Simicskázás

A sulikban is simicskázni fognak a gyerekek

Ez a közéleti bejegyzés 18 éven felülieknek szól!
Érdeklődéssel olvasom N. E. pedagógus félig tréfás, félig viszont nagyon is komoly facebook bejegyzését, amely arról szól, hogy ezen a hétvégén, péntektől hétfő reggelig, a kedves szülők ne engedjék a gyerekeiket hírek közelébe, se a televízió, se a rádió, se az újságok, se az internet közelébe, mert hétfőn az iskolában mást sem lehet hallani majd, mint azt, hogy g…

A felnőtt ember azonnal tudja, miről is van szó, egy politikusi kör már megint elkúrta, hogy egy már polgárjogot nyert és széles körben ismert kifejezéssel éljek.
Simicska Lajos kijelentése, mely szerint “Orbán Viktor egy geci” engem speciel nem hozott ki a sodromból, hiszen dajcstomi tweetjeit is olvastam, s azokban bizony a “szarházi hazaáruló” és a hasonló kifejezések garmadájával ismerkedhettem meg. Az ilyesmihez képest szinte semmiség ez a gyenge kis gecizés.

Nyelvében él a nemzet.

Apropos Magyar Nemzet.
Bayer Zsolt is egy geci! Mármint Simicska szerint.

Simicskáról egyébként mindig az az ősidőkben tett kijelentése jut eszembe, hogy hülyének lenni állampolgári jog, s ezt ő az adóügyek laza kezelésének védelmében ötlötte ki.

Persze azt gondolom, hogy a gyerekeket ma már nem lehet elzárni a képernyők és a monitorok elől, s bizony, hétfőn az osztálytermekben és a folyosókon harsogni fog a gezicés, a hangok kiáramlanak az utcára is, szinte leverik majd a felnőttek kalapját és nincs az a pedagógus, aki útját állhatná ennek.

Azt persze nem tudhatom, hogy egy-egy nebuló mennyit ért meg abból, hogy az Orbán bácsi közpénzen akarja elorozni a befolyást az M1-gyel a Simicska bácsi által tulajdonolt Hír TV elől, meg majd jól odatesz a Simicska bácsi Magyar Nemzet című politikai napilapjának is, mert fityiszt kap az a jövőben, nem állami hirdetésekre szóló megrendelést, vagyis megvonja tőle a közpénzt.

Ebből persze a felnőtt is levonhatja a következtetést: még egykori kollégiumi szobatársak között is megronthatja a barátságot a hatalom meg az a geci pénz!

“Simicskázás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Egy, a részletekben elbújt “ördöghöz”: a szülők ne engedjék az M1-2-Duna-és majd 15-ig tv- csatornák, továbbá az MR1-2-iksz stb. rádiós csatornák közelébe a gyermekeiket. Mert onnan nem tudnak tájékozódni. Másrészt: melyik szülő vállalja föl, hogy gyermekét agymosásnak veti alá?

  2. Majdnem azt válaszoltam, hogy a szegény gyerekeket vigyék inkább stadionba, de már ezt se lehet mondani, hanem helyesen: a rászoruló gyerekeket vigyék fedett sportlétesítménybe.
    Persze még létesíthetnek a g-cik (elnézést a simicskázásért!) gondolatrendőrséget is, és akkor az M1-en látottakról mi már nem is gondolkozhatunk majd, csak lenyelhetjük.
    Nagyon érdekes országban élünk!

Szólj hozzá!