Szexuális zaklatás, Pécs. A folk nagyasszonyai

Ember és dal száll szájról szájra

Háljunk ketten az éjjel! – hárman is a fülembe szórták ezt tegnap este Pécsett, a Sétatéren. És micsoda három nő! Ráadásul a nevüket is tudom: Szalóki Ágnes, Herczku Ágnes, Bognár Szilvia. A produkció neve: “Szájról szájra”. Minderre a Pécsi Folknapok 2007. rendezvényén került sor.

A Dóm előtti teret színekkel szórta tele Pécs nagyközönsége, mintha minden épkézláb városlakó jött volna a rengeteg – televízióból, rádióból áradó – műszart kipihenni, találkozni valamivel, ami a múltját jelenti, a kultúráját, a kultúrájának a gyökereit, amelyet a Győzikék és más tahók, meg az irgalmatlan mennyiségű pénz eltakar.

Háljunk ketten az éjjel! – énekelték a lányok, a “Szájról szájra” formáció tagjai, együvé tartozva, összeszokottan, parádés előadás keretében.

Nemrég a “Blues Nagyasszonyainak” produkcióját élvezhettem Pécsett (Sonia Zambrano, Tóth Anette, Orosz Adrienn) és az emlék kipenderítette belőlem az asszociációt, a Szájról szájra lányai: a Folk Nagyasszonyai!

Íme, egy rövidke pillanat az előadásból: video

Na, édes kicsi galambom, a XVIII. PÉCSI FOLKNAPOK – Nemzetközi Népzenei Fesztivál eseményeiről az egyik szatelit-blogomban is találhatsz valamit:
Pécs – Tűzugrás táltos alpolgármester nélkül

“Szexuális zaklatás, Pécs. A folk nagyasszonyai” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Hej, Galambom, KapitanyG!
  (Bocs, csak a folklór hatása ez a megszólítás, s nem valaminő tiszteletlenség!)
  Így van, szombat délután-este merültem el a népi kultúrában, s nem csak a fenti három tündér- (lyánka), hanem a Tanac, a Zengő és a Mecsek együttes is aprította a ritmust, s erre csak a zene képes, egy délután voltam egyszerre csángó, horvát meg szerb, sokác meg sváb is, török meg bolgár és magyar is persze, hol Pécsváradon lakó, hol felsőszentmártoni, hol a Dráva mellett lakó, hol a Dunánál sütkérező, hol a somogyi dombok alatt fészkelődő- és ez jó volt, feletébb rendes tisztesség ért így, de erről nem mondanék többet, mert József Attila elmondta már erről, amit csak lehet!

  Aztán este-éjjel is fordultunk egyet La Lobitaval, a múzeumok környékén, s jelentem néked, A Panaszfal alatt, Csontváry képén, semmit sem hízott a koldus kutyája, (meg én sem). 🙂

 2. Kedves Galambom és Urambátyám Legény! 🙂
  Pénteken használhatatlan voltam 🙁
  Amúgy az az esti választék kapásból: Pécs:Carmina, Villány: Blues és bor, Paks a járhatatlan hatoson megközelítve: Blues.
  És nem mentem sehová…

Szólj hozzá!