fordítható időmet-erőmet-munkámat a meghirdetés nélkül bizonyára valami más “hülyeségre” fordítottam volna (pl. identifikció, cikizős hírblog, álműfordítások, fiktív könyvkritikák, nem létező szerzők folyóirata…. – ezekkel most leálltam), bár annyi igaz, hogy tucatnyi új oldalt nem indítottam volna. Viszont mindez számomra tapasztalatokkal járt, és hát a Google eléggé kegyes hozzám, hogy továbbra is “felenged” az első és a második táblára. A média? Nem esnék kétségbe, ha felfigyelnének arra, mire jutottam amatőrként, de a tudomásul sem vétel is ugyanúgy megfelel. (Nota bene, hétvégén egy nem jelentéktelen irodalmi tanácskozáson vettünk részt Hévízen, szombaton reggel egy “jegyzett” szakmai irodalmi díjat vehettem át – és a sajtóban sehol egy szó róla. Na bumm, és akkor mi van! Vagy: saját pátriámban Évával mindkettőnknek sikerült elérnünk, hogy a helyi sajtó még a nevünket is vonakodik leírni. és ennek mi sokkal inkább örülünk ahelyett, hogy bosszankodnánk miatta. De mondom: absz. megértem, hogy te ezt másként éled meg.)
  Szóval, nekem még reszket a bokor, ha pillangószív száll rája.

 5. Kedves BéDéKá!
  1) A díjhoz gratulálok!

  2) Túldimenzionálnunk nem kell azt, amiről beszéltem, mert a végén az jön ki a sorainkból, meg vagyok sértve, mert nem írtak rólam a lapok, és ezt így, ebben a formában, nagyon rühelleném.

  Ne feledd el, onnan indul a történet, hogy a kiíró panaszolja, hogy nem kap szponzort és médiatámogatást a verseny!!!
  Márpedig akkor nem tudom elérni a céljaimat, amelyek közül EGY valóban a “kitörési pont” lett volna!

  Üdv: sok sikert a pillangószív versenyben! A támogató linkjeim továbbra is élnek! 🙂

 6. Köszi! Azért ugye ez nem azt jelenti, hogy kiszálltál a versenyből!?? Remélem, nem!!!
  A kiíró sztem csak a nagy érdeklődés láttán gondolt a szponzoráltatásra, eredetileg nem volt ilyen terve, és erre a kiírásban sem tett utalást. Suóval én továbbra sem érzem úgy, hogy bármit is el kellett volna várnom tőle vagy mástól, még csak azt sem ígérte, hogy havonta szemlézi az eredményeket. Egymás között szólva pedig: azt hiszem, a verseny túlnőtt rajta, ő maga sem számított ilyen tömeges érdeklődésre.

  No. Petőfi pillangószívére pedig már Évi részéről meg is született az első apokrif: http://komolytalan.blogter.hu/?post_id=85530

  Más: ugye továbbra is számíthatok nov. 7-i jelenlétedre a Művészetek Palotájában?
  Ha úgy adódna, vállalnád-e a rendezvény bizonyos bekapcsolását a virtuális térbe? (Kb. olyasformán, mint a pécsi Expón tetted). Ezt tegnap felvetettem a rendezőnek, még nem kaptam választ.

 7. Remek, és köszönöm! Közben megjött a szervező válasza is: ha az internetet meg tudják a teremben oldani (amit közösen remélünk), akkor működni fog a dolog és rád komoly feladatok várnak 🙂 A részleteket még kitaláljuk. A laptopodat mindenesetre elkezdheted fényesíteni!

 8. Kedves BéDéKá!
  Megint van egy percem…

  Nos, már több mint egy éve, hogy ott, a Művészetek Házában, egy, az Európa Kulturális Fővárosa körüli vitában, miközben arról volt szó éppen, hogy a budapestiek így meg úgy tesznek a vidékre, nem is számítunk mi itt, ebben a ménkővert, egycentrumú országban – vettem magamnak a bátorságot, hogy elmondjam ott a nyilvánosság előtt: MI IS ILYENEK VAGYUNK!
  Ugyanis ha nem ilyenek volnánk, akkor itt most web-kamerával kapcsolódnák Siklóshoz, Kaposvárhoz, bárkihez, aki kiváncsi e vitára, akkor mi lennénk az elsők, akik a másutt lakó polgártársaikat is IDE HOZZÁK a net segítségével, nem olyan bonyolult dolog ez, csak komolyan kéne venni a szerepünket, nem csak “fölfelé” nyomni a keserűséget.
  Ott én a megrökönyödésen túl érzékeltem is valamiféle eltűnődést a dologról, ám egy országos hetilap, mintegy véletlenül, úgy nekem jött pár napra rá, hogy éreztem, kicsi vagyok én ezekhez a nagy dolgokhoz, ez nem az én játékom, segítettek szépen befogni a szám!
  Na most akkor ennyi idő után, mégiscsak onnan, a kicsiny bloggerek? Mint az Exporól a blog-előadást?
  Naná!
  Ámbár azért tudd, titkárnői szerepre nem török, pórul is járnál, egyebek mellett nem eléggé gyors az újjam, meg görbe is a lábam, meg mittudomén 🙂

