Pillangószív, Linkfelhő verseny- honlap-optimalizálás, keresőmarketing

Egy másik verseny a honlap-optimalizálás térképén

A Pillangószív honlap-optimalizálási versenyről, amely már ötödik hónapját gyűri, már szóltam itt. Egy másik, most indítottról még nem. Most mindkettőről fogok.

Mindkét verseny lényege, hogy egy meghatározott szót beütve a google.hu kereső alá, (a Pillangószív versenyben természetesen a pillangószív szót), az a honlap-optimalizáló számít ügyesebbnek, aki a találati táblán előrébb áll.

A Pillangószív versenyt, ez volt az első ilyen Magyarországon, magánszemély indította el júliusban, díjazás nélkül engedve útjára a játékot. A zárásra az év utolsó napján, éjfélkor kerül sor. Ha kerül…

Mi lesz a jutalom?

Ugyanis közben, november elején, egy cég pénz- és tárgyjutalmat ígérő, ugyanilyen típusú versenyt indított el. A cég semminemű szakmai szemponttal nem egészítette ki a “konkurens” kiírást, a pénznyeremény hívó szavában bízik, “az erősebb ígéret győz” elvén.
A meghirdető nyilvánvalóan üzleti fantáziát lát a versenyben, felhívhatja magára és portékáira a figyelmet – nincs is ebben semmi rendkívüli.
Illetve nem volna, ha bevárta volna a másik verseny végét!

De nem várta be! Hm…

Jómagam igen erős kritikával illetem korábban a júliusi kiírót, “Harzol”-t, legfőképpen azért, mert nem teremtett nyilvánosságot a verseny köré, s így, aki szakmai értelemben kitörési pontként is kezelte a versenyt, úgy érezhette, hogy hiába izzad vért a kimagasló versenyeredményért, az önbizalom növelésén túl – mást hiába remél.

Most, hogy kihúzták a lába alól a talajt, amikor láthatóan – igaz, késve – eredményesebb szervezésbe fogott, a magam részéről mégiscsak MEGKÖSZÖNNÉM a munkáját és az ötletét!
Azt már soha, senki nem veheti tőle el: ő volt az első honlap-optimalizálást meghirdető, akinek a szárnyai alatt a Pillangószív szó eljutott a bűvös hárommillió találatig! Úgyhogy ez a tény, a másik kiírónak már bakfitty, linkfelhő.

Én pedig az egyikből kiszállok (vagy az szállt ki belőlem?) – a másikba pedig, bár tűnődtem rajta, nem lépek “harcba” semmiképp.

——

Upgrade

Aki ma rápillant a “másik” verseny állására, bizonyára megütközve látja, hogy 33.000 találat mellett ott is második és harmadik vagyok, miközben azt mondtam, nem indulok el.
Nincs ellentmondás, ugyanis azt is mondtam, tűnődtem a dolgon, ami annyit jelentett, egy honlapot készítettem, “belőttem”, aztán néhány óra múlva kitöröltem. Ennek nyoma az, amit most látni lehet ott ideig-óráig. Ám nincs versenyhonlap, nem jön be ott semmi!

***

A honlap-optimalizálásról:

Honlap optimalizálás

Keresőmarketing ügynökség

SEO stúdió

Pillangószív – történet régen és ma

“Pillangószív, Linkfelhő verseny- honlap-optimalizálás, keresőmarketing” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Kedves Áki!
  Tehát most egy cég hirdetett versenyt, s ha jól megnézed a versenykiírás honlapját, azon máris megtalálod (ez érthető), a cég önreklámját, a hozzá vezető utat, az áruházának a reklámját (amelynek forgalomnövekedését reméli nyilvánvalóan) – és ez mind rendben is van!
  Csak ott érzek egy kis “necces helyzetet”, hogy közben nyilvánvalóan tudták a kiírók, hogy egy másik verseny már zajlik…
  Hatalmas haszonról nem beszéltem, csak haszonról, melynek mértékét nem ismerhetem, de nem is érdekel, amit amúgy meg is értek, csak mondom, nekem picit “necces”.
  Amit meg írtam, aligha “irígység”, ennyivel tartoztam az eredeti kiírónak. (Ha élesen kritizáltam egykor, akkor most az elismerés is kijár!)

