SMS-erő

Pörgetem a NolBlog bejegyzéseimet, olykor elégedetlenül morgok régi önmagam valamely “művére” – veszni hagyom a bejegyzést, hiszen január 31-én megszűnik ott a blogszolgáltatás, bukjon a szolgáltatóval a rissz-rossz gondolat, a fércmű is.

Na, de itt ez a Való Világ: van ott ész! c. bejegyzés 2011 áprilisából, melyben az SMS erőről esik szó – emiatt ezt most ide másolom:

Amikor a MENSA munkatársai elvégezték a felmérést, s kiderült, hogy a villalakók kiválasztásában szinte csak és kizárólag az átlag alatti képességek játszottak szerepet – végképp lemondtam a Való Világ 4 intellektuális gyönyörűséget nyújtó szerepéről.

Hanem bizony jó nagyot tévedtem! A minapi kiválasztás alkalmával VV Éva nagyjából azzal a mondattal rakta a jelét a kiválasztottjára: a jelemet Gigi testvérére teszem, Bécire!

Gyönyörű gondolat, akár a politika színterére is átvihetnénk.
Shakespeare nyilván fordult is egyet a sírjában, mondván, ilyen nincs, ekkora drámát még én sem tudnék kitalálni, a temetni jöttem Caesart, nem dicsérni monológom ezennel érvényét vesztette.

Mert gondoljunk csak bele. VV Éva Gigit párbajban üldözte el a villából, nevének említésével tőrt döfött Béci szívébe, aki ott állt tehetetlenül (mégha ült is éppen), mert Éván ott virított a védettséget jelentő kendő.

Micsoda dráma: Béci tehetetlenül fuldoklik a gyűlöletében. Márpedig a féktelen gyűlölet homályossá teszi az ítélőképességet, rombolja az egészséget vagyis pusztulásra ítéli az elszenvedőjét. Meg a környezetét.

Na, lám, még hogy átlag alattiak volnának odabent a képességek!

***

Hozzászólás is érkezett akkor, majd válasz és viszontválasz következett:

1. Funyi1
2011. 04. 13. 10:17.

.., Hogy mik vannak!!? Való Világ? …. még az ajánlóját is odébb kapcsolom …
:))

2. Bognár László
2011. 04. 13. 11:33

Nem először szembesülök a ténnyel: fajankónak tekint a nép, amelyből vétettem, mert szörnyű dologra vetettem a pillantásom, népbutításra, pénzbeszedő műsorra…
De ha nem nézek oda, sohasem fogom megérteni az sms-erő működését, amely nem csak e jeles műsorokban működik, hanem odakünn is, a politikában teszem azt, s amikor majd azt kell(ene) megértenem, hogy a visongó tinilányok miért oda és nem máshová szavaznak – akkor nem bamba képpel szeretnék csodálkozni.
Szóval az sms-erő! Mondhatnám, korunk lényege a tinilányok hátizsákjában van elrejtve, mobiltelefon képében, s minden sor, amely a Való Világról és más szavazós műsorokról szól, tulajdonképpen erre az erőre figyel, nem a lelkesült sikolyok magasságát mérve, hanem az sms-erőt kutatva.
Amúgy arrébb kapcsolni tényleg gyönyörűség!?

3. Funyi1
2011. 04. 13. 13:18.

Most már értem!
Igazad van!
Tényleg létezik az az “SMS” erő, s akkor már nem csak a VV-ről van szó, hanem az élet más területéről is!

Szólj hozzá!