 9. Azért én egy mondattal erősen vitatkoznék:
  “Senkinek semmit nem segítettem, csak magamból csinálok hülyét!”
  Ez kérem nem igaz! A pillangószív által, illetve általad kezdődött el a Szellemi Erőforrás nyílvánosabb élete. A pillangószív kezdettől egy (komoly) megmérettetés volt számodra, de az első perctől emberi tartalmat i adtál neki: segíteni másoknak.

  Tehát kérném szépen a levont következtetéseket ennek megfelelően módosítani és nem elfelejteni, hogy van olyan akinek ez a szó már barátságot és önzetlen emberi segítséget jelent!
  Köszönöm! 🙂

 10. 🙂 Dehogy titkárnői szerep! Arra kérnélek fel tisztelettel, hogy – amint ezt épp most írom az est szervezőjének, aki, velem együtt, NEM webkamerás, hanem sima “szövegkapcsolatra” gondolt – légy az est internetes részének a moderátora. Így írom a levelemben:

  “Internet: én sem webkamerára és mikrofonra gondoltam, csupán arra, hogy egy bloghelyre az adott időre meghívnám az interneten néhány barátomat, kollégámat, és a majd a helyszínen jelen lévő blogger barátom (Bognár Lászlóról van szó, talán ismered, El Lobo ? A farkas néven is jeleskedik a weben, több blogja is van, egyszemélyes reklámstúdiót vezet – http://www.joljarok.hu/), ezen az oldalon egyrészt közvetítené kifelé a történéseket, másrészt ?venné az adást? kívülről, az érdemi szövegszerű bejelentkezésekről vagy fontosabb felvetett problémákról, kérdésekről az est folyamán 2-3 alkalommal ő is ?beszólna?, azaz ezt a részét ő ?moderálná? felénk (de időnként a vetítőn mi is megjelenítenénk a weblapon zajló diskurzust, néha oda kapcsolnék, reagálnék). Az ilyesmit alaposan el is lehet teszetoszázni, ezért nem akarom én magam előadás közben ezt is ?intézni?, nagyon megosztaná a figyelmemet és esetleg azzal telnének el kínos percek, hogy kattintgatok meg olvasok, ezért lenne jó megoldás a segítőtárs bevonása, aki ezt örömmel vállalja és intézi, éppen most erősítette meg a blogjában (oldal legalja: https://szolgaltato-blog.hu/archives/153 ). (és mondom, már csináltunk hasonlót a Pécs Expo egyik napján, akkor én is kívülről kapcsolódó ember voltam). ”

  Valami ilyesmiről lenne tehát szó, és hogy – teljesen természetes módon – számodra is hozadéka legyen a dolognak, ha vállalod, akkor maga a diskurzus zajolhatna, zajlódhatna a te blogodban, ahová majd éntőlem lehet átlépni, erről az oldalról: http://pecs.balla.biz – már egy pici előzetes fel is került… – ez a szöveg lesz benne a programfüzetben.

  Tehát előre is kösz, és ha technikailag összejön, akkor valóban úgy csinálnánk, hogy te a saját laptopodon és a saját blogodban, mondjuk úgy, hogy Évám ülne melletted (pl. arra az esetre, ha személyes ismerőseim jelentkeznek be, akikről te nem tudsz semmit: súghasson neked) időnként pár mondatban közvetítenéd a szavadat leső tömegeknek, hogy mi zajlik, s ha ők írnának be valami kurvásra fontosat, azt jeleznéd felém, hogy ott helyben reagálhassak.

