Home » blog » Szervezésből elégtelen
Szervezésből elégtelen | Szolgáltató blog
blog

Szervezésből elégtelen

Persze, hogy jó volt – csak rövid! Hideg és hamarosan az eső.
Csak néhány szó egyferivel, en1-el és még néhány jóbaráttal… aztán a zimankó meg az eső, spricc szerteszét.
Szervezésből elégtelen!

Most hadd ne öntsem ki, a barátság kedvéért szelíddé formált haragom: olyan rendezvényt, ahol a szervező csak a jó időt képzeli el, nincs terem sem, ahol mód volna egy könnyü vacsorára, melegedésre – maradjunk annyiban, ez elégtelen.

Az egy dolog, hogy BéDéKá-val, a nejével Évával, s a lányommal egy jó vacsorára elmenekültünk az eső és a hideg elől, s kíválóan éreztük magunkat, pörgettük a szót a határon innenről és túlról, meg egyáltalán
a blogtérről, a blogról, ám ezt az estét, ha már mindketten viszonylag messziről jöttünk – tágabb körben képzeltük el! Mert sem a Kárpátaljáról sem Pécsről nem jövünk naponta, pláne úgy nem, hogy azt reméljük: bloggerekkel találkozunk!

Végtelenül finoman fogalmazom meg a magam véleményét: picit felelőtlen, hirtelen, nem kellően menedzselt, elhibázott, bugyuta szervezés. Szervezés? Elégtelen!

Egy hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  irodalmar
  2006-06-11 01:04:45

  :-((( Jól értem, hogy a következő kora ősszel Pécsett lesz? 🙂

  2
  Luciferina
  2006-06-11 01:09:10

  🙁 Az eső az bűnöm. Mea maxima culpa!
  De talán kevesebb indulatot. A lehetőség adott, máskor lehet szervezkedni. Vagy segíteni a szervezőnek.

  3
  bunny
  2006-06-11 02:56:18

  Szia El Lobo!

  Láttam, h eső után eltűntetek…de volt terem, és ott nem tudom még meddig maradtak a többiek…ott melegebb is volt, és családiasabban körbe is lehetett ülni az asztalt…sz’al egész jó hangulat lett a végére.

  Amúgy van egy-két dolog valóban, amire oda kell figyelni a köv. alkalommal…Elsősorba az emberekre, akik eljönnek. Hiszen Ti valóban messziről jöttetek, és jogos, amit most érzel. Sz’al én sajnálom…

  Viszont nagyon örülök, h láthattalak…én még újonc vagyok itt, de Téged “természetesen” olvaslak, nem tudtam figyelmen kívül hagyni blogod és személyed, és nem bántam meg;-)

  Üdv,

  Bunny
  4
  újlány
  2006-06-11 04:06:23

  Aj-jaj, jajaj, én meg csak akkor értem oda, mire elmentetek, ilyet elszalasztani, pedig annyira szerettem volna találkozni veletek! Sajnos beszélgetni tényleg nem nagyon lehetett, ezzel együtt én most értem haza, megyek is aludni. Remélem, azért még bepótoljuk!

  5
  Rabbit
  2006-06-11 06:10:41

  Én most jöttem haza 🙂 Nagyon sajnálom, hogy nem talákoztunk, mert BDK-ra és rád különösen kiváncsi lettem volna! Legközelebb te szervezed?

  6
  Zebra
  2006-06-11 07:36:22

  Most akkor hány buli volt?
  7
  El Lobo – A farkas
  2006-06-11 07:42:57

  1-re, 2-re és 5-re!
  Értem a célzást, a kis szurkapiszkát, de nincs igazatok. Nem tudom, mennyire tartja titokban (még) a Blogtér vezetése, ezért én most nem beszélnék arról, hogy mit tettem egy találkozó ügyében, mit gondoltam ki, legyen elég annyi, hogy a bántó él nem fog rajtam, csak nevetek – illetve keserű ez a nevetés kicsit. Azaz mégsem kicsit.

  Kedves Irodalmár!
  Te pedig biztosan még messzebb laksz, hogy nem jöttél, távol a centrum forgatagától, ahol terem a szép szó, a magvas irodalom, a baráti hevület, ahol nem oszt az ész pofonokat oktalanul.
  Ugye így van, kedves Jóbarát!

