Home » blog » Pillangószív – lvovi elvtársak vagy lembergi polgárok?
Pillangószív - lvovi elvtársak vagy lembergi polgárok? | Szolgáltató blog
blog

Pillangószív – lvovi elvtársak vagy lembergi polgárok?

Balla D. Pécsre látogat? Olvasom a blogját, s mit látok ott? Először csak nagy csöndeket, aztán kiderül, átszelte Ukrajnát, amiről persze nekem is előbotorgott a múltamból némi emlék.
Ezt írtam neki:

Jól ráfaragtál! Elolvastam a lembergi hírt, a pillangószívest, és eszembe jutott, hogy úgy 25 évvel ezelőtt jártam ott (Kijevben is). Olyan furcsa smicisapkában rohant az a sok lembergi polgár, igaz, akkor még lvovi elvtársaknak illet becézni őket!
Pécsett a Kertvárost hivatalosan Lvov-Kertvárosnak nevezték, bár nem volt ember Pécsett, aki így mondta volna! 🙂
Most nem is tudom, mi a hivatalos neve a Kertvárosnak, de ennek – elnézést kérek Ukrajna népeitől – nem is fogok utána járni 🙂
Hanemhamár szóba jött Pécs…

Arról ír, csak szőrmentén, lehet, hogy októberben Pécsre látogat. És sehol egy e-mail, ahol ezt közölné velem.
Hát, kedves BéDéKá, most aztán részemről a harag, a prekuláré!

7 hozzászólás

 • bdk

  🙂 Nyugtasson meg, hogy egyelőre a kiadómnak sem jeleztem, pedig vele 10 éves az együttműködés. Előbb a meghívóval (Művészetek Háza) kellett minden részletet tisztázni, ez nagyjából tegnap megtörtént. Az esemény még messze ven, időben “szólva lesz”, mert persze szeretném, ha eljönnél, eljönnétek a találkozóra. Ha most írtam volna, el felejtenéd addig a rövid bloggereszeddel 🙂

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves BéDéKá!
  Nem nyugtat meg, hogy a kiadódnak sem jelezted, Szirtes Gabit fel is fogom hívni, s “beköplek” nála 🙂
  Abban igazad van, hogy a blogger-ész rövid!
  Erről van is egy dakota közmondás:
  “Ha rövid a bloggereszed, told meg egy iméllel”. 🙂 Ezt aszem, bizonyos ungvári illetőségű bloggernek szokták mondani a pécsi dakoták – legalábbis az Akadémiai kiadású dakota szleng-szong c. blues számban így hallottam a blues-kocsmában! Ha jól emlékszem 🙂

 • bdk

  Nagyon pontosan idézed a dakota szleng-szongot!
  Ma délután (!!) fixáltuk az időpontot Halmai-Nagy Róberttal, így már tudható, hogy 7-én, este 7-kor szereplünk ketten Balogh Robival a Művészetek soklépcsejű Házában, ahová feljutnom nagyobb produkció lesz, mint az előadott irodalom 🙂 különben amolyan poszt-, neo- és transzavangárdosra vesszük a figurát, végre kiengedhetem egyszer magamból az összes excentrikus hajlamomat. Számíts hát a legrosszabbra: épp csak táncolni és énekelni nem fogok.

 • EL LOBO - A farkas

  szia
  sajna most “lebénult” a jobb vállam – pedig a csuklóm szokott kikészülni az egerezéstől – és így félvállról kell vennem a dolgokat, különben nem jövök rendbe, mondá a doktornő.
  azért tegnap felhívtam szirtes gábort, hogy “beköpjelek”, meg hogy a fogadtatásod előkészítsem – eddig minden “híresebb blogger” megkapta tőlem a köszöntést, ha pécsre látogatott. (csepeli györgy, para-kovács imre), hát akkor hogy maradhatnál ki éppen te a “jóból”.
  szóval noszf – ezt a dátumot legalább nem fogjuk elfelejteni!
  nem véletlen talán, hogy e sorokat csak ballal írom .-)
  basszuskulcs

 • bdk

  HÜLYE VAGYOK, nem október, hanem november 7!! Éljen a NOSZF!
  Balogh Robi ellenben konszolidáltabb beszélgetést tervez, holott én extravagánykodtam volna. (Persze nem igazán…)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.