  Még nem csináltam ilyet én sem, de mutassuk meg Pécsnek, mire képes két szakállas vénember :))

 11. A dolog technikai részleteit majd még kitaláljuk. Hogy számodra is – teljesen természetes módon – hozadéka legyen a dolognak, maga a diskurzus zajolhatna, zajlódhatna a te blogodban. Feltéve persze, ha ilyen alantas dolgokra felajánlod egy posztodat… Hozzád majd innen (is) át lehetne lépni: http://pecs.balla.biz – ahol már most elkezdem felvezetni az alkalmat. A most közzétett szöveg a programfüzetben lesz olvasható.
  Tehát valóban úgy gondolnám, hogy a blogodra csatlakozó és szavadat leső tömegek számára időnként pár mondatban összefoglalnád a történéseket (amelynek vetített része egyébként részleteiben fellelhető lesz a neten), és amennyiben fontos és lényeges reagálások jön a netolvasók köréből, azokat az est folyamán néhányszor nekem szegezed. Úgy gondolnám, hogy Évám ülhetne melletted, arra az esetre, ha személyes ismerőseink jelentkeznének be, akikről te nem tudsz semmit, akkor segíthetne neked.
  No, ilyesmit mág nem csináltam… De mutassuk meg, mire képes két öreg szakállas muki a Pécs-Ungvár tengely jegyében…

 12. Kedves Anahata és Másik Vénember 🙂 , azaz kedves BéDéKá!
  Most jöttem meg a fogorvostól, és EGYBEN hoztam magam haza, fel vagyok villanyozva, de legalábbis megkönnyebülve!
  És akkor még a vígasz is Anahatától, amit köszönök, mert azért az mégsem csekélység, hogy mégsem hiába…

  Kedves BéDéKá!
  Hijnye, hogy levénembereztél, cudarja!
  Örömmel állok a feladat elé, (tudtad te azt eddig is)! Évával meg pláne, vele akár Doberdóig vissza, de Pécs tényleg jobb hely a talján csatatérnél

  Az előzőekben írt kis visszaemlékezésemről annyit, hogy a szociálpszichológia mai állása szerint az ragad meg az emberben, ami nincs lezárva, nincs kibeszélve, és azt a kis epizódot most legalább letudtam, kibeszéltem.

  A Pécs-Ungvár tengely ugyanolyan hatékonysággal fog működni, mint eddig, ehhez kétség nem férhet.
  Mint írod: “lényeges reagálás jön a netolvasók köréből, azokat az est folyamán néhányszor nekem szegezed”!
  Ez a szegezés tetszik, naná!

  De még komolyabbra fordítva: örülök, hogy újra látlak (is) benneteket, ráadásul itt, Pécsett, s nem a fogdában, hanem a Művészetek Házában, irodalmi esten!

  U.i.
  Nem egyszemélyes reklámstúdiót vezet, hanem egy személyes reklámstúdiót!
  Ugyanis a személyek száma változhat, de a személyesség, az nem!

 13. Mint szervező, és mint virtuálé függő, mindenben igyekszem elősegíteni a netes bekapcsolódást, sajnos most döbbentem rá, hogy nekünk itt a Házban technikusunk van, informatikusunk nincs. De mivel hasonló internet-megosztást produkáltam már, nem hinném, hogy gond lenne, mindenesetre addig konzultálok valakivel.

 14. Kedves Halmai Róbert!

  Örülök jelentkezésednek, pécsi a pécsit itt ismeri meg, a neten, némi ungvári közreműködéssel, pikáns találkozás, bár lehet, hogy láttuk is már egymást, esetleg köszönünk is, ha találkozunk…
  E sorok begépelése előtt bepillantottam honlapodba, s rettentően tetszenek a váltakozva előlopakodó idézetek 🙂

  Ami a Házban a net-megosztást illeti, szörnyen egyszerű lesz az, pláne, ha szántok rá hosszú távú beruházásként kb. 10.000 forintot. Akkor zsinórok nélkül 255 gépről lesz egyszerre elérhető nálatok a net, de ennyi laptopos látogatóra, gondolom, egyelőre nem is számítasz! 🙂

  Bármelyik számtech. üzlet árul ilyesmit, mindig kapható.

  Gondolom, a rendezvény előtt még találkozunk, s ha tudod a telszámomat, kérlek hívj.

 15. A telefonszámodat nem tudom, ezért ha nem haragszol, nem hívlak. 😀
  A net-megosztás szerintem sem lesz gond: csak (kkáin) és kábel kérdése az egész. A találkozót úgy is megoldhatjuk, hogy valamikor beugrasz ide. A Dalí kiállításra is gyere, ha ideszólsz előtte, grátisz.
  Igazán nem reklámozni akartam, de ha már: honlapomon megtaláltad a Versgenerátort? (a Textuál rovaton belül).

 16. Hurrá, éljen az ingyen Dalí, Chagallért úgy is szép nagyot fizettem 🙂 miközben festmény alig, “csak” a kőrajzok sorakoztak körbe-körben!

  Jelentkezem nálad, egy-két nap …

  A honlapodat este tudom majd részletesebben “tanulmányozni”, tervbe is vettem, mert ma eléggé “beborult” munka-napom van.

  Köszönöm, hogy jelentkeztél!
  Üdv

Leave a Reply