  3-ra
  Talán mondani kellett volna, hogy van terem – mert az ember az emberi szóból ért – ha mondanak neki valamit.

  Nade ne maradjon a keserű íz a szánkban, ne olvassátok ezt a bejegyzést – oszt annyi, hogy egy “klasszikust” idézzek.

  8
  irodalmar
  2006-06-11 07:48:26

  Kedves El Lobo, ha hiszed, ha nem, sem szurka, sem piszka nem volt abban, amit írtam. Komolyan gondoltam. Ha megbántottalak, bocs. :-))
  9
  El Lobo – A farkas
  2006-06-11 07:55:01

  Rendben kedves Irodalmár Úr, egyezzünk ki abban, Irodalmár úrnak nem volt szurka, csak piszka!
  Piszokul rosszul eső piszka.
  De a 8 törölte, ami mutatja, nekünk nem nyolc.

  10
  egyferi
  2006-06-11 08:29:27

  Többet vártam ettől az összejöveteltől én is. Ismerkedéshez, beszélgetéshez kicsit meghittebb hely lenne jó. Azért örültem, hogy néhány blogtársat megismerhettem, de sajnálom, hogy sokakkal (pl újlány, sz.fül, stb) pedig nem sikerült személyesen találkoznom. Reméljük lesz ez még jobb.:)

  11
  irodalmar
  2006-06-11 08:34:01

  Mélyen tisztelt El Lobo, áldja meg Önt az Isten! Higgye már el, szándékom szerint sem szurka, sem piszka, hogy Önnek mégis rosszul esett, őszintén sajnálom! (Aristo a szándék és következmény etikák kölönbségéről azt hiszem szívesen, és bővebben.)
  Pécs egy gyönyörű város, és evidensnek vettem, hogy jogos dühében beszél kedvenc vendéglősével, és ősszel kiírja a blogjára, akinek kedve van, ott találkozunk.
  Tévedtem (de ez sem egészen biztos még) :-), még egyszer, és őszintén sajnálom.
  12
  El Lobo – A farkas
  2006-06-11 08:47:39

  Kedves bunny!
  Azt írod:
  “Amúgy van egy-két dolog valóban, amire oda kell figyelni a köv. alkalommal…Elsősorba az emberekre, akik eljönnek.”

  Valóban, az egész blogolásban az ember a fontos, SEMMI MÁS.

  13
  Kati
  2006-06-11 08:51:51

  Ha jó idő lett volna biztos minden másképp alakult volna igaz?
  14
  El Lobo – A farkas
  2006-06-11 09:01:48

  Kedves Irodalmár Úr! (11)
  Az Ön 1. sz hozzászólását a köznyelvben úgy lehet csak értelmezni:
  A LABDA VISSZADOBÁSA.
  Küldheti Aristot, hogy elkenje a filozófiával ezt a lényegét a dolognak, lehet maszatolni még néhány sápadt mondatocskával – csak nem érdemes. Túltárgyaltuk! A visszalabdára a labda vissza helyett elrúgtam a labdát a francba és kész.
  Viszont ha kegyelmed irodalomkodni, nemszurkapiszkálni szeretne, akkor ajánlom kedves barátom ma született versét, Morcipapáét, s bár nem csípem olykor az öreg stílusát, meg azt, hogy már nem akar harcoskodni, hanem csak “összefoglal” …
  Na, mindegy szóval ott tessék az Irodalmár úrnak tüsténtkedni, mert az öregnek mondhat bármit, az már nem törődik a nem bántónak feltüntetett bántásokkal – magas ívben tojik az apróságokra és tulajdonképpen igaza van!
  Itt találja, amit találnia kéne, ami az Ön szakterülete, amihez érteni teccik, ha minden igaz: x
  15
  prospero
  2006-06-11 10:00:14

