Te kitől nem vennéd át a Kossuth-díjat?

Az amúgy kedves dalos ember kijelentette, hogy a Kossuth-díjat olyan személytől vehette át, akitől szívesen átvette. Vagyis Gyurcsány Ferenc, mint átadó, szóba sem jöhetett volna, tőle bizony nem vette volna át a díjat. Világos beszéd: ezentúl a díjazottak fogják megmondani, mikor érdemlik ki a kitüntetéseket, mikor, kiktől és hol veszik át.

Demjén Rózsi nagy politikai elhivatottságában bizonyára nem gondolt arra, hogy ő bizony hasított egyet megint az országon, hadd legyen az osztottabb, mint eddig.

Igazi ünnepi gondolat március tizenötödikén.

Most már csak egyetlen lépéssel állunk attól, hogy két külön díjunk legyen: egy Kossuth- meg egy Görgei-díj.
Az előbbit a kormány, az utóbbit az ellenzék adhatná át azoknak – akik megérdemlik. És át is vennék. Pontosabban a díjazottak maguk határozhatnák meg, kitől veszik át a díjukat. Szép, demokratikus hagyomány vehetné ezzel kezdetét.

És akkor nézzük is, te kitől nem vennéd át a Kossuth-díjadat?

*****

Demjén Rózsi korábban:

Páva beiktatásához Pécsre hozzák a koronát is

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Te kitől nem vennéd át a Kossuth-díjat?” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. A Biedermann-díj Izabelláról, vagy édesanyjáról, Biedermann Zinczykáról van-e elnevezve? Utóbbi esetben magam is szeretném a díjat elnyerni, ha ez lehetséges.
    Egyébként új javaslatom is van!
    Ezentúl minden átadott díjra azt is rá kellene vezetni, hogy kik adták át és ezek közül kikkel fogott kezet a díjazott. Így a díj a valódi értékét mutatná meg.
    Én a Bidermann-díj átvételekor bárkivel kezet fogok, ha kell, bár a csókváltás sem áll tőlem messze, ha úgy adódik 🙂

Szólj hozzá!