  Üdvözlettel:
  El Lobo – A farkas

 2. Érdekes hozzá állás, egy kicsi irígységet érzek ki a sorokból.

  Nem igazán értem, hogy mi bajod azzal, hogy valaki szervez egy másik versenyt. Szabad országban élünk mindenki azt tesz amit akar (persze amíg törvényes).

  Amúgy lehet hogy naív vagyok,de én nem igazán látom a “hatalmas hasznot” a szervező cég részéről. Nem tudom hogy te mire gondoltál?

  Üdv: Áki

 3. Szia!
  1) A Valamivel nem mentem Semmire, a Semmivel meg megyek Valamire! Ez csupán annyit jelenthet, hogy a Semmi és a Valami dialektikájáról erős kúrzust járhattam ki az utóbbi hetekben! 🙂

  2) Írod: “… a díjakra beindulnak a vérprofik…”.
  Hé, nem indultam be, láthatod! 🙂

 4. Ezt a Pécsnek kijáró titulust már bele is vettem abba az írásomba, amelyet a Mozgó Világnak ma fejeztem be (van ott egy Hónapló rovat, én vagyok az egyik naplóíró), elbeszélem benne pécsi esetemet Dalíval.

  A e-MailArtos barátom igazi művész, ha szépeket akarsz látni, nézd meg a munkáit a honlapja fotógalériájában:
  http://www.patikatervezes.hu/

  Vérprofi: te profi vagy, de nem vér(engző)!

 5. Kedves BéDéKá!
  1) A nem létező honlapom még ma is ötödik! Komolyan mondom.
  De nem érek rá foglalkozni a nincs-honlappal, mert tegnap átadtam egy portált, ma pedig útjára indítottam egy új honlap vázlatát.
  Ebből parádésan szépet szeretnék csinálni, hogy a hatékonyság és a szépség párosuljon – de ehhez idő kell!

  Kedves Hunvista!
  Köszönöm a tájékoztatást!

 6. Ma meg a harmadik!
  Te, az nagy truváj lenne, ha egy megszűnt honlapot hoznál be győztesnek!
  Nekem kedvem lenne pár oldalamra kitenni a megszűnt oldal linkjét – vagy a Google-archívumban meglévőét 🙂

 7. Ha két linket raksz, akkor azt nem teszi ki a gép, hanem várakozó listára teszi. Tehát az első bejegyzésed ismerete nélkül, csak a másodikat látva, fogalmam sem volt a dologról.
  Így, ha már minden látok, könnyű a megértés! 🙂

 8. Kösz! Néha magam sem értem, mitől!
  Különben a fentihez: nálam azonnal megjelent a komment a 2 linkkel, különben észre sem vettem volna, hogy kihagytam a tagadószót.

  Látom, te meg jeleskedsz a linkfelhőben is.

 9. Köszi a kedves szavakat és bocs, hogy csak most reagálok.
  Megpróbálok a magam módján elégtételt venni a linkfelhő versenyen, azaz jól megnyerem. Legalábbis megpróbálom. 🙂

  Üdv,
  harzol

 10. Kedves Harzol!
  Nekem mindig az vívja ki a szimpátiámat, aki a “túlerővel szemben” harcol az igazáért, foggal-körömmel ha kell, nem adva fel (néhány keserű pillanattól eltekintve – ami még belefér.)
  Nos, túlerőben nem lesz hiány, harci kedved van és igazad is – megkeresem a módját, miként támogathatlak, ha úgy alakul!
  Üdv
  El Lobo – A farkas

Szólj hozzá!