  Utólag is bocsánat az időért, de az nem web 2-es :-))

  komolyra fordítva, nagyon örülök, hogy komoly érdeklődés volt és az biztos, hogy több ilyet szeretnénk szervezni – immár persze jobban. részemről úgy fogom támogatni a dolgot, hogy Mutant személyében kap a projekt egy aktuális felelőst, amolyan közösségi menedzsert – jövő héten megírjuk a Gépházban is

  köszönjük érdeklődéseteket és elnézést, ha vmi nem perfektre sikeredett

  16
  Luciferina
  2006-06-11 10:35:01

  A 7.-re: mi volt ebben a szurka-piszka?!? Részemről semmi. Az esőt komolyan gondoltam, ennek oka van. Aki tudja, hogy mi az örüljön, aki nem, nézzen utána. 🙂 Ezzel legfeljebb magamat szurkáltam.
  A többiben én nem látok semmit és most is úgy gondolom, de ha így érezted kedves El Lobo, akkor bocsánat!
  17
  tigrisnyúl
  2006-06-11 10:37:43

  … sajnálom hogy eltűntetek. De mire körbe néztem, ti már nem is voltatok sehol. Nem is nagyon tudtuk elmondani, hogy van zárt rész is…

  Amúgy teljesen jogos a felháborodás. Sajnálom.

  18
  bunny
  2006-06-11 10:45:49

  Kedves El Lobo!

  Pont ezért remélem, h legközelebb vmi meghittebb helyen, mk, aki akar,i megismerhet Téged is, és Te is “megfelelően” kibeszélgeted majd magad!
  A zárt teremről valóban mi is később értesültünk, amikor beálltunk az eresz alá…:-(
  19
  en1
  2006-06-11 11:02:57

  végülis El Lobonak igaza van, hisz a szervezők csak a 35 év alattiakra gondoltak, mikor a Tűzraktért választották helyszínnek. 🙁

  20
  talema
  2006-06-11 11:06:45

  en1!
  Módosítsuk 36-ra, oké?! Így még én is beleférek… (Bár, már csak 1 hónapig, de akkor is)

  21
  en1
  2006-06-11 11:12:38

  talema ok. :-))))

  22
  Doransky
  2006-06-11 12:28:24

  El Lobo: Tényleg sajnálom, hogy olyan gyorsan eljöttetek és az időjárás ennyire keresztbe tett nekünk az elején.

  Maga a találkozó, bár a gépházban beszéltük meg, egy teljesen önszerveződő kezdeményezés volt. Nem véletelenül nem láttál sehol Blogtér molinót, vagy ingyen piát. Beszéltünk arról, hogy kellene még a nyár elején csinálni egy ilyet, mert a múltkori hasonló történet jól sikerült, a Mindenamizenész csapat pedig beajánlotta a helyet. Arról ők sem és mi sem tehetünk, hogy nyár helyett kora tavaszi időjárás alakult.

  Egyébként a buli az eső ellenére nagyon kellemesen beindult a belső teremben és amikor eljöttem, mindenki nagyon jó hangulatban volt.

  Ha lesz keret arra, hogy konkrétan szervezzünk valami hivatalos Blogteres bulit, ahol polókat és hasonlókat osztogatunk, az meg lesz szervezve úgy, hogy ne legyen ilyen probléma.

  És legközelebb adjatok kicsit több esélyt nekünk, hogy bebizonyíthassuk, milyen jó buli jöhet ki egy ilyen kellemetlen kezdésből. 🙂
  23
  El Lobo – A farkas
  2006-06-11 12:50:07

  Kösz, persze, bocs, hogy türelmetlenek voltunk az esőben…
  A póló meg teljesen beizzított, hát az nagyon klassz lesz. Istenem, még sohasem volt ingyenpólóm! De jó lesz!
  Húh, és az ingyen pia – azért érdemes lesz még egyszer feljönni…
  Ez az elhatárolódás-féle a Blogtér részéről, azt est szervezésétől, ez azért pikáns egy kicsit: előtte kellett volna, talán… hogy nem komoly ám ez, csak önszerveződés, nekünk semmi közünk hozzá…

  Ne csináljuk ezt egymással!

  Kezd ennek így rossz íze lenni, szerintem zárjuk le a témát!

  24
  Mutant
  2006-06-11 13:00:56

  Ez nem elszigetelődés. Mindenamizenéék indítványozták a dolgot és mi meg támogattuk. Nem pénzzel, hanem csak szavakkal, kiajánlásokkal. Egyenlőre ennyire futotta. Én is csak későn vettem észre a fedett placcot és kerestelek is téged, meg BDK-t is. Nagyon sajnálom, hogy eltűntetek.

  Az önszerveződő bulikat támogatása ennek ellenére nagyon fontos a későbbiekben is. Ha minden jól megy a közeljövőben lesz hivatalosan is Blogter szervezésű buli.

  Köszönöm az észrevételeidet, a kisebb hibákat javítani fogjuk (akár anti-esőtáncot járó indián sámánokat is rendelünk). 😀

  Üdv, Mutant

  25
  Doransky
  2006-06-11 13:03:43

  Ne érts félre Lobo. Ahogy mondom, nagyon sajnálom, hogy rosszul éreztétek magatokat. Remélem azért kapunk tőletek még egy lehetőséget.

  26
  tigrisnyúl
  2006-06-11 13:14:45

  Farkas:
  van zene az oldaladon!!!:))) Dejóóó!!!!!!

  27
  Doransky
  2006-06-11 13:16:29

  Ezt a bulit mi bloggerek szerveztük – a jelen esetben én is, mint blogger jelentem meg -. Csak annyit akartam mondani a dologgal, hogy ránk lehetsz mérges, ha így alakult a helyzet. Néhány ember előre megbeszélte, hogy találkozik egy helyen, mert ehhez volt kedvük.

  Ha a bulit a Blogter, mint cég szervezte volna, akkor mások lettek volna a körülmények.

  28
  Rabbit
  2006-06-11 14:32:33

  Nem csak hogy zene van itt, hanem Janis! Őt én is szeretem – családi hagyomány. =:)

  Én csak azt sajnálom, hogy nem találkoztunk… Meg azt is, hogy nem vagyok elég szociális ahhoz, hogy mindenkivel beszélgessek =:))
  29
  Timea
  2006-06-11 17:51:53

  Kedves El Lobo – A farkas!

  Szeretnéd, ha én is piszkálnálak kicsit? Jó.
  Hja’ amikor az ember már nem annyira blogger, mint szeretné, amikor az ember egy meghitt étteremben/kiskocsmában jobban érzi már magát, mint a csupasz ég alatt – esőben…

  Hányan mentek el? Valójában kikkel tudtál találkozni?

  30
  Kiccsillag
  2006-06-11 17:57:55

  Hát igen, a hely engem is eléggé nyomasztott, de szerintem ez akkor is így lett volna, ha süt a nap. De szerintem mindenki tanult a dologból, és legközelebb megfelelőek lesznek a körülmények. És várjuk ám a hivatalos blogter bulit, meg a pólókat főleg! :)))
  31
  András
  2006-06-11 18:05:17

  Bizony, csatlakozom Kiccsillaghoz. A hely nekem sem jött be.

  Igen, tudom, hogy a romkocsma a mai büdöspestben nagyon trendy és überkirály alteres cuccos, de a bloggerek között azt hiszem elenyésző kisebbséget alkotnak azok, akik egy ilyen helyen valóban jól és otthon érzik magukat.
  Nekem amúgy sem jönnek be a túl zajos, túl sok környezeti ingerrel bombázó helyek, de ennél csak a plázák némelyike rosszabb.

  (No és nem is volt túl jó kedvem magánokokból kifolyólag, de ez már az én bajom…)

  32
  Kriszta
  2006-06-11 18:10:56

  Most akkor behúztam az egyest …Pécsre amúgy is szívesen megyek bármikor:) legközelebb a közös szervezés alkalmával mindenki legyen szíves alternatívákkal előrukkolni a helyet illetően, mert azért még Budipesten sem könnyű 30-40 főnek olyan helyet találni, ahol viszonylag szeparáltan ellehet az épp ott szórakozó más emberektől, plusz nem kell fizetni a bérlésért. Vacsiigényt nem jeleztétek. Mondjuk én is megéheztem, de volt repipogi (a szomszédból)l és illusztris társaság. Én nagyon nagyon jól éreztem magam.Látszólag azért voltak még így egy páran vele…

  33
  tigrisnyúl
  2006-06-11 18:16:10

  Kriszta, amit ott mondál nekem az nagyon jó volt. Egyrészét most itt is írtad. Csak hozzá tenném, amit még mondtál, és amivel egyetértek.
  nem volt bérlet pénz, és áraiban megfizethető hely volt!!! ez sem elhanyagolható tényező….

  No de alakul az a pécsi találka!:))) én augusztusban mindenkép szeretnék menni….tervben van!

  34
  Niktophile
  2006-06-11 18:23:14

  Semmi bajom nem volt a hellyel, nekem tetszett. Annyira nem volt lepusztult, mint bármelyik ún. alter-trendi vagy rockerkocsma, nekem ezúttal kifejezetten jól esett, hogy ezúttal nem egy csili-vili agyonpolírozott, nagybetűs IGÉNYES kocsmában kell igyak vlmi vizes sört úgy 600-ért per korsó, miközben a legmenőbb roxys slágerektől rezonálnak a falak. ..
  És én is várom ám a folytatást!!:)

  35
  Kiccsillag
  2006-06-11 18:26:07

  Nikto: Én sem csilli villi helyre gondoltam, de mondtam is neked, hogy szerintem nyomasztó volt a hely. Pedig tudod, hogy én sem a terndi helyeket szeretem. De lehet, hogy csak az eső miatt volt ez az érzésem. És meg is fáztam :(( De nyilván ezt nem lehetett előre tudni, csak sejteni 🙁

  36
  The Tornado
  2006-06-13 11:53:13

  Már elnézést, de:
  – Fogalom nélkül eljönni valahova és utána picsogni emiatt kimondottan gáz. Nem nekem, neked.
  – Olyasmire hivatkozni, ami nem igaz (nincs fedett hely), is gáz.
  – Szónélkül lepattanni egy hello nélkül is gáz.
  – A blogteres krúra húzni a kakit, hogy az ő felelősségük az esőkompatibilis hely választása baromira nem fair, mert ?ha az információim helyesek? nem a blogtes krú volt a szervező.

  hirtelen most ennyi.

  37
  El Lobo – A farkas
  2006-06-13 12:44:19

  Kedves Vihar Úr!
  Jómagam fentebb már többször lezártam a disputát erről!
  Javaslom tehát, hogy húzzon el fújni máshová, s ha elvégezte a dolgát, a trikó mellé kérjen kockacukrot is!

  38
  The Tornado
  2006-06-13 13:49:33

  Továbbra sem én tehetek arról, hogy ha buta vagy 🙁
  Opcionális lehetőségként megmutathatnád, hogy kell bulit szervezni, hogy lássa a köznép, hogy nem csak a fantom púlduma és a utólagos picsogás az erősséged.

  39
  urbangeri
  2006-06-13 15:13:48

  Sajnálom, hogy nem lehettem ott.
  Barátság kenyeret kellett (belső kényszer) sütnöm, nehogy szerncsétlenség érjen, meg előpihenni egy esti partyra. Másnap meg a párt blog-projekt munka várt.

  De legközelebb! :))

  (Mint közösségben tevékenykedő ember, bizony az ilyen közösségi tevékenységre rá kell feküdni és saját erőből bebiztosítani a progit. De ez is egy tanulási folyamat, amiből okulni érdemes.)

  40
  El Lobo – A farkas
  2006-06-13 15:16:48

  Kedves Szellőcske Úr!
  1) Ha azt látjuk, hogy egy blogger már lezárta a posztját – és ráadásul ezt mások tudomásul is veszik – akkor azt a bloggert, amelyik mégiscsak provokálja a blog házigazdáját, azt illetlennek nevezik.
  Annak itt nem jár kockacukor! (Trikóról már nem is beszélve!)
  2) Ha ezután rámordulnak, de ő erre föl butának nevezi a blog házigazdáját, az már-már tahóságnak számít jobb bloggerkörökben.
  Tán nem meglepő ezek után, hogy kockacukor ezért sem jár. (Trikóról már nem is beszélve!)
  3) Ám ha még ez sem elég a jóból, a már-már tahó blogger még rátesz a provokációra, másoktól ellesett fordulattal, hogy a házigazda akkor mutatná meg.
  Itt némi kitérő: érdekes, hogy Doransky bloggertárs, csak hallgat, mint pöttyös labda a fűben, talán mosolyogva is a látszatra szorult helyzetemen, amidőn, mivel nincsen rá felhatalmazásom, hallgatni vagyok kénytelen. Pedig a titkokat őrizve, annyit azért mondhatna, hogy ezzel a provokációval talán mégse kéne…
  Visszatérve a fővonalra. Ezért az újabb provokálásért sem jár kockacukor.

  Tehát megismétlem: ezt a posztot nem kívánom folytatni, még csak Doransky bloggertárs megnyilatkozását remélem, hogy le lehessen zárni e rosszízű posztot!

  41
  El Lobo – A farkas
  2006-06-13 15:20:17

  Szia Urbangeri!
  Örülök neked, és végtelenül sajnálom, hogy nem találkoztunk! Ahogy mondod: majd legközelebb! :-))

  42
  The Tornado
  2006-06-13 16:22:56

  Rule no1: Ha le akarsz zárni egy posztot, akkor lődd ki a kommentelési lehetőséget. Ez mindenhol így működik én is így csinálom, mert mindenki így csinálja.
  Rule no2: Kicsit több tiszteletet, én se Farkazlak le (El Lobo – A Farok, vágod), ettől nem leszel se viccesebb, se magasabb pacin.
  Rule no3: Engem le lehet tahózni, de akkor téged minek nevezzelek?

  Ezek vannak.
  rspkt
  43
  El Lobo – A farkas
  2006-06-13 19:38:38

  Ezért sem jár kockacukor!
  Én ide nem hívtalak! Mégis jöttél, aminek egyébként örültem is volna – de te belémkötöttél, provokáltál, lebutáztál – most már húzz el! Amilyen az adjonisten, olyan itt a fogadjisten!
  Majd ha nem piszkálódni jössz, akkor gyere. Addig ne!

  44
  The Tornado
  2006-06-14 02:35:46

  A kommentálás, mint intézmény azért fantasztikus intézmény, mert a nyitott megközelítésnek hála (nincs regisztrációhoz kötve, nincs elözetes moderálási rendszer, nincs guestlist) az szól hozzá és úgy, ahogy neki tetszik. A kommentálótól ilyetén feltételek híjján elvárni, hogy majd térdelőszopó pózban termeljék a csak helyeslő és majdmáskorjobblesz gondolatokat egyrészt kiba irreális, másrészt naív, gyerekes megközelítés.
  A vélemény (ami egyébként a másik fantasztikus dolog), azért kemény dolog, mert nem csak támogató és helyeslő lehet, hanem (dobpergés): másmilyen is lehet!

  Jelen esetben a vélemény (az enyém) az volt, hogy szerintem baromi nagy köcsögség szónélkül elsunnyogni, aztán síróspicsogós posztokat pumpálni, csak hogy takargathasd a saját butaságod és felettébb antiszociális személyiséged (mindenki ismeri az ilyeneket: nekik semmi se jó, mindig van valami, amit le lehet húzni, és ők igazából tudnának örülni ennek a sanyarú világnak, ha lenne benne valami jó. de nincs :().

  Ezt vagy elfogadja az ember vagy nem. De nem kezd el ilyen vakítással jönni, hogy le van zárva a téma, meg, hogy csak akkor írjál ha megvan a bőnyál az CINKES.
  Vagy viseld férfiasan, hogy létezhet ellentétes vélemény, vagy regulázz és moderálj, bármelyik a kettő közül, de ez a csak az kommentáljon akinél megvan a fentebb említett bőnyál, az (megismétlem:) CINKES.

  A cukraidat szerintem meg tartsd meg, jól jöhet az még egy home-made infúzió készítésekor, ki tudja mikor esel össze és mikor jöhet jól.
  45
  El Lobo – A farkas
  2006-06-14 07:38:22

  🙂

  46
  BéDéKá
  2006-06-15 16:34:04

  Én csak most írtam meg azt a szombatot:
  Kettő, nyakamban a felhő

  47
  El Lobo – A farkas
  2006-06-15 19:36:57

  Üdv kedves BéDéKá!
  Ott voltam nálad és kiöntöttem, ami a szívemet nyomta.

  48
  BéDéKá
  2006-06-15 20:08:02

  semmi gond, tettem egy vedret az asztal alá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.